כביש מהיר

  • מחפשת את הפירוש החוקי לדרך מהירה
    מור | 26/07/2009 15:51

    שוטר טוען שנסעתי 107 במקום 90. רשם לי 250 שח. כביש 5 אתמול בהמשך צומת מורשה לכיוון מזרח. עכשיו שחזרתי מאותו מקום, אני רואה שלטים על רקע כחול. בלי שום תמרור שמורה על הגבלת מהירות. האם שלט על רקע כחול הוא כביש מהיר? יש תמרור אריאל ישר וראש העין ישר ומסומן כביש מספר 5 על רקע כחול (2 צמתים לפני היה תמרור כביש 5 על רקע אדום) בהמשך מסומן כביש מספר 6 גם ברקע כחול. איפה בתקנות התעבורה מוסבר על כביש 5 או מי הכבישים היחידים שבהם מותר 110 קמש? כי אין תמרור המגביל בכביש עצמו. יש תמרור של 90 בנתיב האצה שאני לא נסעתי בו אלא הגעתי מגלילות. האם מחלף נחשב צומת מבחינת תוקפו של תמרור? תודה. תודה על המענה. אני שוקלת

    • כביש מהיר
      מיקו | 26/07/2009 16:32

      כביש מס' 5 אינו דרך מהירה. כדי שהוא יהיה מוגדר כדרך מהירה צריך להופיע תמרור דרך מהירה ( יש עוד כמה מאפיינים, אך זה החשוב ביותר). כל השלטים שמעל הכביש, ירוקים או כחולים, הם תמרורי מודיעין ואין להם משמעות של תמרור. זה שבכביש 5 התמרורים הם כחולים, זה מאחר שמישהו "רתם את הסוסים לפני העגלה", והכין את השלטים בכחול, כדי שפעם יהפכו את הכביש לדרך מהירה אבל כרגע הכביש אינו דרך מהירה. בכביש 5 מותר לנסוע 90 קמ"ש מאחר וזו דרך שאינה עירונית המחולקת ע"י גדר הפרדה ולכן מותר עד 90 קמ"ש. גם כביש החוף אינו דרך מהירה, למרות מה שחושבים כולם. הכביש היחידי שהוא גם דרך מהירה וגם מותר לנסוע בו 110 קמ"ש, הוא כביש 6. בשאר הכבישים המיהירים, יש הגבלת מהירות ובאף אחד מהם אסור לנסוע במהירות 110 קמ"ש.

      • בבקשה להביא לי קישור לדבריך מהחוק/תקנות  לת
        מור | 28/07/2009 14:49

        • דרך מהירה
          מיקו | 30/07/2009 16:26

          קישור למה בדיוק ? להגדרת דרך מהירה ?

      • צריך לארגן תביעה יציגות על הטעית הציבור
        מיכל | 30/07/2009 16:31

        אני עצמי לא קיבלתי לא שםולא במקום אחר דוח מהיותאבל אני עוקבתאחרי הפורום ואני רואה שיש כאן מלא תלונותעלכביש חמש ולפי מה שזכור לי כלום כמעט היו בסגנו זהשלטים שמטעים מבחינה חוקית אם יש הטעית הציבור הזי יש עילה לתביעה בפרט שמדובר בציבור גדול בואו לא נשכח שלכאן ןלא מגיעים כולם ויש הרבה אזרחים שפשוט בולעים את הדוח ולא מדברים כי לא מכיריםאת הפורום או מסיבות אחרות בכול אופן היית רוצה שאחד מהעורכי דין הטובים שיש פה יבדקו את דברי ויעדכנו את חברי הפורום במידה ויש אפשרות כזאת.

        • דרך מהירה .
          מיקו . | 30/07/2009 18:03

          דרך מהירה היא דרך שמוגדרת ע"י תמרור ,אנני מבין מדוע נהגים " מחליטים " שכביש 5 הוא דרך מהירה , למרות שאין שם תמרור שכזה, ( ההסבר היחידי ,שהנהגים נוסעים שם מהר בלי קשר לשום דבר ,,,,)