סימון חנית נכה ,

  • סימון חניית נכים
    מלכי | 26/07/2009 12:54

    בשבוע שעבר קיבלתי קנס על חנייה בחניית נכה. מובן שלא עשיתי זאת במכוון. ברצוני לדעת לגבי חוקיות הסימון: 1. החניה הינה חניה בטור(אחד אחרי השני) היכן על פי החוק אמור להיות מוצב התמרור? 2. מקום החנייה לא סומן ב X ולא בצבע שונה, אלא רק בסימון עגלת נכים שהיה דהוי ולא ברור. האם הסימון לפי החוק? אודה על תשובתכם.

    • סימון חנית נכה ,
      מיקו, | 26/07/2009 13:05

      חנית נכה אמורה להיות מסומנת ע"י תמרור , כאשר התמרור מוצב, אסור לחנות אחרי התמרור באם מצויין מספר החניות, למשל שלוש אסור לחנות בשלוש החניות אחרי התמרור , רוב העיריות כדי לא לגרום לנהגים להיכשל מסמנות גם על הכביש ( ע"י מעטפת , או ריבוע כחול , או ציור של התמרור )

      • חניית נכה
        מלכי | 26/07/2009 13:59

        חן חן ותודה על התגובה המהירה! אם כך אאלץ לשלם 500 ש"ח (וזה כואב). בפעם הבאה גם אדע יותר בזכותכם וגם אזהר יותר.

      • מה זאת מעטפת  לת
        גילה בריק | 20/08/2018 13:23

        • סימון חניה נכה בבניין מגורים רב קומות
          משתמש | 27/01/2022 12:36

          אבקש לקבל את החוק לסימון חניה נכה, כמו כן גודל ושילוט כולל תמרור.

          תודה רבה.

    • האם הכוונה שעל הכביש היה סימון של עגלת נכה?
      אורן המקורי | 26/07/2009 13:24

      זה אמור להיות תמרור (ג-43 - תמונה של עגלת נכה)+ סימון מעטפה או לחילופין סימון מעטפה ושלט "מקום חניה זה שמור לרכב נכה מס'..". למיטב ידעתי, לא מספיק רק סימון של עגלת נכה על הכביש. בכל מקרה, אם היה דהוי, יש לצלם המקום ולצרף מכתב קצר (בו מתבקש ביטול הדו"ח) וצילום הדו"ח.

      • חנית נכה ,תמרור .
        מיקו | 26/07/2009 13:45

        השאלה ,היה ,או לא היה, תמרור ?? כל הסימונים על הכביש הם "בונוס" . כמדומני ( ואני ממש ,ממש ,לא בטוח )אסור לחנות שישה מטרים אחרי התמרור ( לחניה אחת ) כך שזה שהסימון על הכביש דהוי ,לא מוריד כהוא זה ,מחוקיות התמרור ,

        • הבהרה קטנה
          אורן המקורי | 26/07/2009 14:07

          כשיש שלט "מקום החניה שמור לרכב נכה מס'.." ואין מעטפה לא ניתן לרשום דוח.

          • סימון שטח חנית נכה חובה  לת
            יוסיי | 06/02/2023 09:16

    • תמרור "שמור" ללא ציור הנכה, מחייב?
      דוד1 | 26/07/2009 23:03

      תמרור:"מקום שמור לרכב נכה" כשלצידו אין את התמרור המוכר עם ציור הנכה על הכסא, אך על הכביש מסומנת המעטפה.האם יכול להנתן קנס בגינו או לא?

      • כן  לת
        אורן המקורי | 27/07/2009 11:37

        • נשמע לא סביר משום מה.
          דוד1 | 27/07/2009 13:58

          אם כך, כל אחד יכול לרשום לעצמו שלט "המקום שמור" ובכך ימנע מעוברי אורח להחנות את רכבם שם?

          • לא צריך לקבל את אישור העירייה להצבת תמרור שכזה
            אורן המקורי | 27/07/2009 14:21

            אחרת אותו אדם יקנס על הצבת תמרור לא חוקי. ההפקרות לא חוגגת עד כדי כך:)

            • כן ,ולא .
              מיקו . | 27/07/2009 16:45

              יש להבדיל בין תמרור ,לשלט. שלט חייב להופיע עם תמרור , לדוגמה תמרור חניה לנכה .או תמרור חניה לנכה ואליו צמוד שלט עם מס רכב מסויים ואז רק הרכב הנ"ל רשאי לחנות , ללא קשר אסור לחנות על מעטפת . יכול להיות שהנהג שקיבל דו"ח קיבל זאת בעבור חניה על המעטפת ולא בגלל השלט . ( זיכרו שגם אנפלבית ,יכול לקבל רישיון נהיגה ,,,,)

              • ואם אין תמרור?
                יהודה יריב | 15/08/2016 12:45

                מה הדין אם אין תמרור אבל על הכביש יש ציור מעטפה עם סימון נכה?

    • האם מותר לחנות
      יואב | 14/08/2023 21:53

      חניה מקווקות ליד חנית נכים האם מותר לחנות.