אתה מבלבל בין נקודות לדוחות

  • שאלה על אזהרה בגין מהירות
    לולית | 11/06/2009 09:28

    בוקר טוב, שאלה למבינים: קיבלתי אזהרה על נהיגה במהירות, השוטרת צילמה באקדח לייזר, כשנתנה לי את האזהרה אמרה שזה מכיוון שאין לי עבירות זולת נהיגה ב 70 קמ"ש (רכבי צולם במצלמה) בשנת 02. למיטב ידיעתי דו"ח משנה כה מוקדמת אמור להתבטל והיה ומאז לא היו לי עברות נוספות, האם זה אכן נכון? וכמו כן אשמח להבין מהי משמעות האזהרה והאם גם היא תימחק ביום מן הימים?

    • אתה מבלבל בין נקודות לדוחות
      אורן המקורי | 11/06/2009 12:55

      נקודות נמחקות אחרי תקופה מסויימת. רישום תעבורתי הכולל בתוכו דוחות שנרשמו כנגדך לא נמחק לעולם. משמעות האזהרה שהפעם לא קיבלת קנס בגין העבירה (וכן לא תחוייב בנקודות - אם נקבעו לעבירה זו נקודות). אם במהלך השנתיים הקרובות (מיום רישום הדו"ח) תתפס בביצוע עבירת תנועה כלשהי לא תזכה לפריבילגיה הזו וירשם כנגדך דו"ח "רגיל".

      • שאלה נוספת
        לולית | 11/06/2009 14:23

        אזהרות כן נמחקות? או שגם הן נחשבות לרישום תעבורתי כמו דו"ח? כמו כן אבקש לדעת מהי משמעות המרחק ממנו צולם רכבי באקדח הלייזר (קראתי כאן שעלי לבקש לראות אותו). אגב אני אישה ולא גבר

        • תשובה
          אורן המקורי | 11/06/2009 15:01

          אזהרות לא נמחקות. מדובר בדו"ח לכל דבר ועניין והוא נספר כחלק מרישומך התעבורתי. לגבי המרחק - מותר למדוד רכב במד לייזר במרחק שלא יעלה על 300 מטר (אם זכרוני אינו מטעני). במעמד רישום הדו"ח בדר"כ השוטר מיוזמתו מראה את המהירות על הצג שבה נתפסת וכן את המרחק ממנו נתפסת. אם לא הראה יכולת לבקש זאת (אז).

          • תודה  לת
            לולית | 11/06/2009 16:22

    • אזהרה
      עו"ד אילון אורון | 14/06/2009 07:52

      עבירות משנת 2002 בכל מקרה אינן מחייבות בנקודות. לאור עברך נרשם לך דוח אזהרהך בלבד. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהווות תחליף ליעוץ משפטי