תשובה

  • זימון למשפט - תאונת דרכים(פגיעה בהולכי רמה לעשות?
    גאיה | 05/07/2009 10:43

    שלום, לפני חצי שנה הייתי מעורבת בתאונ"ד, פגעתי במעבר חצייה בשני הולכי רגל - (יותר נכון הספקתי לעצור והם קפצו לי על הפגוש, אבל נניח לזה כרגע) לא קרה להם כלום, נתתי עדות במשטרה והיום קבלתי זימון למשפט שאני מועשמת בו בנהיגה בקלות דעת או משהו כזה מה יעלה בגורלי? מה עושים בכלל? האם אני צריכה עו"ד או פשוט לייצג את עצמי, (שנראה לי מפחיד) - מה הדבר הכי נורא שיכול לקרות? מזכירה שוב- לא קרה דבר ולו רבע דבבר להולכי הרגל! תודה

    • תשובה
      אורן המקורי | 05/07/2009 11:12

      לאחר שגבו עדות גם ממך וגם מהמעורבים בתאונה הוחלט להעמיד אותך לדין. לפי מה שאת מתארת על נהיגה בקלות ראש. האם את בטוחה שלא קרה להם כלום? יתכן מאוד שאחרי התאונה הם הלכו להיבדק בבית חולים והביאו למשטרה את דוח הבדיקה. הסיכוי שהיו מעמידים אותך לדין אם הם לא היו נפגעים הוא ממש קטן. הייתי הולך להתייעץ בכל מקרה עם עו"ד (אל תשכחי להביא איתך את כתב האישום שנשלח אליך). מה העונש שתקבלי? קשה לנבא. הרבה תלוי בעברך התעבורית (כמה שנים יש לך רשיון נהיגה ביחס לכמה עבירות תעבורה שצברת עד היום), האם הורשעת כבר באחריות לתאונת דרכים וכו'. וכמו-כן, נסיבות התאונה הספציפית. לרוב מדובר בקנס כספי, פסילה בפועל ופסילה ע"ת. אם תורשעי באחריות לגרימת תאונת דרכים שבה נפגע אדם קיימת חובת פסילה מינימלית של 3 חודשים.