מתוך העיתונות - יש להם הקצאה של דוחות מינימאלית

  • דוח חנייה על המדרכה
    עידן | 24/07/2009 06:07

    שלום עצרתי את רכבי על המדרכה כדי לעזור לאדם מוגבל לרדת מהרכב כאשר הרכב מונע איך שאני פותח את הדלת שלי כדי לרדת עובר שוטר ונותן לי דוח 500 ש"ח על זה שחניתי על המדרכה אני בעודי ברכב לא אמר לי לזוז ולא כלום העבירה 72א 2א. לא עניין אותו כלום לא אמרתי לו שאני לא זז כלום אמרתי כלום ישר נתן דוח ואמר תערר למה?!

    • מתוך העיתונות - יש להם הקצאה של דוחות מינימאלית
      ל.ר. | 24/07/2009 13:53

      לכן עשה זאת. וביקש ממך לערער.

      • אין שום הקצאה של דוחות
        אורן המקורי | 24/07/2009 14:08

        יש מדיניות אכיפה ובטח שלא לגבי עבירות חנייה. חבל שאנשים אומרים דברים חסרי שחר. לא מכיר את נסיבות המקרה הספציפי אבל אתה יכול לבקש את ביטול הדו"ח. במידה וזה לא ילך אולי ניתן לבקש להמיר את הדוח באזהרה בפנייה בכתב ליחידת התנועה ששמה מופיע בראש הדוח.

        • חבל ש"אורן המקורי" כל הזמן מצדיק את המשטרה/פקחים
          ל.ר. | 24/07/2009 23:33

          יש הכחשה גורפת על מספר הדוחות היומי מצד משטרת ישראל. רק לאחרונה פורסמה כתבה בנושא שערורייתי זה בעיתונות הארצית. נכון שחניה/עצירה היא עבירה אך יחד עם זאת בנסיבות מסויימות של ענייני בריאות/פעולת מניעת סכנה הדבר מותר על פי חוק. תוכל לאחר ביטול הדו"ח לתבוע את ההוצאות בנושא בבית משפט לתביעות קטנות באזור מגוריך/באזור בו התרחש המקרה

          • אם הדו"ח יבוטל לו אני מוכן לשאת בהוצאות
            אורן המקורי | 25/07/2009 11:11

            בעתונים כותבים הרבה דברים. אני לא מצדיק באופן גורף את המשטרה / פקחים. אני פשוט מכיר את הנושא מקרוב (אני לא שוטר). אם כבר מאז המקרה שלך - אדון ל.ר. - הופעותיך כאן בפורום מוטות בתגובותיהם, כי אתה מושפע מהאישומים כנגדך. אני באמת אשמח לשמוע מה הסתיים בתיק שלך. כמו שכבר מישהו כתב לך אל תהיה כ"כ בטוח בזיכוי שלך.

    • תיסלם על העזרה לאדם מוגבל !
      גיא "אנשים באדום" | 25/07/2009 14:09

      ראשית באופן עקרוני אין זו חובתו של השוטר "לבדוק" מדוע נעשתה העבירה, באיזה נסיבות וכד'. אנו מצפים ממנו שיבדוק ויתחשב אך זה לא תמיד כך.יש שוטרים שמתייחסים לעצם ביצוע העבירה ולא לנסיבות וכד' - במקרה והאזרח טוען שהשוטר פעל לא כשורה (מבחינה זו או אחרת) ישנם מספר גורמים שניתן להתלונן בפניהם על כך. הדוח שקיבלת הוא על חסימת המדרכה באופן כמעט מוחלט עד כדי שנותר פחות מ - 1.3 מ' (לפי תקנות המשטרה). האם באמת כך היה ? לכמה זמן חנית על המדרכה ? מה עברך התעבורתי ? אשמח לסייע לך לאחר מסירת פרטים נוספים. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • חניה על המדרכה
        עידן | 25/07/2009 19:09

        שלום לכם אני יעשה על השאלות של הבחור לפני: 1. לא היית חסימה מוחלטת של מעבר החצייה זה בטוח במליון אחוז אפילו המתנדב(שוטר) לא בדק או משהו ממש ראה ואמר תן לי רשיון אני רושם ךף דוח 500 ש"ח באתה נשימה. 2. הדוח נרשם ב1.01 אני חניתי בשעה 12.59 ממש כך האוטו אפילו עדיין מונע והוא רשם בדוח. 3. אין לי דוחות קודמים. ב3 שנים האחרונות.

        • השעה באמת לא משנה
          גיא "אנשים באדום" | 25/07/2009 19:32

          אם לא היתה חסימה מלאה של המדרכה ונשאר יותר מ 1.3 מ' למעבר, הדוח לא תקין - אתה אמור לקבל דוח על סך 250 ש"ח עקב עבירה קלה יחסית לעבירה שנרשמה לך. על כך אתה יכול לערער ולבקש לשנות את הדוח עקב טעות של השוטר, רצוי כמובן להתפלל שהדוח ישונה. עליך לכתוב מכתב לאחת מיח' התנועה כמפורט בגב הדוח בהתאם למקום האירוע. אם לא יקבלו את פנייתך זו אתה יכול להגיש בקשה להמרת הדוח לאזהרה אם אתה עונה לקריטריונים הבאים : להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. דרך אגב, מדוע חנית בכלל על המדרכה ? לא היה לך מקום אחר לחנות ? האם לא יכולת לעצור במקביל למדרכה ? אם באמת לא היתה לך אפשרות אחרת כדי לעזור לאדם נכה הדגש זאת במכתבך. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • חנייה על המדרכה
            עידן | 26/07/2009 01:46

            שלום איך אני יכול להוכיח שחניית במקום שהיה מעבר של 1.3

            • צילום ושרטוט
              גיא "אנשים באדום" | 26/07/2009 06:26

              צלם את המקום כאשר אתה חונה שוב , (עשה זאת בשבת כדי שלא ...) ושרטט את המקום עם תיאור מרחקים מסביב. . נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com