תשובה חלקית

  • קנס 250 ש"ח על מהירות מופרזת -שאלה לעו"ד אורון
    ליאור ר. | 21/05/2009 16:25

    כ"ח אייר התשס"ט, יום חמישי 21 מאי 2009, 16:11 -מבלי לפגוע בזכויות- ט.ל.ח שלום רב, עוד" אורון. אבא שלי קיבל קנס ע"ס 250 ש"ח בקילומטר 77.5 בכביש מספר 2 (בין חדרה לחיפה). על מהירות 115 קמ"ש במקום 90 קמ"ש (סעיף 6553 ל54(א)). במרחק של 249.5 מ'. המהירות שהראה הממל"ז 120 קמ"ש. השוטר כתב את דברי הנהג: "היה טפטוף". הערת מערכת:לקריאה נוספת:מהירות מופרזת משיחה טלפונית שביצעתי עם השירות המטרולוגי אתמול נמסר לי שיום זה 23/03/2009 היה גשום באזור זה. מנגד מסרו שעלות המסמך יעלה יותר מהקנס עצמו - כ- 270 ש"ח. שאלותי לעורך דין הנכבד: 1. אנו מתגוררים באזור המרכז האם יש אפשרות להישפט באזור המרכז ולא באזור הצפון? זאת מאחר והזמן לנסיעה עד לבית המשפט יגרום לנזקים בהעסקתו של אבא שלי, יעלה יותר מתשלום הקנס עצמו בהלוך וחזור, כמובן יביא לזיהום אוויר וסתם לחוסר שירותיות לאזרח. יובהר שביום 25/06/2009 יש משפט בענייני תעבורה לאבא שלי בת"א (יוצא כמספר ימים לאחר המועד האחרון לבקשה להישפט על עבירה זו). 2. האם ניתן להשמיע בבית המשפט את השיחה הטלפונית עם המרכז המטרולוגי שהקלטתי כהוכחה שירד גשם וזאת מבלי לשלם להם 272 ש"ח? האם בכלל זאת לא הוכחה של המשטרה להוכיח שלא היה גשם שם? האם זו ראיה קבילה? 3. האם עלינו לבקש להישפט כבר כעת בבית משפט לתעבורה בת"א באותו יום - 25/06/2009 או להמתין לימים האחרונים ואז לבקש זאת ולפני שמתקבלת תשובה להביא זאת לתובע בבית המשפט לתעבורה בת"א ולבקש להכניס זאת כחלק מכל התביעות אותו יום כנגד אבא שלי? 4. שאלה רביעית שקשורה אלי: האם מותר למדוד עם ממל"ז מכונית הנוסעת בשיפוע יורד כלפי הממל"ז? האם אין חובה שהכביש יהיה ישר למדידת הממלז? גם במרחק של 120 מ' לערך. תודה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה

    • תשובה חלקית
      אורן המקורי | 21/05/2009 16:33

      העברת מועד דיון תעשה רק בבקשה בכתב לנשיאת ביהמ"ש העליון. במקרה שלך לא תקבל אישור לכך אז חבל על הזמן. לגבי השמעת השיחה המוקלטת - לא יתאפשר. ביהמ"ש ידרוש מסמך בכתב.

      • שכחתי פרט חשוב
        ליאור ר | 21/05/2009 17:40

        אמא שלי עברה ניתוח בברך ואבא שלי מנסה לעזור לה ולהיות באזור. השאלה מתי כן בית המשפט נעתר. מדוע אתה כבר פוסל כעת? הרי יש כאן עוול שעושים לבן אדם. האם ניתן לתבוע כבר כעת בתביעה אזרחית את משטרת ישראל על העוול הזה? האם ניתן לתבוע אותם בתביעה אזרחית באזורי מגורינו? הרי אפילו אם יוציאו את אבא זכאי לחלוטין הסכומים שהוא אמור לשלם על המידע גבוה מהקנס עצמו. במצב הכלכלי של היום זה מקשה עוד יותר שלא יודעים מה יהיה מחר. למה כל הזמן אתה פוסל את האפשרות להעביר דיון? הרי יש כאן עוול בלתי יתואר.

        • העברת דיון לא נעשית ע"ב שיקולים כאלו
          אורן המקורי | 22/05/2009 01:02

          אם אתה כופר באשמה צריכים להזמין את השוטר שכתב את הדו"ח ולכן המשפט נערך בתחום בו נרשם הדו"ח. העברת הדיון מוסיפה לנטל על התביעה בכך שהשוטר צריך להגיע רחוק. לכן, לא יעתרו לבקשה שכזו. חבל פשוט על הזמן.

