היום כבר אין מה לעשות

  • משפט על דיבור בפלאפון
    אחת | 24/05/2009 12:33

    ביולי 08 קיבלתי קנס על דיבור בפלאפון. אומנם דיברתי אך עם הרמקול הפנימי של המכשיר כאשר המכשיר היה בחלון של הנהג (איפה שהידית לפתיחת הדלת). השוטר החליט כי החזקתי את המכשיר וקיבלתי קנס 1000 שח ו 4 נק. מדובר בצומת סואן ורועש, יש מצב שהוא לא שם לב שאני לא מחזיקה כלום ביד. מה גם שפניתי, ובפנייה אני חייבת 2 ידיים על ההגה... השוטר טען כי לולא היו לי עבירות קודמות לא היה רושם את הדוח - הוא טען כי בעבר קיבלתי דוח על אי חגירת חגורת בטיחות, לא היה ולא נברא, מעולם לא קיבלתי דוח. אמרתי לו שאולי לא העלה את הנתונים שלי אלא של מישהו אחר - לא היה מולו מסופון, הוא בדק באמצעות שיחת טלפון. לפעמים קורה שמישהו שומע משהו לא נכון ואולי מי שבדק שמע מס תז אחר - מספיק טעות בסיפרה אחת. השוטר לא הסכים להקריא לי את מה שהוא רשם ולכן לא חתמתי. הוא רק חזר ואמר - אם לא היה לך עבירות קודמות לא הייתי רושם דוח. יש מה לעשות? מה ניתן לטעון? מה בדיוק החוק נגד דיבור בפלאפון? האם אסור לדבר ברמקול אם המכשיר לא ביד שלי?

    • היום כבר אין מה לעשות
      דוד, מתנדב בתנועה | 24/05/2009 13:47

      כאשר מקבלים דוח יש 30 יום בשביל לבקש להישפט או 90 יום לשלם. תשלום מהווה הודאה באשמה. שנה אחרי, אלו כבר מים תחת הגשר.

      • כנראה שלא קראת את הכותרת
        אחת | 24/05/2009 14:09

        "משפט על דיבור בפלאפון" יש לי משפט. לכן שאלתי...

        • קראתי מצוין
          דוד, מתנדב בתנועה | 24/05/2009 16:33

          את פותחת "ביולי 08". לכך הגבתי. שנה אחרי קבלת הדוח, כל מה שנותר לך זה ללכת להישפט את יכולה לנסות להגיע עם התובע/ת לעיסקת טיעון לפני המשפט ולחסוך בזמן ובכסף אם היית כותבת יום-יומיים אחרי קבלת הדוח היית מקבלת (לפחות ממני) תשובה שונה בתכלית חיזרי לספר מה נגמר

      • טעות יש 90 יום לבקש להישפט על פי הכללי מאחורי הדוח
        ליאור ר. | 27/05/2009 05:24

        אבקש תגובתכם. מאחר ובדוח משטרת התנועה בפירוש כתוב שיש 30 יום לבקש ביטול. ו- 90 יום לבקש להישפט ו/או לשלם את הקנס!

        • זה נכון,אבל
          דוד, מתנדב בתנועה | 27/05/2009 23:36

          הימים נספרים מיום ביצוע העבירה ולא מהיום אם עברה שנה, הספירה הסתיימה מזמן

    • מה עשית מיולי 2008 עם הדוח?
      עו"ד אילון אורון | 26/05/2009 06:53

      אם לא עשית כלום - מאוחר מדי בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום. התשובות בפורום אינן מנוות תחליף ליעוץ משפטי

      • לעו"ד אילון אורון
        אחת | 26/05/2009 09:24

        ביקשתי להישפט כמובן. המשפט שלי בעוד חודש. אשמח לקבל עצות לגבי המשפט - מה ניתן לטעון, מה בדיוק החוק לדיבור בפלאפון (דיברתי עם הרמקול של המכשיר עצמו, לא דיבורית)