איזה פנקס ואיזה נעליים?

  • ממי וכיצד מבקשים לקבל את פנקס הדוחות של שוטר?
    Marvalous | 23/07/2009 08:23

    בוקר טוב, שוטר טוען שבאמצע הלילה במקום בו הכביש לא מואר לחלוטין (יש אור אך מביקור במקום נראה שעדיין חשוך יחד עם האורות עצמם) נסעתי במהירות פרעית (מעל 50 קמש מהמותר). הוא טוען שהכביש היה ריק - מה שלא היה נכון (איך אני בדיוק יכול להוכיח זאת אם רק אחרי 2 ק"מ המסייע שלו פתאום מוריד אותי מהכביש ?! אם היה אור שרוף באותו מקום ממי עלי לבקש הוכחה לכך? הכביש בן 3 נתיבים ואני נסעתי בשמאלי ביותר) . החבר שלו אמר לי להתלוות לניידת לראות את הנתונים על הממלז. שהגעתי ראיתי נתונים מאוד לא נעימים (מעל 140 קמש, במרחק של פחות מ- 130 מ') השוטר כותב ששמר על קשר עין רציף (מה שלא נכון - שוב איך אני מוכיח? הכנתי מפה עם עיקולים שיש בכביש בקרבת מקום אבל האם זה קביל בביהמ"ש? ומה המידה של זה על החלטת שופט), ייתכן ומכונית שנסעה במקביל אלי וחסמה את קו הראיה ביני ובינו עצרה גם. אני זוכר שהיא הייתה בצבע אדום. עכשיו האם אני צריך להצהיר על כך לפני שאני מבקש את ההוכחות, כדי שאח"כ התביעה לא תתחיל לומר, "בגלל שהוא ראה את פנקס הדוחות הוא החליט שפג'ו אדומה עברה לידו". אני זוכר מכונית שדומה לפג'ו או פג'ו עצמה בצבע הדומה לאדום המסתירה לי את קו הראיה עם השוטר בקטע האמור. אני לא זוכר שום פרט נוסף עליה חוץ מאשר שהיא האטה מאוד לידו ואני המשכתי הלאה. מה אני צריך לעשות במצב שכזה? המשפט נקבע לעוד מספר חודשים.

    • איזה פנקס ואיזה נעליים?
      אורן המקורי | 23/07/2009 09:24

      פנקס הדוחות מתכלה במובן הזה שאחרי שנמסר לך העתק מהדו"ח המקור ממנו הולך למקום אחר ולא נשאר בפנקס. כך שלאחר רישום כל הדוחות שבו למעשה אין יותר פנקס. כדי שיהיה סיכוי שיזכו אותך אתה נדרש לעורר ספק סביר בגרסתו של השוטר. הוא יקריא את הנסיבות ואתה יכול לשאול אותו שאלות לגביהם. בנוסף, תהיה לך האפשרות להציג את גרסתך. אתה יכול, למשל, לעמת אותו עם שרטוט שאתה הכנת.

      • אורן תודה, אז איך
        Marvalous | 23/07/2009 10:50

        אז איך אני יכול להוציא את המידע הזה? אני צריך לדעת כמה דוחות הוא עשה כל יום בחודש בו עבד... א. להוכיח האם יש לו מספר דוחות קבוע ובכך למעשה לא פועל בתום לב. ב. למצוא מי שלושת האנשים וכיצד הרכב שלהם נראה שנתן להם קנס/זימון לדין באותה משמרת לפני, ומי שלושת האנשים שנתן להם קנס/זימון לדין אחרי (וכיצד נראה הרכב שלהם). אני פשוט דרך זה שראיתי שהרכב שם עצר לקבל את המידע אודות הנהג שהם עצרו לפני ואולי הכניסו לו קנס רק אחרי (שמעתי משום מה בקשר את השוטר אומר למישהו אחר: "תגיד לו להישאר שם ולא לזוז משם אני כבר מגיע אליו"). מתוך דבריו של השוטר לדעתי הוא הלך להכניס לזה שעצר אותי לפני גם קנס/משהו אחר. אני מרגיש שהוא פעל בשיטה 2 דגים בפעם אחת. האחד שעצר נתקע לו קנס/הזמנה לדין וזה שנסע מאחוריו נרדוף אחריו ונכניס לו הזמנה לדין. כאילו בגלל שאולי יש ספק הוא כותב "קשר עין רציף", וממציא סיפור שיקנה השופט בלי להסס, וזה לא פיאר כי הוא לא שמר איתי על קשר עין ולא נסעתי מעל המותר בדרך האמורה. הוא כותב גם שאני מודה. שאני אומר לו - לא אני לא מודה! והוא כותב מודה! טוען שנסע 40 קמש מעל המותר ולא 50 קמש". וזה מילה שלי נגד מילה שלו ושל חבר שלו. מה אני יכול לעשות?!

        • לא תוכל להגיע למידע הזה
          אורן המקורי | 23/07/2009 11:11

          ומהכרותי את הנושא - אין באמת מס' דוחות מינימלי שמצופה משוטר לרשום. גם אין צורך להתאמץ יש מספיק עבירות שמתבצעות מידי דקה ודקה. מהכיוון הזה לא יצא לך ולא כלום.

          • האם אי פעם שמעת על משהו משטרתי שלא ניתן למצוא?
            Marvalous | 23/07/2009 23:01

            אי שקיפות על נתוניה מהווה עבירה על חוק חופש המידע. זכות הציבור לדעת. על אחת כמה וכמה שהמידע הזה יכול לערער ספק בליבו של השופט לנוכח הניסיון הנלוז של המשטרה להפוך אזרח שומר חוק למפר חוק

            • דיבורים לחוד ומציאות לחוד  לת
              אורן המקורי | 24/07/2009 14:02