לא ניתן להיפטר. החיוב הוא 10 נק ולא 12 כפי שציינת!

  • חציית צומת באור אדום
    פולה | 29/06/2009 18:49

    לפני כחודש נסעתי במקום לא מוכר וברגע של חוסר ריכוז קלטתי שלפני רמזור אדום. בלמתי בחוזקה עד לעצירה מוחלטת. לצערי, גם לאחר הבלימה, עברתי את קו העצירה וצולמתי במצלמת משטרה קבועה. יחד עם זאת, לא עברתי את הצומת, לא נכנסתי למרכז הצומת ולא חסמתי אותו (באמת שלא). זה פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי... איך אני נפטרת מהקנס (1000 ש"ח) ו12 הנקודות?

    • לא ניתן להיפטר. החיוב הוא 10 נק ולא 12 כפי שציינת!
      אורן המקורי | 29/06/2009 18:52

      מבחינת המשטרה חצית את קו העצירה שברמזור היה אור אדום.

      • ושוב-
        פולה | 29/06/2009 19:08

        אולי לא הבהרתי את עצמי: קיבלתי דוח הכולל קנס על סך 1000 ש"ח + 12 נקודות... ולא 10!

        • נואשת
          פולה | 29/06/2009 19:17

          הייתי שמחה לשמוע את עצתו של עו"ד אורון, מנהל הפורום בכל הנוגע לעניין.

          • אל תהיי נואשת
            דוד, מתנדב בתנועה | 30/06/2009 10:06

            בשביל להיות נואשת צריך לקרות אסון. כאן אין אסון. קצת סבלנות ותקבלי תשובה מקצועית אם את חסרת סבלנות, שזו מילה רכה יותר לנואשת, לכי להתייעץ עם עו"ד. חשוב שזה יהיה מישהו שמבין בתעבורה.

          • כמה נקודות למחשבה.
            אסף | 30/06/2009 21:12

            קטונתי לעומת עו"ד אורון המלומד, אבל בכל זאת, אנסה לעזור לך. ראשית, ראוי ורצוי שתפנימי שעברת עבירת תנועה מסוכנת וחמורה. אומנם בלי כוונה, אבל גם הרבה תאונות נגרמו בלי כוונה. גם במקרה ההכי גרוע, אז תשלמי 1,000 ש"ח (לעתים על תקלה לא צפויה ברכב משלמים במוסך הרבה יותר מזה...) ותקבלי נקודות . בהנחה שאין לך נקודות נוספות ולא תבצעי בשנתיים הקרובות עוד עבירה שנקודות בצידה, הנקודות יימחקו. לסיכום, לא נעים, אבל גם לא נורא. מה בכל זאת אני מציע לך? 1. תבקשי בדואר רשום לקבל את התמונות. ייכן שניתן להתרשם מהן שלא השלמת את חציית הצומת. במקרה כזה, ניתן לפנות לתביעה ולבקש לתקן את הסעיף לסעיף פחות חמור, כגון כניסה לצורת לא פנוי. 2. אם אין לך עבירות קודמות, או שכמעט אין לך, רצוי בכל מקרה, לנסות להיפגש עם יחידת התביעות במשטרה (לפי מקום העבירה) ולנסות להגיע איתם לעסקת טיעון. אומנם, אם התמנות "טובות", הסיכוי קלוש, אבל שווה לנסות. אם כל זה לא הולך, "תתנחמי" בזה שאת לא חייבת לחכות בתור בדואר, אלא יכולה פשוט לשלם דרך אתר המשטרה באינטרנט....

    • קצת מוזר
      גיא "אנשים באדום" | 01/07/2009 06:36

      כפי שידוע ומוכר כדי להצטלם במצלמת רמזור יש צורך בשתי תמונות - האחת חציית קו העצירה והשנייה חציית הצומת עצמה. לטענתך לא חצית את הצומת, אי לכך יש לבחון את התמונות , עלייך לבקש לראות אותן. עבירה זו היא חמורה מאוד ועלולה להסתיים באופן ....... בהתאם העונש על כך. לא ידוע לי על עבירה הגוררת אחריה 12 נק' , גם זאת אני מציע לבדוק, אולי בטעות ....... בהנחה שבאמת חצית את הצומת (לצורך הדיון) ולגבי בקשת "להיפטר מהעונש" - המשטרה קבעה שעל עבירה זו אין אפשרות לתת אזהרה. במקביל את צריכה להודות בעבירה, וכרגע את לא ....... אני מצרף לך את הקריטריונים לבקשה להמרה לאזהרה : קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. את הבקשה יש לשלוח לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע לפי הרשום בגב הדו"ח. סעי כחוק ותגיעי רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com