כל דוח משטרה נרשם ברישום התעבורתי

  • דוח על דיבור בטלפון הנייד
    פיני | 07/07/2009 21:16

    ערב טוב, קיבלתי היום דוח על דיבור במכשיר נייד, במקביל אני מעוניין ללמוד בקורס למורי נהיגה וחלק מתנאי הקבלה זה העדר רישום פלילי או תעבורתי, האם דיבור בטלפון נחשב לרישום תעבורתי? יש לציין שאני נוהג 10 שנים עם 3 דוחות קודמים לא בשנתיים האחרונות, אשמח לקבל ייעוץ, תודה!

    • כל דוח משטרה נרשם ברישום התעבורתי
      אורן המקורי | 07/07/2009 22:27

      אתה יכול לנסות ולבקש שימירו את הדו"ח לאזהרה (בהתבסס על המידע שמסרת שבשנתיים האחרונות אין לך דוחות). פנה בכתב בצילום הדוח ללשכת התנועה ששמה מופיע בראש הדוח.

    • SORRY , אתה לא מתאים
      גיא "אנשים באדום" | 08/07/2009 08:21

      אני מצטער שאני מאכזב אותך, לא אקבל אותך לביה"ס שלי ! היכן המודעות שלך לסיכון שאתה לוקח בעת ביצוע העבירה ? מה תלמד את החבר'ה הצעירים ? ש"זה לא נורא לדבר בספיקר" ........ דיבור בנייד (גם בדיבורית) גורם להסחת הדעת והמרחק לאסון קצר מאוד דרך אגב, אחרי נסיונך עם שלושה דוחות ..... מה לדעתך הדוח שקיבלת מהווה - ציון לשבח ? צר לי שלא מילאתי את ציפיותיך ........ סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • למה אתה חייב לדחוף תאף הארוך שלך???גיא אנשים באדום
        חיים | 08/07/2009 19:49

        אני לא מצליח להבין למה תמיד אתה זה שעונה תתשובות הכי לא קשורות וודאי לא עוזרות רק על מנת לחשוב שכך אתה תחנך תעולם אדם שעבר עבירה ויכול להיות שמתחרט עליה רוצה לדעת מה הוא יכול לעשות עם זה למה תמיד אתה זה שחייב להוריד את החשק לשאול בפורום הזה אחד זה אחד האתרים הטובים שיש ואתה פשוט מוריד אתת החשק להכנס אליו אתה רוצה לענות תענה לא אל תביע את דעתך הקיצונית ברבים תשאר איתה אתה!!!

        • חיים, אתה מגזים
          דוד, מתנדב בתנועה | 08/07/2009 23:11

          תראה, אנחנו נכנסים לאתר הזה, גם גיא, גם אני ועוד כמה אנשים, לא בכדי ללטף לאחרים את האגו. אנחנו לא אומרים "לא נורא, תתעלם! השוטר הטיפש כתב לך דו"ח אבל אתה מותק, אתה צודק, אתה יודע טוב יותר" וכיו"ב חיזוקים. ראיתי את ההודעה המקורית של פיני ולא עניתי לו כי זעמתי. זעמתי על עזות המצח של עבריין תנועה סידרתי שרוצה ללמד את דור הנהגים הבא. על החוצפה שלו, שמרשה לו לעבור עבירת תנועה חמורה מבלי לחשוב שאולי הוא צריך לשלם מחיר. דרך אגב אספר לך כאן, כי כיום אסור למורה לנהיגה לדבר בטלפון בזמן שיעור וזו הצלחה שאני תרמתי לה. אם אצליח עוד, יהיה אסור גם לנהג מלווה לדבר בטלפון בשעה שהוא משמש כנהג מלווה. אל תשכח שחוקי התנועה נכתבו בדם. זה שאתה לא רוצה ללמוד אותם ולציית להם, או יותר גרוע, רוצה למצוא דרך לעקוף אותם, זה מאד חמור בעיני. אנא ממך, תן דעתך לשיפור התנהגותך בכביש, כי בנפשך הדבר.

