כדאי מאוד שתלך. אם לא, רשיונה יפסל אוטומטית לחודש.

  • האם אי הגעה לשימוע יכול להשפיע על תוצאות המשפט?
    אורנית ביבי | 06/06/2009 18:03

    ביתי (נהגת חדשה) נתפסה על מהירות מופרזת, רשיונה נלקח והיא זומנה לשימוע. האם אי הגעה לשימוע עלול להשפיע עת תוצאות המשפט בהמשך?

    • כדאי מאוד שתלך. אם לא, רשיונה יפסל אוטומטית לחודש.
      ערן | 06/06/2009 23:25

      ראשית, המקרה מחייב שכירת עו"ד. מכך שלקחו לה את הרישיון, אני מבין שמדובר בדרגה החמורה ביותר של עבירת מהירות. הסיכוי שלה לאבד את הרישיון לצמיתות, כך שהיא תחויב בטסט ותיאוריה גדולים מאוד. יכול להיות שעו"ד המתמחה בתעבורה יוכל לעזור לה. לעניין השימוע, אם היא לא תלך הרישון שלה ייפסל אוטמטית ל -30 יום. לעומת זאת, אם היא תלך ותקפיד לדבר בנימוס ובצורה משכנעת ומצד שני גם לא להפליל את עצמה (לא להגיד משהו בנוסח: אמא שלי הייתה צריכה דחוף את האוטו,אז נסעתי מהר, או כל אמירה אחרת שמהווה הודאה), יכול להיות שהקצין יחליט לא לפסול אותה, למרות שבגלל שהיא נהגת חדשה, אין לה הרבה סיכון. בכל מקרה, לקצין יש שיקול דעת. הפסילה המינהלית והמשפט הם שני דברים נפרדים. עם זאת, המשטרה יכולה להשתמש בהודאה בשימוע לצורך הרשעה. בהצלחה, והכי חשוב, סליחה על ההתערבות מצידי, כאמא, את צריכה כנראה, עדיין לחנך אותה. נסיעה של לפחות 40 קמ"ש מעל המותר (או 30 בעירוני) הוא מסוכנת מאוד, בעיקר עבור נהגת חדשה, שאין לה ניסיון משמעותי בנהיגה. לכן, אני מציע לך שאת הקנס שהיא תקבל (קורב לוודאי שיהיה קנס), כמו גם את שכ"ט עו"ד,(בהנחה שהיא תקח עו"ד) , תתני לה לשלם ולא תשלמי במקומה.

    • תודה על התשובה
      אורנית | 07/06/2009 00:01

      המהירה ועל האיכפתיות.