אתה צריך לקבל מינוי של שופט

  • ערעור על החלטת בית משפט השלום לתעבורה
    אריה סימונס | 23/06/2009 21:06

    בשנת 2005 קיבלתי דו"ח חניה ממתנדב משטרת ישראל על סך 500 ש"ח. לפי סעיף שנכתב בדו"ח (6658) הייתי אמור לקבל דו"ח על סך 250 ש"ח. שלחתי למשטרת התנועה את ספח הבקשה להישפט בטענה שהדו"ח לא חוקי וגם שלפי טענתי לא היה מיועד לי (יש לי גם עד שמוכן להעיד) אלא לאוטו אחר שעמד על אי תנועה.הפשע היחיד שעשיתי היה אי שאיבדתי את הספח של הבקשה להישפט. לפני כחצי שנה הגיע אלי בדואר רגיל דרישת תשלום ל- 1000 ש"ח ללא הזמנה למשפט.בדיעבד התברר לי שההזמנה למשפט שהיה אמור להיות בשנת 2006 נשלחה לכתובת לא נכונה (המסמך נמצא בידי) . לאחר טרטורים רבים מצד שופט בית משפט השלום להוכחת כתובתי באמצעות ארבעה תצהירים ושעות היעדרות מעבודה שעלו לי הרבה כסף (כמעט כמו הדו"ח הלא חוקי) ופניות למשטרת התנועה ורשות הדואר ולאחר שרשויות אלו היבהירו לי שאין סיכוי למצוא את ספח הבקשה היבהרתי לכבודו שאין בידי את תצלום ספח הבקשה למשפט ולכן הוציא השופט פסק דין סופי בתאריך 16.06.09 שהיות ולא המצאתי את תצלום הספח אני חייב לשלם את הדו"ח המקורי הלא חוקי וכן תוספת ריבית ופיגורים שאינה באשמתי שכן מעולם לא קיבלתי את ההזמנה למשפט . האם כדאי לערער על החלטה שרירותית זו שאין בה מידה של אנושיות לבית המשפט המחוזי או שאין סיכוי ששופט כלשהו יתחשב באזרח שומר חוק שרחמנא ליצלן איבד את צילום הספח משנת 2005

    • אתה צריך לקבל מינוי של שופט
      דוד, מתנדב בתנועה | 24/06/2009 00:35

      אתה החלטת שהדוח לא חוקי, שהשופט לא אנושי וכיו"ב אז ככה: מתנדב בתפקיד הוא שוטר לכל דבר, יש לו סמכויות של שוטר ומעמד של שוטר. זה שהוא מתנדב לא פוגע בטיב הדו"ח או בחוקיותו. יהיה מענין מאד (!) לראות ובעיקר לשמוע, מה יהיה לבית משפט מחוזי בהרכב של 3 שופטים להגיד על הערותיך המתלהמות כנגד מערכת אכיפת החוק במדינה. עלה והצלח !!!

      • תשובה לדוד השוטר המתנדב
        אריה גימונס | 24/06/2009 19:23

        סליחה שפגעתי במתנדבים ,לא הייתה לי כוונה כזו שכן גם אני התנדבתי עד לא מזמן במשמר האזרחי.אז לפני שאתה מתקיף ברצוני לציין כמה דברים לעצם העניין . בתקנות התעבורה סמל התקנה 6658 מחייב דרישת תשלום על סך 250 ש"ח ואתה יכול לבדוק את זה .אני קיבלתי לתשלום דו"ח עם סמל 6658 על סך 500 ש"ח .האם נראה לך שהדו"ח תקין ? ב) הערותיי המתלהמות ?? אם אתה היית רץ ומבזבז את ימי העבודה שלך לצורך הגשת אימות כתובת חמש פעמים לבית המשפט מעניין אם היית נחמד למערכת המשפט. ג) חיכיתי להזמנה למשפט בסבלנות וביולי שנת 2007 ניגשתי למשטרת התנועה לבדוק מה עלה בגורל ההזמנה. נעניתי בתשובה שיש עומס תיקים ושאני אחכה בסבלנות. למרות שלמעשה המשפט כבר התקיים שלא בידיעתי וללא נוכחותי היות וההזמנה נשלחה לכתובת שגויה ואני מוכן להראות לך את ההזמנה הנ"ל היא נמסרה לי לפני כחודש כאשר דרשתי לראות את תיק בית המשפט. ד) הייתי רוצה לראות אותך נדרש לשלם 1000 ש"ח וזאת מבלי שניתן לך להציג את טענותייך במשפט שאתה למעשה ייזמת אותו . אני אזרח שומר חוק ועד למקרה הנ"ל מעולם לא התעמתתי עם נציגיו.זאת הפעם הראשונה שאני נכנס לפורום כלשהו אני עובד באזור גליל עליון ורמת הגולן כעשרים שנה ולצורך כך אני נוסע בקו חיפה גליל והרמה כשלוש פעמים בשבוע ושומר על כל חוקי התנועה ו ואתה מוזמן לבדוק אם יש לי עברות תנועה כלשהם במשך העשרים שנה האחרונות , מבטיח לך שלא תמצא.

        • יפה, כל הכבוד !!!
          דוד, מתנדב בתנועה | 24/06/2009 20:36

          ולפיכך מגיע לך מינוי של שופט ובנימה רצינית: יש פגמים במערכת אכיפת החוק במדינה, דרך המשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט לא תצליח לתקן אותה והתמודדות איתה היא בבחינת הטחת ראש בקיר. אני מניח שנפגשנו פעמים רבות על הכביש, שכן, גם אני מצוי בכבישי ושבילי רמה"ג והגליל העליון. סע בשלום, המשך לשמור על חוקי התנועה.

    • ערעור למחוזי
      עו"ד אילון אורון | 24/06/2009 10:37

      תוכל לנסות את מזלך במחוזי , שנטייתו תיהיה לדחות את ערעורך. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום כלליות ואינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי. העושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.