          • תשובה ענינית וראויה אל דוד מתנד בתנועה
            חיים | 09/07/2009 02:31

            נתחיל בזה שאני מסכים איתך לחלוטין ללא שום עוררין במה שאמרת. עכשיו לפני זה אני יוסיף ויאמר שגם אני שותף בעקיפין לכמה חוקי תנועה שעברו בכנסת. ואני מודע במאה אחוז לכל העבריונות שקוראת היום בכבישי ישראל ולכן הגשתי לפני כשבוע בקשה להתנדב במשטרת התנועה שעושה לרוב עבודה מעולה וגם למתנדבים יש חלק נכבד בזה. עכשיו לגבי תשובתך בו לא נשכח שכולנו עברנו פעם אחת לפחות עברית תנועה ולא משנה אם היא עבירה חמורה או סצם זריקת סיגריה מחלון האוטו הרי זה עבירה וזה עבריה נכון שבדיבור בפלאפון כאן הוא מסן אבל גם בזריקת סיגריה הוא צפצף על החוק ולכן אין הבדל מבחינה חוקית!!! עכשיו יש אנשים שהתמזל מזלם ולא תפסו ויש כאלו שלא התמזל מזלם וכן תפסו אותםוזה לא אומר שכבר הם הופכים לעבריני תנועה מסוכנים . עכשיו לא אני ולא אתה יודעים מי באמת עומד מאחורי כל שאלה שנשאלת כאן לכן אנו לא יכולים לבוא ולהתיחס אליהם כאלו פושעים מסוכנים . את זה נשאר כבר לבית המשפט לקבוע מי אכן מסוכן ומי לא. מה שכן אנו אתם יכולים לעשות זה לתת לכל אדם הזקוק תשובה לשאלתו ללא שום קשר מה הוא סיכן ומה לא אנו יכולים להעיר ולהגיד שזה נורא מסוכן או לשלוח לו לינק לכתבה על תאונה קטלנית שקרתה עקב אותה עבירה או משהו בכיון זה. אבל לענות לו על השאלה בצורה יעילה לגבי אותה שאלה שנשאלה תשובה עינינית היאאתה כן יכול לעשות קורס או לא יכול לעשות קורס במילים פשוטות . השמח אם תמשיך להביע דעתך באתר נורא חשוב זה בפרט בפורום זה

        • גיא לא מגזים ! דבריך לא במקום !
          דרור, מתנדב במשטרה | 09/07/2009 06:52

          אני לא מכיר את גיא, ולמרות שהוא לא עונה תשובות עם סיוע, דבריו הם על מנת "לעורר" את הציבור לסיכון הרב שבביצוע עבירות בכביש. הוא צודק בדבריו ! מורה צריך לשמש דוגמא ומופת לאחרים ! האם אתה מעוניין שמורה צעקני ואלים ילמד את ילדך בבית הספר ? נגיד שפיני הפעיל אלימות כלפי אשתו, האם תסכים שהוא יהיה המורה של הילד שלך ? אני מניח שלא, נכון ? אז למה אתה מוכן שהוא ילמד איך להתנהג בכביש, איך לחזור הביתה בשלום וכיצד להישאר בחיים בג'ונגל המסוכן שבין הרכבים כאשר הוא עבר על החוק ? אני מזכיר לך שדיבור בנייד הוא עבירה מסוכנת מאוד העלולה לגרום לתאונה קטלנית ! אני מציע לך לקרוא את דבריו של גיא "ממקום אחר" ולנסות להבין אותם מבחינת הסיכון של עבירות התנועה והתוצאות הקטלניות שלהן.

