תשובה

  • המרת קנס בהזהרה
    אורן | 23/07/2009 07:54

    קיבלתי קנס על מהירות ושלחתי מכתב המופנה לראש אגף תחבורה באותו איזור להמיו בהזהרה עקב היסטורית נקיה מקנסות. באם לא תתקבל בקשתי, עדיין עלי לצפות לקבלת תשובה בנדון? כמו כן מה בערך זמן התשובה המקובל?

    • תשובה
      אורן המקורי | 23/07/2009 09:27

      הקריטריונים הבסיסיים להמרה באזהרה (קיימים נוספים): 1. וותק בנהיגה מעל 5 שנים. 2. שנתיים אחרונות ללא דוחות משטרה כלל. בכל מקרה תקבל תשובה (חיובית או שלילית). הזמן משתנה בהתאם לעומס אבל לרוב זה בסביבות חודש חודש וחצי.

      • שאלה נוספת
        אורן | 23/07/2009 10:14

        תודה על התשובה, שאלה נוספת. יש לי וותק של 12 שנות נהיגה + 0 קנסות. הבעייה היא שקיבלתי את הדו"ח בדואר שכולל גם קנס על פיגור. בשום אופן לא קיבלתי הודעה ראשונה ולכן הגיע הקנס האמור. אני חושש שבגלל שלכאורה לא התיחסתי להודעה הראשונה לא יאשרו לי את ההמרה להזהרה. אגב הדוח הוא על נסיעה במהירות של 100 קמ"ש בכביש של 70 (צולמתי במצלמה) . אשמח להתייחסות וחוות דעת האם אכן יש סיכוי להמרה להזהרה ואם לא האם אוכל וכדאי לפנות לבית משפט ולהסביר שלא קיבלתי הודעה ראשונה ולהסביר את עברי התעבורתי (0 קנסות)? תודה.

        • תשובה
          אורן המקורי | 23/07/2009 10:25

          אין סיכוי. לביהמ"ש אתה יכול לפנות רק כדי לבקש להישפט ולא כדי להמיר באזהרה. שם תוכל ל"דבר" על עברך התעבורתי רק לאחר שתנהל משפט ותורשע וזאת רק לצורך הקלה בעונש.

          • לא כ"כ הבנתי..
            אורן | 23/07/2009 10:43

            ה "אין סיכוי" התייחס לסיכויי להמרה בהזהרה לגבי המכתב שהעברתי עכשיו למח' התחבורה באיזור מגורי (בגלל שאני לכאורה באיחור או בגלל מהות העברה)? לגבי בית המשפט. אני רוצה להיות בטוח שהבנתי נכון- עלי להגיש בקשה להשפט, מן הסתם אני אורשע ואז אבקש את "רחמי בית המשפט" להקלה בעונש? (יש סיכוי שיקל עלי?).

            • תשובה
              אורן המקורי | 23/07/2009 11:14

              מאחר ועברו 30 הימים לפנות בבקשה להמרה באזהרה אז אין סיכוי. לדעתי, אתה גם לא יכול להגיש בקשה להישפט כי עבר מועד 90 הימים בהם אתה יכול לבקש ולהישפט על הדו"ח. אתה כן יכול לפנות לביהמ"ש ולבקש "בקשה להארכת מועד להישפט". הסיכויים שבקשתך תענה נמוכים. תצטרך להוכיח לביהמ"ש, כי מעולם לא קיבלת את הדו"ח המקורי. אם תענה בקשתך אז תוכל להישפט על הדו"ח.

              • משטרה פרמיטיבית!
                אורן | 23/07/2009 11:27

                תודה על התשובה. רק אציין שזה מוציא אותי מדעתי ההתנהלות הזאת! מה זה הפרמיטיביות הזאת? לא שמעו במשטרה על דואר רשום?! מבחינתי הדו"ח הראשוני מתנופף לו ברוח איפשהו או יושב עדיין בשולחן של איזו פקידה ששכחה לשלוח כי היא עסוקה בלשייף לעצמה את הצפורניים! איך אני יכול להוכיח שלא קיבלתי את הדוח? שהם יוכיחו שכן קיבלתי!

                • תשובה
                  אורן המקורי | 23/07/2009 12:35

                  אתה כן יכול לבקש מהמשטרה שתוכיח שהדו"ח הראשון נשלח אליך בדואר רשום. כל עוד מדובר בדו"ח חנייה מסוג "הדבקה". דו"ח שנמסר לך ביד המשטרה לא שולחת ברשום. פנה למרכז לגביית קנסות בבקשה לביטול כל ההצמדות, הריביות וכו' וזאת מהטעם שלא קיבלת את הדו"ח המקורי אף פעם. אני מאמין שאם אין להם כל הוכחה על כך שהדוח נשלח בדואר רשום יעמידו את הקנס על הסכום המקורי שלו. אולי מישהו מבני המשפחה חתם בזמנו על קבלת הדואר הרשום? אם כן אז זה אבוד. בהצלחה.