          • אני מעביר את העניין לעיונו של שר המשפטים
            ליאור ר | 22/05/2009 02:22

            למר יעקב ישראל נאמן בן מנחם ז"ל ומלכה ז"ל. ובכך להסב את תשומת ליבו לעינוי הדין שאדם צריך לעבור בשנת 2009 במדינת ישראל!

            • וזה לשון המכתב שנשלח זה הרגע
              ליאור ר | 22/05/2009 03:12

              תזכיר חוק לשכת עורכי הדין מופץ לקבלת הערות הציבור מופץ לקבלת הערות הציבור, תזכיר חוק שהוכן במשרד המשפטים, שמספרו 803-10-2009-850 (אנא ציינו מספר זה בעת פנייתכם) כ"ט אייר התשס"ט, 22 מאי 2009, 02:21 לילה. -מבלי לפגוע בזכויות- ט.ל.ח לכבוד כבוד שר המשפטים -פרופסור יעקב ישראל נאמן מאת: ליאור ר (הפרטים צונזרו מפאת צנעת הפרט) הנדון: תזכיר חוק לשכת עורכי הדין מופץ לקבלת הערות הציבור שמספרו: 803-10-2009-850 ועיוות הדין בישראל - הכסף קובע צדק וזה עוול הנוגד את חוקי התורה! וכל חוק הגיוני עם שכל ישר! בהיותי אזרח במדינה זו עם תואר הנדסאי אלקטרוניקה בלבד, אך כמי ששם לב לעיוות הדין הנוראי במדינה. צר לי אך השינוי מ- 12 חודשים ל- 18 חודשים בסעיף 26 לחוק לשכת עורכי הדין הינו זוטר, ויותר עוול מאשר תועלת. אין משמעות אם אדם חכם ובר מינן הקולט את החומר מהר יאלץ להמתין עוד 6 חודשים. הניסיון שיצבור אינו משנה כלל. ככלל כל חברי הועדה האמורה במסמך מבחינתי זה נראה כביזוז כסף וזמן. היום בעידן האינטרנט אין צורך להביא במיוחד דיינים למקומות כאלו. הדבר צריך להיות דרך מערכת האינטרנט זה ותו לא. מדוע לבזבז כספים על כיסאות נוספים וחדרי דיונים נוספים וכל מיני דברי זוטות שכאלו בעידן הממוחשב של היום? יתר על כן כל נושא הארכת ההתמחויות וכדומה אולי טוב הוא כביכול להרתיע אנשים מללמוד עוד משפטים אם אינם חפצים להשתעבד במשך שנתיים מחייהם לכך. והרי מי יעריך חיי רגע אחד של אדם? לא אני ולא אף אחד אלא מי שקובע את גורלו של אדם לחיות. כפי שהבנתי השכר שבו משתכר מתמחה נמוך משכר מחיה. אני עצמי במצב קשה בשל טראומה אישית. במעשה זה המוצע למעשה מעדיפה מערכת המשפט בישראל או בעלי המעמד הגבוה-עליון אשר יכולים לחיות על חשבון הוריהם. או בעלי מעמד הכי תחתון שהמדינה תעזור להם. כל מעמד הביניים מינוס יפגעו פגיעה קשה. ועל פי רוב המעמד העליון יהיה בבתי המשפט. מעמד זה שכלל אינו מעריך את המשמעות של אגורה ופת לחם מאחר ונולדו לעולם של כפית של זהב עלולים לייצור את מה שקיים כבר היום - עיוות הדין בפני נהגים לדוגמה אשר שוטר כלשהו מוסר להם שנסעו מעבר למהירות המותרת. האנשים שמקום מגוריהם רחוק מאוד מאזור זה יאלצו להופיע בפני בית המשפט באזור בו נתפסו או באזור של השוטר. מערכת המשפט כלל לא מתחשבת שהם זכאים ועל פי רוב נותנת משקל גבוה יותר לשוטר מאשר לאזרח הפשוט וזה עוול וחוסר צדק ועיוות דין על כל