        • אין קשר בין עבירת תנועה לבין החשק
          גיא "אנשים באדום" | 09/07/2009 07:29

          חיים ואחרים כמוך - צר לי שאיני עונה לציפיות הגולשים, למען האמת אתם מעטים מול אלה המודים לי באופן אישי על הסיוע במתן העצות שאני נותן והגברת המודעות לסכנות שבכבישים. עבירת תנועה היא לא מקרה שאפשר להסטלבט עליו כמו שרבים עושים, היא עלולה לגרום לאסון נוראי ! די לנו מאסונות בכביש ! די ! מספיק ! לצערי המודעות לנושא נמוכה מאוד, נהג שמבצע עבירת תנועה לא מבין את ההשלכות הנוראיות העלולות להיות אם הוא יגרום לתאונה. אנו חייבים לזכור שבעת הנהיגה כל תשומת הלב חייבת להיות בכביש ! ההוכחה לכך היא שנהגים רבים מנסים להתחמק מקבלת דוח בתגובה : "לא קרה כלום / מה עשיתי / לך תתפוש גנבים" וכד'. למה לתפוס גנב זה חשוב וכאשר שוטר עוצר נהג שביצע עבירת תנועה, כולם מרחמים על הנהג וחושבים שהשוטר סתם "מתעלק" עליו ? זכור עבירת תנועה גורמת לאסון ! אני מקווה שהצלחתי להבהיר את השקפתי ושדברי מובנים יותר. סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • צר לי שיש אנשים כמוך
            חיים | 10/07/2009 00:08

            במילים פשוטות מה שאתה אומר זה "ראש בקיר" לא משנה מה למה ומה הסיבה אנ י אמורו לי שאם משהו נוסע 19 קמש מעל המותר זה דוח של 70 ש"ח אז זה מה שאתה עושה! גם אם הסיבה תהיה אישה בהריון באוטו בדרך ללידה! שוב לא צריך לוותר לנהג מועד שעושה עבירות תנועה כל שני וחמישי אבל בהחלט צריך להתחשב בסיבה במידה והיא אמתית זוהי דעתי בנושא בכול אופן צר לי מאוד שאתה לא חושב כך אגב במהלך עבודתי נקלעתי פעמים רבות לפטפוטים של שוטרי תנועה בפרט ולרובם דעה דומה לשלי בכלל בגישה לתפקיד זה.

            • לא "ראש בקיר" אבל יותר מודעות
              גיא "אנשים באדום" | 10/07/2009 08:47

              אישה בהריון העומדת ללדת רצוי שתגיע במהרה ובשלום לטיפול רפואי ונאחל לה כל טוב. אל תשווה סיבה זו (אני בטוח שבעלה נוהג בשיא הזהירות גם אם הוא לא מציית לכל החוקים) לשלל עבירות שביצוען גורם מידי יום לעוד פצועים / נכים / הרוגים ולא עקב "מקרה חרום". למה ? למה יש מסביבנו אנשים אשר נפגעו בתאונה כי מישהו לא ציית לחוק ? שים לב שאתה מתייחס למתן הדוח על עבירת תנועה ואני מתייחס לתוצאה הנובעת מהאי ציות לחוק. תעזוב את השוטרים שנותנים דוחות, תתייחס לתוצאה העלולה להיגרם מעבירת תנועה. מה היית מרגיש אם חלילה אתה או קרוב שלך היה נפגע מרכב שנהגו דיבר בנייד ועקב כך תשומת ליבו לא היתה בכביש ? למה אנו מזדעזעים מתאונה קטלנית אבל מתייחסים בסלחנות לנהג המבצע עבירת תנועה העלולה לגרום לעוד אסון בכבישים ולהחריב עוד חיי משפחה ? למה ? אני לא אורב לנהגים מאחורי העץ, אבל אני בהחלט מחפש את אותם נהגים העלולים להביא לנו עוד אסון מיותר בדרכים. למרות כותרת תגובתך הלא מחמיאה לי, אני מזמין אותך לדיון בנושא זה ושים לב איך התפתח שרשור זה ומעניין מדוע פיני היוזם שלו נעלם לו ... סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • עבירת תנועה >>> אסון נוראי
          יוסי נהג ותיק | 09/07/2009 11:22

