האחריות היא אך ורק שלך

  • דוח תנועה בגין עליה על אי תנועה מסומן בכביש
    יוחאי | 30/06/2009 12:54

    אבקש לדעת את החוק ומספרו למקרה הבא: אני נהגתי ברכבי, כשרכב צמוד אלי מאחורה, בכביש רב נתיבי. הרבה לפני הגיעי לסימון אי תנועה על הכביש, אותתי ימינה למעבר נתיב. הרכב מימיני, לא אפשר לי זמן ממושך לפנות ימינה, עד כי נאלצתי לעבור על סימון אי התנועה, על מנת להימנע מתאונה ולממש את פנייתי ימינה. השוטר נתן לי דו"ח על עליה על אי תנועה וטען שלא ראה את הרכב מאחורי. אנא שלחו לי את החוק בעניין, ההכרח של הרכב מימיני לתת לי אפשרות לפנות ימינה. תודה מראש.

    • האחריות היא אך ורק שלך
      דוד, מתנדב בתנועה | 30/06/2009 15:54

      הנהג האחר לא מחויב כלפיך בשום דבר. אין שום חוק שמחייב אותו לאפשר לך לעשות מה שמתחשק לך לעשות בכביש. האחריות על נסיעה על אי תנועה מסומן, מה שנקרא תמרור ד-14, היא שלך בלבד. צריך להבין דבר בסיסי: נגיד שנהג "חתך" אותך ונגרמה תאונה. בית המשפט יחלק את האחריות בין הנהגים, אבל היא לא תהיה בלעדית של הנהג החותך.

    • עליה על אי תנועה
      מיקו | 30/06/2009 17:25

      נהג הרכב מאחריך חייב ,עפ"י תקנות התעבורה לתת לך להישתלב , אבל ממש לא זכור לי שהודיעו על בואו של המשיח ,,,,, בקיצור זה שהוא חייב ,לא אומר לגבייך כלום ,רק לגביו ,( מקסימום אם השוטר היה רואה זאת ,הוא היה יכול להיתחשב בך, או לתת לו דו"ח ) .

    • "הוא התחיל .... "
      גיא "אנשים באדום" | 01/07/2009 06:20

      נו באמת, איזה מזל יש לנהג "שלא נתן לך ...", שלא עלית עליו כי הוא לא נתן לך לפנות ימינה, הוא באמת מודה לך ... בגלל שהוא לא נתן לך להשתלב (אולי הנסיבות לא אפשרו לו) אתה מבצע עבירת תנועה ? ? ? אני מצטער אבל לשוטר לא היתה כל סיבה להתחשב בך. יש פתגם לגבי זכות קדימה - האם "מקבלים אותה" או "לוקחים אותה" , בכל אופן גם אם "לא נתנו לי" זה עדיין לא מצדיק לרמוס את החוק או לפגוע במישהו. סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • אי תנועה
        מיקו | 01/07/2009 10:28

        חבל שמשפטים כמו "הנהג האחר לא מחויב כלפיך בשום דבר " נאמרים א. כי זה לא נכון ב. גם אם זה נכון לא אומרים אותם ג.גם אם אתה רואה מישהו שהיתבלבל או גונב תור אל תהיה זה שגורם לו לבצע עבירה או חמור מכך תאונה לשם כך יש את הגורמים הרלבנטיים .