המשמעויות שבו. אם אדם מקבל קנס של 250 ש"ח בשל מהירות מופרזת בעוד מערכת המטרולוגיה מוסר שירד גשם באזור אך לשם הוצאת מסמך זה יש לשלם סכום של 270 ש"ח ועל האדם לנסוע מרחק של כ- 100 ק"מ הלוך ו-100 ק"מ חזור לבית המשפט. היכן יראה באמת הצדק ויעשה משפט צדק ואמת? הרי בכך יש חשד ממשי שהאדם יחליט להודות בעבירה שלא עשה מאחר ולא נותנים לו את התנאים ההגיונים לעמוד על צידקתו. בעידן המחשוב העכשווי ניתן לבצע משפטים גם דרך המחשב. אם את התשלום ניתן לשלם דרך המחשב מדוע את המשפטים לא ניתן לבצע מול המחשב? הדבר יביא להוזלות ניכרות במיוחד. את המסמכים ניתן להעביר בסריקה ובמיילים ובמקרה הגרוע בדואר. כמו כן הדבר יביא לצמצום ואף לביטול האגרות המנופחות של בתי המשפט בישראל. והדבר החשוב שזה יחזיר את הזמן האבוד שכרגע האדם סובל ממנו. מי יחזיר לו את הזמן האבוד בנושא? מה ערך הזמן האבוד לאדם? הרי זו פגיעה גם בכלכלת המדינה ובמשק אם אדם זה עובד. יתר על כן בנסיעות ארוכות אלו הוא אף מזהם את האוויר. מבזבז לחינם דלק, מסכן עצמו בשנית בנהיגה לחינם. יתר על כן השופטים מוגנים מפני ביקורת מקיפה ואיתנית וזאת נוכחתי גם כן על ידי ניסיון מול מערכת בקרת השופטים. יובהר שעל כל השופטים לעבור פוליגרף ולא רק על שופטים חדשים. יובהר שיש לאשר הקלטות של כל בתי המשפט בארץ וזאת כדי שאם חלילה שופט יתייחס בזלזול כלפי אדם פלוני אלמוני בעת התלונה כלפי אותו שופט מערכת הבקרה תוציא הקלטות ותשמע אותם הלכה למעשה ולא יוכל אותו שופט לומר שאמר דברים אחרים. במידה והשופט ירצה בכל זאת לפגוש את האנשים פנים מול פנים יעשה הדבר במקום המרוחק מרחק זהה בין השוטר למשל לעניין זה לבין מקום מגוריו/עבודתו של החשוד לכאורה. במידה ומדובר על אזרח פלוני כנגד אזרח פלוני הדבר שונה. יובהר שלשוטר משלמים וזה מתוקף תפקידו המשטרתי להופיע בבית המשפט ואילו האזרח כבר מוציא משאביו בנושא זה. יש לי נגיעה אישית למקרה שכזה במשפחה וזה דבר שפשוט מרתיח אותי איך בשנת 2009 מערכת המשפט שלנו היא כמו לפני 200 שנים באנגליה ובארהב?! אנחנו בעידן הטכולוגי הגיע העת להפתח בנושא. כמו כן מומלץ להוסיף עוד סמוכיות לבית המשפט לתביעות קטנות ולאפשר משפטים דרך המחשב ולא חובת הגעה למשפט. הדבר יכול לקצר הליכים רבים וזמנים רבים. כמו כן ניתן למצוא חדרים ספציפים לדיונים שיהיו מוגנים אם רוצים בכך. למעשה במעשה זה ניתן לאפשר כמעט לכל אדם דיון סגור ולשמור על פרטיותו. זאת באמצעות תקשורת חצי מסווגת. בעיניי ביטחון המדינה יערכו דיונים במתקונתם הרגילה. אך מספרם מועט יחסית לכל הדיונים הרגילים. במעשה זה יכולים לחסוך עשרות מיליוני שקלים אם לא לממעלה מכך למשק בכללותו. אודה על קבלת כתובתו האלקטרונית ודרכי יצירת קשר של כבוד שר המשפטים עצמו והן של כבוד נשיאת בין המשפט העליון. בברכה,