          למה אתה מתייחס לנושא באופן אישי, קח את הבעיה באופן ענייני ורציני. אני בטוח שכל אחד מעוניין להגיע הביתה בשלום, לנהוג כחוק ולא לבצע עבירת תנועה. אולם יחד עם זאת עלינו להבין את המשמעות של עבירת תנועה והתוצאה הקטלנית שהיא עלולה לגרום. למה החברה מגנה כל עבריין מכל סוג (גנב, אנס, נוכל-רמאי, וכד') ושולחת אותו לכלא, אבל מי שזלזל בחוקי התנועה מקבל גיבוי / רחמים מהחברה ? למה השוטר שרושם את הדוח "לא בסדר" ועל הנהג צריך לרחם ? מה ההבדל בין עבריין תנועה בעל הרשעות תעבורה רבות שזלזל בחוק וסיכן גם אותך , לבין אנס / שודד / רוצח ? בשני המקרים "נלקחו חיים", נפגעו אנשים ואיכות החיים נפגעה. אשמח לקרוא את דעתך לדברי, ואני מדגיש שאין קשר ביניהם לדבריו של פיני, אלא באופן כללי לנעשה בחברה שלנו.

          • יוסי מכובדי, אתה מרחיב את היריעה
            דוד, מתנדב בתנועה | 09/07/2009 16:27

            אנחנו לא מסוגלים לטפל בכל עוולות העולם אנחנו בחרנו, במודע, בנישה הצרה של ההתנהגות בכביש אולי כי זה יותר קל יש חוקים ברורים, יש עבירות ברורות, יש שוטרים, יש נהגים וכו' ברור שגם אני בעברי עברתי עבירות תנועה. אני מעיד על עצמי : תמיד בשוגג !!! עבירה של נהיגה עם טלפון נייד היא עבירה במזיד עבירה של נהיגה בשוליים היא עבירה במזיד עבירה של חניה בחנית נכה היא עבירת בריונות במזיד עבירת מהירות של 15 עד 25 קמ"ש היא עבירה בהיסח הדעת עבירה של מהירות יתר ב- 40 קמ"ש או יותר היא עבירה במזיד כל אלו כמובן הגדרות שלי, לאורן אני פועל ועל פי הן אני רושם דוחות לגבי עבירת חגורה למשל, אני תמיד רושם על ילד לא חגור, אבל מוותר הרבה כאשר מבוגר לא חגור אני מזכיר: כל חוקי התנועה נכתבו בדם בואו ונפסיק את זרימת הדם בכבישים

            • לא התייחסת להשוואה בין העבריינים
              יוסי נהג ותיק | 09/07/2009 23:07

              לא הבנתי מה הקשר בין רשימת העבירות שהצגת לבין ההשוואה שערכתי בין סוגי העבריינים ......... למה אנס הוא עבריין שאמור לשבת בכלא ומי שנוהג ומהווה סכנה לסובבים אותו בכביש מקבל גיבוי ורחמים מהחברה ? יש לך הסבר לכך ? מעניינת אותי דעתך כאחד העוסק באכיפת חוקי התנועה.

              • אתה צודק, אני עוסק באכיפת החוק
                דוד, מתנדב בתנועה | 10/07/2009 00:14

                וגם זה רק בקטע של תעבורה אין לי את הידע לבצע פרשנות ולכן לא אכנס לזה איתך הסליחה

        • מורים לנהיגה - מלאכים?
          יצהר | 25/09/2009 23:36

          לצערי , כמתנדב במשטרת התנועה, תפסתי מורים לנהיגה רבים כשהם משתמשים בטלפון נייד בלא דיבורית בזמן שיעור . אחד מהם אפילו נתפס ע"י פעמיים באותו חודש . זה מלמד שמורים לנהיגה אינם "מלאכים" , ואין לדרוש מהם להיות כאלה כתנאי ראשוני . השופט בבית המשפט(למורה לנהיגה אין ברירת משפט, הוא חייב להתייצב למשפט) הוא שיקבע , באמצעות הזכות לשלול רשיון ממורה לנהיגה .

    • כתבת הודעה חשובה, לאן נעלמת ?  לת
      גיא "אנשים באדום" | 10/07/2009 08:49