תשובה

  • האם לאחר פריקת כתף אוטומטית זה פוסל מלנהוג?
    יאיר | 04/06/2009 19:26

    נפצעתי לפני 8 שנים בתאונת דרכים יש לי פריקות כתף לא באופן קבוע כלומר כל כמה חודשים בממוצע יש פריקת כתף בעיקר מתנועה פתאומית/שינה שהגוף מתהפף, יש לי מכתב מרופא קופת חולים שכתב הגבלת תנועה - לא להרים יד מעל גובה השכם ותנועה סיבובית. האם זה ישר פוסל לי רשיון לרכב? והאם זה פוסל רשיון לטוסטוס ? ,כעת לטוסטוס ממילא היד צמודה לגוף ואין פעולה איתה- אני נוהג בטוסטוס קטן 50 סמ"ק. מה דעתך?, כלמור מה עמדת משרד התחבורה במצב זה?, ואם יש בעיה איך אני פותר אותה שאני יוכל לנהוג, אני מדגיש שמזמן הפריקה אין לי בעיה בנהיגה לא רכב ולא טוסטוס אבל שהייתי באחרונה אצל האורטופד חדש! הוא אמר שהוא מחוייב לדווח על מצב הכתף שלי למשרד התחבורה! הוא גם התפלאה כביכול למה לא דווחו עליי כל השנים וכעת אני לא יודע אם הוא ידווח למשרד התחבורה כפי שהוא טוען אבל אני רוצה להיות מוכן מה לעשות אם תגיע פניה ממרש התחבורה מה לעשות. תודה

    • תשובה
      אורן המקורי | 04/06/2009 19:56

      לגבי כתף ספציפית אינני יודע. ישנם מצבים רפואיםם (גם נפשיים) שרופא מטפל וגורמים נוספים מחוייבים בדיווח למשרד התחבורה בנוגע אליהם. גם אם הדבר מדווח הפסילה אינה מיידית. לאחר קבלת החומר במשרד התחבורה יחליטו אם לזמן אותך לבדיקות מטעמם. הבדיקות מתבצעות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. בת"א , למשל, זה ברח' הארבעה. שם תיבדק ע"י רופא ותצטרך להביא עמך חוו"ד מרופא מטפל. והיה ויוחלט לפסול את הרשיון למיתות (מה שאני לא מאמין) וא להטיל מגבלה כלשהי (למשל, אסיור לנהוג על כלי רכב מסוים) תוכל להעזר בעו"ד המתמחה לנושא זה ולערער לגוף המתאים.