תשובה

  • חזרתי מבית המשפט אצל עופר נהרי
    ל.ר | 25/06/2009 17:58

    מלבד שהוצאתי את הספר מולו ודפדפתי היה מקרה מיוחד שם. מישהי קיבלה קנס של 1000 שח ובשל בעיית הוכחות הסבו את הסעיף לסעיף 28 (אמרו 28א - אי אחיזת 2 ידיים על ההגה) ועלותו 100 שח במקום 1000 שח. כיצד יכול להיות כזה דבר? אצל אבא שלי היה משהו אחר... הסכימו להוריד מ-1000 שח ל-500 שח. 750 שח מהירות ירד ל- 500 ואוחד עם השול השמאלי שעלותו 250 שח שהמטרה הייתה להראות שהשוטר הטעה את דבריו בדו"ח. השופט קיבל זאת ואף דרש לאחד את התיקים בינהם וכן לגנוז את התיק של השול. מה המשמעות של גניזת התיק על השול כשהתיקים בכל מקרה אוחדו? אבא משנת 69 עם רישיון משאית 15 ט ומעלה ולפי הברור של הטובע מדובר עד העבירה הזו ב- 4 עבירות בלבד.

    • תשובה
      אורן המקורי | 25/06/2009 18:29

      כאשר יש בעיות בראיות, היינו - כאשר התביעה מעריכה שיש סיכוי שהדו"ח יפול מסכימים להגיע לעסקה עם הנאשם, לשנות את סעיף האישום לחמור פחות. בכך 2 הצדדים מרווחים. גם הנאשם וגם התביעה שבכל זאת השיגה הרשעה. אם התיק נגנז ואינו מופיע בין העבירות שהורשע עליהן, הרי שהמשמעות היא שכאילו מעולם לא הועלה האישום הזה כנגד אביך.

    • צרוף תיקים
      עו"ד אילון אורון | 27/06/2009 13:00

      לאישום עליו נשפטת , צורף אישום נוסף והעונש נגזר בגין שניהם. ע"מ למנוע כפל הרשעה, נגנז הדוח שצורף. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש, עושה זאת על אחריותו.

      • לעו"ד אילון הנכבד - הבהרה
        ל.ר. | 27/06/2009 19:49

        ראשית,, מודה על התשובה המהירה. שנית, מה שרשום הוא שהוא עבר על תקנה 54א במקום 26 קמ"ש עד 41 קמ"ש רק עד 25 קמ"ש מעל המותר בדרך בינעירונית וסעיף של השול ירד לחלוטין מהפרק (נגנז - ולא נכתב כלל). מה שכן, במקום לשלם 250 שח על עבירה זו נתנו לו 500 שח וללא ניקוד (לא כתוב ללא ניקוד זאת אך זה פועל יוצא מסעיף העבירה כפי שידוע לי - אלא אם אני טועה - אנא תקן אותי אם לעבירה של עד 25 קמ"ש בבינעירוני יש נק'). כאמור המקור היה אמור להיות: עבירת מהירות מעל 26 קמ"ש מהמותר בדרך בינעירונית - קנס 750 שח + 8 נק' עבירה נוספת בה אבא שלי בא לצלם ולהוכיח שהשוטר לא עומד על השול כפי שהוא טוען אלא על אי תנועה - דבר המוריד את אמינותו של שוטר - לא מדייק ואף מטעה. כמו כן השוטר סירב לאפשר לאבא שלי להביע את דבריו ואף סירב שיחתום. בנוסף עוד הזהיר את אבא שבגלל שיצא בלי אפוד צהוב יכול הוא לתת לו עוד קנס ולפסול לו מנהלית את הרישיון. אבא שלי כבר נרתע מאותו שוטר וביקש להישפט לאחר מכן וראה שהשוטר פשוט מחפש אותו. מאחר ואבא בעברו במשך 4.5 שנים הוכיח בתביעה משפטית שהממלז לא תקין בגין טעויות בספר ההפעלה המקורי של היצרן (באנגלית) והתביעה המשפטית ירדה מהתביעה הוא הפעם לא רצה לשרוף שנים מהחיים שלו והסכים לשלם 500 שח העיקר להשאיר את העבר בעבר. האם אתה מסכים עם אבא לעניין זה? אבא לא רוצה לערער על שום כלום כי הוא מפחד מבתי המשפט שהכל תלוי בשופט שעליו נופלים. האם תוכל להעביר בשמי או מישהו יכול להעביר מקרה זה למחלקה לבחירת שופטים ולבקרת מערכת המשפט בישראל לרבות ראש הממשלה... להראות שאנשים נשפטים ומוכנים לספוג עלויות כספיות מהרתיעה שלהם מול שופטים ומול משטרת ישראל. עו"ד לוקחים הון עתק דבר שאומר שרק אם עומדים לנקנק אותך ממש שווה לקחת עו"ד למקרה זה.