              • בוא נדבר באופן תכליתי
                דוד, מתנדב בתנועה | 23/05/2009 00:34

                מה אתה מנסה להוכיח? שירד גשם? בוא נניח שאתה צודק וביום האמור ירד גשם. האם הגשם ירד ללא הוגה במשך 24 שעות? שוטר שהוסמך למדוד מהירות ולרשום דוח תנועה על-סמך מיומנותו זו, מקובל על המערכת שהוא יודע את מלאכתו ויודע מתי לא למדוד מהירות מפאת גשם. מה אביך יטען? שלא נסע שם? שנסע רק 112 קמ"ש? הרי איננו מדברים על אשמה או חפות, אתה מדבר רק על התחכמות. מאחר ואתה עושה רושם שאתה אדם דתי, לפחות כך אני מתרשם, הרי שאתה אמון על פרקי אבות. בין השאר כתוב שם:"אלמלא היראה מן הרשות, איש את רעהו חיים בלעו". נראה לי שעל אביך לשלם את הדוח וללמוד את הלקח ולהמשיך את חייו מבלי לטעון טענות סרק, או אם תרצה "כל מיני בוקי-סריקי". סע כחוק ולא תצטרך להתפלמס עם אף אחד, לא עם שוטר, לא עם שר המשפטים וגם לא עם היושב במרומים לגבי מועדי הגשם שהוא מנחית או לא מנחית עלינו. ובא לציון גואל

                • אני לא דתי! וכן מאמין באלוהים וזה לא קשור! נא קרא!
                  ליאור ר | 23/05/2009 00:49

                  כ"ט אייר התשס"ט, 23 מאי 2009 00:46לילה, יום שבת. אבא שלי רוצה לשלם למרות שאמר לי שהוא לא נסע במהירות הזו! אבא שלי אדם הגון. אם הוא עושה משהו לא טוב הוא לוקח אחריות. אני זה שמנסה להניע אותו מלשלם כי הוא רוצה לשלם כי אין לו זמן לדברים האלו. ומה זה בא להגיד? שהוא משלם לא בגלל שהוא מודה באשמה אלא כי אין לו זמן וכוח לדבר הזה. כן שוטרים טועים! כן שוטר יש לו אינטרס להכניס קנס. אבא שלי אמר שירד טפטוף. בעבר רק אחרי שנים של דיונים ברגע שתביעת המשטרה הבינה שאבא שלי המהנדס מצא שהמכשיר לא אמין המשטרה פחדה ומהר מאוד ביטלה את האישום נגדו. היא ביטלה זאת כי הבינה שיש כאן משהו שיכול לעשות לה הרבה מאוד בעיות. זה היה גם עם הממל"ז. אבא שלי חקר זאת לעומק. ושוב אני מדגיש, אבא שלי מוכן לשלם 250 ש"ח אני זה שמקים אות צעקה כי יש כאן עוול שעומד להתרחש וגזלה של ממש תוך ניצול האזרח. אולי זה יבהיר לך עכשיו למה אני העלתי נושא זה לכאן.

                  • לילה טוב לך ליאור
                    דוד, מתנדב בתנועה | 23/05/2009 00:59

                    קודם לכל, אתה מבקש להניא את אביך מלשלם ולא להניע אותו. לעצם הענין: כאשר אתה אומר שלשוטר יש אינטרס להטיל קנס אתה מוציא דיבה! אם אביך רוצה להתמודד עם הדוח ברמה הטכנית של תיפעול המכשיר, קטונתי מלהתווכח איתו. כל אחד ומומחיותו ומקובל עלי שאביך יודע יותר ממני בנושא. תבין, אישור מהשירות המטאורולוגי על כך שהיה יום גשום אינו אומר שבשעת הדוח ירד גשם. כאשר אתה מעלה טענות,כגון בדבר מיקום המשפט, המדינה קבעה נהלים שקובעים איפה ומתי יישפט כל מי שחטף דוח תנועה, אם בחר להישפט. השיקולים של זמנו של אביך והעלויות מסביב אינם מעניינה של מערכת המשפט, מכסימום הינן גורם שאמור להתווסף להרתעה מפני ביצוע עבירות תנועה. לתשומת ליבך, לענין הכפירה באשמה והבקשה להישפט, ניתן לעשות זאת כמפורט בגב הדוח מבלי להופיע. במקרה כזה, לא נותר אלא להופיע לשלב ההוכחות, אליו יוזמן גם השוטר עורך הדוח. אם אביך כבר נאבק בנכונותו, דיוקו ואופן הפעלתו של הממל"ז, סביר שהוא מכיר ויודע את כל ההליך הקשור בכך.

