אז מה בדיוק שאלתך?

  • משפט לגבי דוח כוזב...
    ר | 14/06/2009 10:00

    בעוד מספר שבועות עלי לעמוד למשפט עקב דוח כוזב זא השוטרת נתנה לי דוח עקב טענתה לאי עצירה מוחלטת בתמרו עצור ואמרה שרק "גלשתי" דבר שאינו נכון בעליל (אני בחורה שומרת חוק ללא דוח אחד ב9 שנות הרשיון שלי). התמרור נמצא במיקום בעייתי (הרבה לפני סיום הרחוב) בעוד שהשוטרת התחבאה באחד הבתים הפרטיים במורד רחוב שאליו פניתי ואין מצב שמקום מחבואה נתן לה ראייה כראוי על המקום בעוד שחברתה השוטרת תההתה גם היא על פשר הדוח.וחשוב לציין שלמרות שהמקום עמוס יחסית השוטרת כנראה עשתה את מכסתה. ברגע שסיימה איתי חזרה מרוצה לניידת ונסעה.

    • אז מה בדיוק שאלתך?  לת
      אורן המקורי | 14/06/2009 11:53

      • איך מתכוננים?
        ר | 14/06/2009 18:10

        שאלתי היא (כנראה נשמט לפני שליחתי) איך מתכוננים למשפט (יש לי צילומי סטילס ווידיאו של מקום הארוע, האם מספיק?)? האם כדאי לבקש ממשהו שייצג אותי או שאני יכולה לייצג את עצמי ולקבל תוצאות טובות? אני דיי קלולסית בעניין אבל מקווה שאכן יראו את האמת במשפט בתודה מראש....

      • איך להתכונן למשפט שכזה?
        ר | 14/06/2009 18:14

        שאלתי היא (כנראה נשמט לפני שליחתי) איך מתכוננים למשפט (יש לי צילומי סטילס ווידיאו של מקום הארוע, האם מספיק?)? האם כדאי לבקש ממשהו שייצג אותי או שאני יכולה לייצג את עצמי ולקבל תוצאות טובות? אני דיי קלולסית בעניין אבל מקווה שאכן יראו את האמת במשפט בתודה מראש....

        • אניאנסה לעזור לך
          ערן | 14/06/2009 22:09

          השלב הראשון הוא שלב ההקראה. באולם בו יהיו כשלושים איש במצבך, כאשר יגיע תורך. השופט יקריא את כתב האישום וישאל אותך אם את מודה בעובדות כתב האישום. רצוי שתשיבי: מודה בנהיגה במקום ובזמן. לא מודה בביצוע העבירה. כאן נראה שחלק מהשופטים מתנדברים לעשות את עבודתה של התביעה, ולנהל חקירה נגדית במסווה של שאלות הברה. אלא שזכותך שקודם תושג פרשת התביעה כאשר התובע לי יודע מה הולך להיות קו ההגנה שלך. לכן רצוי שתשיבי לכל השאלות של השופט (אם תישאלי): " אני מבקשת מכבודו שיאפשר לי להציג את גירסתי במסגרת שלב ההגנה" זאת זכותך וסביר להניח שהושפט יכבד זאת. אין שום סיבה שתנני "מתנות" לתביעה בשלב זה. בשלב זה (שיהיה כמה חודשים מאוחר יותר, כלומר תאלצי לבוא לפחות פעמיים) תתחיל פרשת התביעה המשטרה תגיש את הדוח שנרשם ועלה את השוטרת לעדות. תחילה בחקירה ראשית בה השוטרת פחות או יותר תחזור על הכתוב בדוח. כאן ידיע הפאנצ' ליין של המשפט. החקירה הנגדית של השוטרת. את ממש לא צריכה להוכיח שהיא שקרנית או לא מקצועית או מתנכלת. כל מה שאת צריכה זה ספק סביר ואת זה אפשר להראות באמצעות אפשרות שאולי השוטרת טעתה. (ספק סביר לטעות משמעו זיכוי). אינני מכיר את הפרטים, אבל מה שתארת, רצוי להציג את התמונות ואת סרטון הוידאו בדרך שתהיה נוחה לך ועשויה לסבך את השוטרות. לדוגמה תני לה תמונה ועט ותבקשי ממנה לסמן היכן לשיטתה היא עמדה והיכן היא ראתה את הרכב שלך לאשונה והיכן היא עצרה אותך. נסי לחפש סתירות עם הרשום בדוח, או להראות לפי התמונות שמהמקום בו היא עמדה לא היה לה שדה ראיה לצומת. תזכרי להכין מכל תמונה או מסמך 4 עותקים (לך לשופט לתובע ולשוטרת). אם מצאת משהו שתמוה, חשוב שתסביריר לשוטר מה את טוענת ולהדגיש את זה. אם לא הצלחת לעורר ספק בדבדרי השוטרת למעשה הפסדת. במקרה זה רצוי לבקש הפסקה (אולי השופט יסכים) ולנסות להגיע לפשרה עם הבתיעה. (אולי הקנס המקורי). אם הצלחת, תנסי מייד בסיום התביעה לטעון שאין להשיב לאשמה. בדרך כלל לא מקבלים את זה. שלב הבא זה החקירה הנגדית. כאן התבועת תנסה לגרום לך להפליל את עצמך או להראות שכבר הודאת או לפחות לפגוע באמינות שלך חשוב שתדגישי: עצרתי עצירה מלאה. זה גם הדבר הראשון שאמרתי לשוטרת ולא שיניתי את גירסיתי. אני נהגת שומרת חוק, ומקפידה לציית לכל חוקי התעבורה. לתביעה אסור בשלב זה להציג גיליון הרשעות שלך, אבל אם יש לך גיליון נקי זכותך בהחלט להדגיש את זה. לשדר הרבה אמינות בטון ובצורת הדברים. לעיין לקחת עו"ד נראה לי שסכום הקנס לא מצדיק את זה, ואגב שווה לך לך לשקול (אלא אם מדובר בפרינציפ נטו) לבקש המרה לאזהרה את עומדת בתנאים. המשמעות של האזהרה היא שבשנתיים הקרובות לא תולי לקבל אזהרה נוספת. נתון שהוא כנראה חסר משמעות עבורך. שיהיה בהצלחה. אולי כדאי גם שתסרקי את הדוח לאתר בשביל שניתן יהיה לראות מה בדיוק כתבה השוטרת, ולעזור לך לתכנן את החקירה.

