אם זה אכן התמרור היחידי יש כאן בעיה

  • חוקיות תמרור איסור חניה
    מורן | 02/06/2009 13:47

    האם תמרור איסור חניה המוצב על גדר בגובה של כ- 1.2 מ' (ומוסתר על ידי מכוניות חונות) הינו תמרור חוקי?האבסורד צועק לשמים. מדובר בחניה ליד סופרמרקט ביום ששי. כל מי שמגיע לשם (רחוב ללא מוצא) ביום זה הם לקוחות הסופרמרקט. אספקה אין באותו יום, ורוחב הכביש מאפשר לשלוש מכוניות לפחות לעמוד של זו לצד זו. עם זאת, מצוין שהעמדתי את הרכב באופן שיש בו כדי להפריע או לעכב את התנועה...מה דעתכם על התמרור הבעייתי, ועל ההתעמרות באזרחים?

    • אם זה אכן התמרור היחידי יש כאן בעיה
      אייל | 02/06/2009 15:17

      אני רואה כאן מספר בעיות: 1. נראה כי מי שהציב את התמרור הנ"ל (אם אפשר לקרוא לו כך) לא הציב אותו כראוי. 2. לפי תקנות התעבורה כשמציבים תמרור הכוונה היא שהחנייה אסורה מהתמרור והלאה - דבר שכמובן לא מתקיים כאן. 3. לפי הודעתך מדובר במקום פרטי ולכן התמרור גם כן לא חוקי. ממי קיבלת דו"ח? עירייה? משטרה? בכל מקרה אפשר לבדוק את חוקיות התמרור ברשות שאחראית על קטע הכביש.

      • עכשיו שמתי לב שהדו"ח הוא על הפרעה לתנועה
        אייל | 02/06/2009 15:18

        ולא על אי ציות לתמרור. אם כך הדבר, אז אין לך קייס.

        • זו הונאה של ציבור הנהגים
          מורן | 02/06/2009 15:40

          תודה אייל !למיטב שיפוטי אין כל הפרעה לתנועה. לא שלי ולא של מכוניות נוספות שחנו באותו אופן. התמרור הוצב באופן שכלל לא ראיתי אותו, כאשר חניתי לאורך הגדר. על ההגדרה של על כך שהחניה אסורה מהתמרור והלאה, אבל גם ללא זאת, התמרור מוצב באופן בעייתי, מפני שלא ניתן לראות אותו, כאשר חונה שם רכב.התחושה הרבה יותר קרובה להונאה, מאשר ל"איזה באסה שתפסו אותי, אבל הם צודקים". מצד שני, אם אמנם אין קייס, חבל לי על הזמן. מה דעתך, להיאבק על הצדק, או לשלם ולא להתעסק עם זה? זה דו"ח של עירית בני ברק (באזור המסחרי שמול קניון אילון ברמת גן).

          • את צריכה לשכוח מהתמרור
            אייל | 02/06/2009 15:56

            הדו"ח שקיבלת הוא על ההפרעה לתנועה. אין כל קשר לתמרור (שאני משוכנע שהוא לא חוקי). לעניין הקנס, אם את חושבת שאין הפרעה לתנועה את יכולה לבקש להישפט - אני חושב שיהיה לך קשה מאוד להוכיח שלא היתה הפרעה לתנועה. את יכולה להביא למשפט תצלומים ועדים אם את רוצה. גם לא בטוח שבשביל מאתיים וחמישים ש"ח שווה לך להתעסק עם זה... מה שאני כן מציע לך לעשות, אם לא עברו 30 יום מתאריך קבלת הדו"ח זה לשלוח בקשה להמרה באזהרה או לביטול הדו"ח לעירייה. רוב הסיכויים שהם לא יסכימו לבטל את הדו"ח אבל שווה לנסות.