                    • הצדק עם דוד!  לת
                      אורן המקורי | 23/05/2009 06:53

                • ובקשר לנסיעה כחוק
                  ליאור ר | 23/05/2009 00:55

                  לאחר הקנס של 144 קמש שיגיע המשפט שלי. החלטתי להקשיב לקצינה שהחזירה את רשיוני והיא אמרה לי לא עד 90 קמ"ש אלא עד 89 קמ"ש. החלטתי לנסוע בין 70 ל- 85 קמ"ש. מה שקורה מאוד פשוט: מסנוורים אותי גם במסלול הימני. לא שומרים מרחק. מפריעים לי בנהיגה. אם אשים בלם ההוא מאחור יתנגש בי וזה יהיה סיפור מהתחת. מה באמת מצפים לעשות? אם אתלונן ישחטו אותי כמו ששוחטים אנשים על חניה. אם אעצור בצידי הדרך אקבל קנס. אם אחייג למשטרה זה לא יעזור. אם אתמקד במספר של המכונית שסינוורה אותי לא אתמקד בדרך ועלולה להיות תאונה מכך באשמתי. מה עלי לעשות?!

                  • נראה לי שהפתרון היחיד עבורך הוא להפסיק לנהוג  לת
                    דוד, מתנדב בתנועה | 23/05/2009 01:01

                    • ולכן אני לא נוסע אם אני לא חייב
                      ליאור ר | 23/05/2009 01:07

                      וזה ממש לא הפתרון. אם יכולתי להגיע באותו זמן עם תחבורה ציבורית הייתי נוסע רק איתה. בחישוב פשוט יוצא שהתחבורה הציבורית הרבה יותר איטית לנסוע למשל לשפיים מפתח תקווה יקח כשעה וחצי מינימום. במכונית לוקח 40 דקות. כמות הכסף לתחבורה הציבורית גם פי 2 מהמכונית. כך שמכל הבחינות לא מומלץ עם המכונית. רוב החיים שלי נסעתי בתחבורה ציבורית. זה ממש לא טוב. סירחון, חולי, שירות גרוע. בזבוז זמן מוחלט. העיקר המדינה כביכול מנסה לרתום את האוכלוסיה לנהוג בה. הייתי עושה הליכות מלגדריה בת"א עד מרכז פתח תקווה ברגל 4 פעמים בשבוע בלילות (18 קמ"ש הליכה) כדי לנסות לעזור להוריד טיפה את זיהום האוויר. הבנתי שאם עושים זאת אתה אולי חוסך אבל זמן החיים שלך מתבזבז ואתה נחשף לכל כך הרבה זיהום אוויר מכל היתר שזה בהחלט לתקופה הזו לא מומלץ לחלוטין. אגב השיא שלי היה כ- 45 ק"מ לגרדיה תל השומר פתח תקווה דרך כל הערים מסביב. במשך כ- 7 שעות.

                    • עדיפה מכונית על אוטובוס!
                      ליאור ר | 23/05/2009 01:25

                      התלבלתי שם. התכוונתי שמכל הבחינות לא מומלצת תחבורה ציבורית. ומכונית לא מזהמת זה היה הדבר הטוב ביותר שהמדינה יכלה להעניק לאזרחיה. כמו כן מסלולי מירוצי מכוניות לכל אדם עם כניסה חופשית או בתשלום ממש סימלי של 5 שח ליום שלם. כדי להוציא אנרגיה. במקום על כביש רגיל על כבישי מרוצים (5 כאלה בארץ - צפון, דרום דרום , דרום ליד באר שבע, מרכז וירושלים). אך אוי לאדם שינהג כמו עבריין בכבישים הרגילים. רישיונו ייפסל לחלוטין לתקופה של 5 שנים! אלא אם זאת סיבה של הצלת חיים.

                      • אבא שילם את הקנס ע"ס 250 שח מבלי שהוא אשם
                        ליאור ר | 22/06/2009 03:52

                        הסיבה: הכסף להוכחת חפותו והזמן הנדרש לכך היה כה רב שלא היה שווה לו לעשות זאת. בעוד 3 ימים משפט על עבירות 6554 ו- 5943. הראשונה מהירות מופרזת השניה יום אחרי להראות שהשוטר מסכן את עצמו ואת התנועה ועומד על אי תנועה. במקום שהשוטר יבין את הרמז הוא הכניס לאבא שלי נקניק.

    • אין להפעיל הממלז בגשם
      עו"ד אילון אורון | 24/05/2009 09:24

      אם אביך יעורר ספק כי ירד גשם (גם טפטוף) - יהיה בכך הצדקה לביטול הדוח. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי