מעבר חציה

  • שאלות על חציית כביש.
    לימור | 05/07/2009 00:32

    אני עוד לא בת 17 וכבר יש לי תעודת זהות. חציתי כביש לא במעבר חצייה ושוטר שראה אותי ביקש ממני את התעודת זהות. לא הבנתי בשביל מה, נתתי לו ואז הוא רשם לי קנס של 250 ש"ח!! הסברתי לו שאני קטינה ואין לי כסף, וביקשתי שרק ייתן לו אזהרה (כמו שראיתי ששוטרת פעם נתנה לאמא שלי כשהיא נתפסה על עבירה), אבל, הוא לא הסכים ואמר לי שזה לא מעניין אותו אם יש לי או אין לי כסף. יש לי כמה שאלות: 1. האם מותר בכלל לתת קנס לקטינים שלא עובדים ואין להם כסף לשלם? 2. אחי סיפר לי שהוא קיבל משוטרת קנס של 100 ש"ח על מעבר חצייה באור אדום. אז למה אצלי זה יותר? 3. מה המרחק שאם אין ממנו מעבר חצייה, אז מותר לחצות. במקרה שלי, מודבר בערך ב - 200 מטר מהמעבר חצייה הקרוב. 4. מה היה קורה אם הייתי אומרת לשוטר שאין לי תעודת זהות? באמת שבוע לפני עוד לא הייתה לי. איך הוא היה יכול לרשום לי קנס? 5. ראיתי שיש בטופס בקשה לבית משפט. אני יכולה לבקש מהשופט שייתן לי אזהרה במקום קנס? אין לי כסף ואני מתביישת לבקש כסף מההורים שלי או מהחבר שלי בשביל דבר כזה. 6. האם הדוח הזה יכול להפריע לי לקבל רישיון נהיגה? הערה נוספת: כבר הבנתי שצריך לחצות רק במעבר חצייה. השוטר חפר לי על זה חצי שעה אחרי שהוא כבר נתן לי את הקנס. חשוב לי לקבל תשובות לשאלות שלי.

    • מעבר חציה
      מיקו | 05/07/2009 06:34

      לא רשום בתקנות מהו המרחק שיש ללכת כדי להגיע למעבר חציה , זהו נתון לשיקול דעתו של השוטר , כאשר השוטר צריך לשאול את עצמו ,האם הוא, היה הולך לשם ,,,,, על פניו ( בהנחה שאת מדייקת ) 200 מ לא נראה מרחק סביר שמישהוא ילך אותו ( לפעמים זה גם 200 חזרה ,,,)

    • יש לי עוד כמה שאלות
      לימור | 07/07/2009 00:15

      האם מותר בכלל לתת קנס לקטינים שלא עובדים ואין להם כסף לשלם? 2. אחי סיפר לי שהוא קיבל משוטרת קנס של 100 ש"ח על מעבר חצייה באור אדום. אז למה אצלי זה יותר? 3. מה היה קורה אם הייתי אומרת לשוטר שאין לי תעודת זהות? באמת שבוע לפני עוד לא הייתה לי. איך הוא היה יכול לרשום לי קנס? 4. ראיתי שיש בטופס בקשה לבית משפט. אני יכולה לבקש מהשופט שייתן לי אזהרה במקום קנס? אין לי כסף ואני מתביישת לבקש כסף מההורים שלי או מהחבר שלי בשביל דבר כזה. 5. האם הדוח הזה יכול להפריע לי לקבל רישיון נהיגה? תודה לכל מי שיענה