נסיעה לאחור

  • שאלה בנוגע לנסיעה לאחור
    שיר | 01/07/2009 18:26

    אהלן, שאלתי היא כדלקמן: יצאתי מחניה ברחוב דו-סיטרי לאחור כאשר נהגת פנתה לשמאל והתנגשתי בה. עד כה חשבתי כי כלל האשמה מוטלת עלי, אך עם חזרתי לאזור התאונה שמתי לב כי הרחוב הינו דו סיטרי וכי כאשר הנהגת פנתה שמאלה, היא לא פנתה לנתיב הימיני אלא ביצעה פניה חדה (דבר שלא מעט נהגים נוטים לעשות ברחובות עיורוניים קטנים) ומהירה. מה עלי לעשות? האם לקחת את כל האשמה עלי כי נסעתי לאחור? או שמה האחריות מוטלת גם על הנהגת השניה שפנתה בצורה חדה ולא זהירה? תודה מראש, שיר

    • נסיעה לאחור
      מיקו | 01/07/2009 19:53

      דבר ראשון תשאלי את עצמך, אם הייתי עם הפנים לעבר הצומת ,( כלומר לא בנסיעה לאחור ,) האם התאונה היה מתרחשת ?? אם התשובה היא חיובית ,נשאר לך "רק" להוכיח שהרכב השני "חתך " את הסיבוב ,וזה כבר בעייתי מכיוון שצריך עדים ,תמונות שמצולמות ,שהרכבים עדיין עומדים, אחרי התאונה .בקיצור זה שהיית בנסיעה לאחור חובת ההוכחה ממך גדלה .

      • נסיעה לאחור
        שיר | 01/07/2009 22:01

        הבנתי. לצערי אין עדים בכלל, זה מילה שלי מול שלה. היית ממליץ ללכת למשפט?

        • נסיעה לאחור
          מיקו | 01/07/2009 22:41

          בעייתי , קודם תראה מה גירסתה לביטוח ,לפי זה תשקלי צעדייך .

          • בתביעה כספית נטו, חבל ללכת למשפט
            דוד, מתנדב בתנועה | 02/07/2009 06:43

            החוק קובע כי אסור לסוע לאחור אלא במקרה של צורך מובהק. בנוסף במקום שאין שדה ראיה, חובה להיעזר במכוון. (דרך אגב, להשכלה כללית: המכוון חייב להיות בעל רשיון נהיגה לסוג הרכב אותו הוא מכוון !! במילים אחרות: מאחר ואין לי ר.נ. למשדאית, אסור לי לכוון משאית בנסיעה לאחור !) כאשר הופכים תאונת נזק בלבד לאירוע תעבורתי, נטיית ביה"מש היא לנקנק את המטרידים מה שיותר. הכי טוב יהיה אם תגיעו לפשרה שכל צד מתקן את נזקיו שלו ואז הנזק יהיה רק ההשתתפות העצמית. אני מדגיש: בנסיעה ברברס מירב האחריות עליך !!

            • לדוד נסיעה לאחור מכוון
              מיקו | 02/07/2009 10:21

              מה מספר התקנה של מכוון לאחור , פשוט אנני מכיר אותה ,ורציתי לדעת .תודה .

              • תקנה 45 לת"ת
                דוד, מתנדב בתנועה | 02/07/2009 19:53

                תקנה 45 קובעת כי נסיעה לאחור מותרת רק יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שננקטו האמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע סיכון או פגיעה והטרדה או הפרעה. מכאן שנהג שהואשם בעברה לפי הסעיף יוכל לנסות ולהתגונן לדוג' בטענה שהנסיעה היתה מכורח וכי נקט באמצעים המתאימים כדי למנוע סכנה או הפרעה. לצרכי אכיפה, יש בחנ"א 3 סעיפים:נסיעה אחורנית תוך סיכון עוברי דרך, סעיף 3140 , 4 נקודות ללא צורך סעיף , ללא ניקוד5456 הטרדה/הפרעה לעוברי דרך סעיף 6246 ללא ניקוד כולם 250 ש"ח

                • אל דוד
                  מיקו | 02/07/2009 20:48

                  לא הצלחתי להבין ,איזו תקנה מחייבת אותי לקחת מכוון .?? ( ועוד בעל רשיון נהיגה מסוג הרכב שאני נוהג עליו !) אודה לך אם תאמר לי איזו תקנה זאת כי תקנה 45 לא מדברת על זה .

                  • ביררתי את הענין עם רמת"ד
                    דוד, מתנדב בתנועה | 03/07/2009 06:48

                    אין בתקנות שהמכוון חייב להיות בעל ר.נ. לרכב אותו הוא מכוון אבל אני התבססתי באמירה שלי על נסיוני מהעבר והרמת"ד אישר לי כי: היה ותקרה תאונה כאשר הנהג נסע ללא מכוון, הרי שזו נסיעה לאחור בלא זהירות אם לקח מכוון, יעלו שאלות מסוג: מה, לקחת סתם אדם ברחוב שלא מבין שום דבר? על מה אתה סומך? כאשר נהג (נגיד מפיץ של תנובה או כל מפיץ אחר) נוסע עם עוזר, אז הנהג בהחלט מכיר אותו ועובד איתו בשוטף, אבל אז תעלינה שאלות בדבר הנסיון שלו והיכולת שלו להבין את הכביש ולכוון את הנהג. בכל מקרה, האחריות היא של הנהג, אבל אם המכוון מוכשר לנהיגה, הרי שהיה הגיוני להיעזר בו ולהיסתמך על הכוונתו. בקיצור, אין תקנה כזו ואני מתנצל על שאמרתי דבר לא נכון. בזאת תיקנתי את המעוות

    • נסיעה לאחור
      הוד לק חוקר ת"ד | 15/11/2022 13:40

      שלום,כיהנתי כרמת"ד שנים רבות ועוסק בתחום כיועץ וחוקר ת"ד,בדין פלילי לרוב מגישים כתב אישום כנגד הנהג העיקרי שגרם לתאונה,במקרה דנן מי שנסע לאחור ואין נפקע מינה אם הנהג השני נהג בנתיב לא לו,זה מחד גיסא,מאידך גיסא בדין אזרחי ניתן להוכיח רשלנות תורמת של צד השני וניתן להשית את הנזקים למשל 70/30.

      השאלה מה הנזק? יש ביטוחים? האם גם לרכב שנסע לאחור יש מזק משמעותי? ועוד...