          • תודה רבה...
            ר | 15/06/2009 17:56

            תודה רבה .... וואו... נשמע.... מלחיץ משהו. מקווה שאצליח לסרוק בימים הקרובים את הדוח אך שאלה נוספת לי... האם ניתן לבקש מהשופט לדון בנושא עוד באותו יום עקב העובדה שאני סטודנטית ועובדת ואיני יכולה להפסיד עוד ימים? זא למה צריך למשוך עוד? כמו גם, נאמר לי שאם אכן ידונו והשוטרת לא תהייה(ובמפגש הראשון הסבירות שהיא לא תהייה).....סיכוי טוב יותר לסיים את המשפט בטוב (ואגב, אכן יש לי גליון נקי, ללא עברות ועניינים קודמים) שוב רב תודות...מכל הלב....

            • לצערי, בית המשפט הוא לא תוכנית כבקשתך
              ערן | 16/06/2009 22:50

              הכלל הוא שהדיון הראשון היו דיון של הקראות. השוטרת לא נמצאת בו. רק אם תודי, ירשיעו אותך ויעברו מייד לטיעונים ולעונש וגזר דין. אחרת, יקבעו מועד לדיון שאליו יזמינו את השוטרת. אן השוטרת לא תגיע אליו, ייתכן שתזוכי, אבל סביר יותר (בעיקר אם למשטרה תהיה סיבה טובה למה היא לא הגיעה) שיקבעו דיון נוסף. תהליך כזה יכול לקחת כל פעם כמה שעות והוא לא הכי נעים בעולם... גם התוצאה עלולה להיות לא נעימה. אני מניח שאת לא יודעת איך לחקור את השוטרת כך שתעוררי ספק סביר בביצוע העבירה. את גם עלולה (אולי) להפליל א עצמך בחקירה הנגדת של התובע. אם תורשעי תשלמי לאוו דווקא 250 ש"ח, אלא מה שהשופט יקבע לפי שיקול דעתו, וכמובן תקבלי גם "טיפ" בצורת נקודות. מכאן, אני מגיע למסקנה שהטוב ביותר בשבילך הוא לבקש המרה לאזהרה. אם הבקשה תתקבל, המשמעות היא שבמשך שנתיים לא תוכלי לקבל אזהרה נוספת, ואם תיתפסי בעבירה תקבלי דוח רגיל על אותה עבירה בלבד. בכל מקרה, תזכרי שצדק זה כנראה רק שם של כוכב לכת... ושהשופט לא יודע מה היה בצומת, ומחליט רק לפי הראיות שהוא שומע והתרשמותו האישית, אפילו אם היא שגויה. מעבר לכך, זה כמו להירשם במזכירות בביה"ס.... התחושה שלי זה שלשקחת את הדוח ללב בהגזמה. דוח תנועה זה סך הכל דוח תנועה (רפורט בלע"ז)... במקרה הגרוע ביותר קצת כסף ונקודות במקרה שלך כנראה אפשרי לצאת עם אזהרה בלבד. גם אם רב עם השוטרת וגם הרגשת זיפט (או ח..) כשהיא רשמה לך את הדוח, אין לך איתה כלום. היא לא מכירה אותך, וזה גם ממש לא מעניין אותה מרגע שהיא סיימה לרשום את הדוח. מאידך, אם את רוצה לנהל מאבק למען הצדק, כשאת מודעת לעלויות שלו מבחינת זמן, אנרגיות ועצבים, ואך מבינה את הסיכון, אז כל הכבוד לך, ואני מאחל לך המון הצלחה... במקרה זה, רצוי מאוד שתסרקי את הדוח ותעלי אותו לאתר, בשביל שנראה מה השוטרת כתבה ומה הייתה התגובה שלך. לדברים האלה יש חשיבות ענקית במשפט. השוטרת לא זוכרת מעבד לכך כלום. שוב בהצלחה בכל החלטה שהיא.