אני לא שוטר אך אזרח. אני לא שופט אך אנושי

  • שאלה לגבי נהיגה בשכרות
    עידן | 27/07/2009 20:49

    בלילה של יום חמישי ה23.07.09 נעצרתי על ידי שוטרי תנועה ברכב הנראה כאזרחי ולא ניידת תנועה, השוטרים לבשו בגדים אזרחיים אך הציגו תעודות שוטר, הם האשימו אותי בנהיגה בשכרות, אזקו אותי כאשר לא הבעתי שום התנגדות, לא נאמר לי שאני עצור ולא היה שום צו לעצור אותי (ישנו תיעוד של האזיקים בסרטון) והכניסו אותי לרכבם תוך שימוש בכוח מופרז, משם נלקחתי לבדי ללא שום מלווה אל קרוב למרכז עזריאלי שם חיכתה ניידת בצד הכביש, באותו מקום בוצעה לי בדיקת מאפיינים כאשר בבדיקת ההליכה עדיין הייתי עם אזיקים על הידיים ולכן לא יכולתי לשים את ידיי בצד הגוף. לאחר מכן בוצעה לי בדיקת ינשוף שתוצאתה 515, קצין המשטרה שהגיע למקום כינה אותי אפס מאופס וכשעמדתי בצד שרק לי לבוא כמו ששורקים לכלב, לא הסכמתי לחתום על הטפסים שניתנו לי כל עוד לא רשום שם את הפרטים המצוינים לעיל. רצוי לציין שאני שוקל כ-50 ק"ג ולכן אני חושב שהבדיקה שנעשתה אינה אמינה היות ובגלל משקלי הנמוך גם צריכת אלכוהול מעטה תתגלה בגופי כגבוהה, נוסף על זאת יש לי עבר ארוך מאוד של בעיות עיכול ומעיים והנני סובל מתסמונת המעי הרגיז, באותו יום לקחתי כדורי פסיליום (התרופה מגיעה אל המעי, שם היא סופגת מים בכמות הגדולה פי 25 מנפחה, יש להרבות בשתייה עם נטילת תרופה זו; אם כמות הנוזלים אינה מספקת, התרופה עם הצואה עלולות להתייבש ולחסום את המעי). לאחר הבדיקה סירב השוטר להחזיר אותי אל רכבי ולא טרח לשאול אם יש לי כסף או פלאפון עליי על מנת לחזור הבית. אני סטודנט למדעי ההתנהגות המסיים שנה שנייה, הייתי 3 שנים לוחם בחטיבת הנח"ל, אני ללא עבר פלילי ואני חושב שבמקרה הנוכחי נעשה לי עוול. כמו כן שתיתי כמות מעטה מאוד של אלכוהול באותו ערב ולכן הסכמתי במודע לנהוג ברכב שהוא לא שלי היות ולא הייתי שיכור כלל וכלל.. אודה לחוות דעת בנוגע לאפשרויות הפעולה שלי, לגבי ההתנהלות של השוטרים (האם מותר בכלל לאזוק אותי?), ולגבי אפשרויות הזיכוי שלי נוכח העובדות לעיל

    • אני לא שוטר אך אזרח. אני לא שופט אך אנושי
      בושה!! למשטרת ישראל | 27/07/2009 22:37

      תשמע אני יכול להגיד לך דבר אחד אני לא יודע אם שתית או לא ואם כן כמה שתית . בוא נצא מנקודות הנחה שאכן שתית והיית שיכור והכול. 1. אסור לשוטר לקחת אותך לשום מקום אם הוא לא מודיע לך שאתה עצור! 2. במידה והוא מודיע לך אסור לו לקחת אותך לנידת שתבדוק אותך הוא אמור לקחת אותך אך ורק לתחנה שם אתה אמור להבדק! 3 לאחר מכן כאשר אתה משוחרר הם מחויבים לקחת אותך או לשלם לך נסיעות מבחינת חוק להכין שנעצרת מבחינה אנושית להן שתבקש במידה וזה לא אילת (דוגמה) 4. ההתנהגות של השוטר הן זה ששרק והן זה שעצר זאת התנהגות גם שלא מתנהגים לכלב תשאל את צער בעלי חיים יגידו לך. לשאלתך. מותר לשוטר לאזוק אותך במידה והוא מרגיש מאוים או שרק כך הוא יוכל לבצע תבדיקה לעיל. אם אתה שואל אותי זה לא מה שאמור להפריע לך. היית ממליץ לך בחום ובנקמה לקחת אחד מהעורכי דין התותחים שיש כאן (אילון אורון) שהוא תותך בפני עצמו וללא שום ספק אתה תצא זכאי מבחינת ההתנהגות תפנה לאילון אורון לגבי הבדיקה האם היא נעשתה כהלכתה. דעתי היא שהבלש פשוט חש מעצמו יותר מדיולכן הוא הרשה לעצמו להתנהג כך או שהוא פשוט חדש במקצוע. השמח אם תמשיך לעדכן אותי מה קרה בסופו של דבר. ***צונזר ע"י מערכת השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון*** אין לראות בתגובה זאות יעוץ משפטי או מקצועי האחריות הבלעדית היא של המשתמש!!!