תנסה את נציב הקבילות

  • עיקול חשבון בנק בגין דוח חנייה
    שרית | 18/05/2009 00:31

    אחותי קיבלה הודעה על עיקול חשבונה ע"י עריית ירושלים בגין דוח חנייה שלא שולם. סכום העיקול 1800 ש"ח. מיד היא ניגשה לעירייהושילמה את החוב והעיקול הוסר אולם- הם לא הסכימו להוריד את הסכום ולמעשה הא מעולם לא קיבלה דו"ח חנייה לביתה ולא קיבלה כל התראה על הדוח הזה או על החוב. המפגש הראשון שלה עם הדוח היה באמצעות אותו עיקול. מבדיקה מול הערייה עלה כי ההתראות נשלחו לטענתם לדירה שבבעלותה ביישוב מסויים אולם היא לא מתגוררת כלל באותו יישוב, הכתובת שמעודכנת במשרד הפנים שונה מזו שאליה נשלחו המכתבים. הם שלחו התראותלא לכתובת המעודכנת שלה, מדובר כנראה בדוח ישן מאד (לא אמרו לה ממתי הדוח אפילו אבל לפי הסכום זה כנראה משהו ישן מאד שצבר הרבה ריביות). מדובר באמא לארבעה ילדים שבשל קשיים כלכליים גרה אצל חמותה(זו גם הכתובת שמעודכנת) ואת דירתם הם משכירים כדי שתיהיה עוד הכנסה, המשכורת שלה נמוכה מהמינימים מרוויחה 2000 שח בחודש. כיצה עלינו לנהוג? למי לפנות כדי להלין על התנהלותה הבלתי סבירה של הרשות שהרי הם לא וידאו שהיא קיבלה את ההתראות שלהם ובפועל היא לא ידעה מעולם על דוח שנשלח אליה..הסכום כאמור שולם אולם תחושת אי הצדק מלווה אותה ואותי ואני רוצה לעזור לה. מהם השלבים שראוי שננקוט, האם להגיש תביעה לאן שהוא..אם כן, לאן ומה העילה??? אנא עזרתכם! מדובר בעיריית ירושלים..

    • תנסה את נציב הקבילות
      דוד, מתנדב בתנועה | 18/05/2009 19:16

      תנסה לפנות לנציב קבילות הציבור בעירית ירושלים ואם הוא לא יעזור, ניתן לפנות גם לנציב קבילות המדינה, במשרד מבקר המדינה. בהצלחה ותבוא לספר איך נגמר.

    • תשובה לשרית
      עו"ד אילון אורון | 21/05/2009 07:34

      גלשי בפורום שאלות דומות לשלך נענו מספר רב של פעמים. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום התשוובת בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

      • עו"ד אילון אורון - אולי פעם אחת תענה
        אחד שעוקב | 21/05/2009 14:55

        כיצד לנהוג במצב זה ותפסיק לשלוח את הפונים אליך לחפש תשובות קודמות - אתה עונה כך כבר מעל חצי שנה בנוגע לבעיות חניה ברשויות מקומיות. אני כבר דפדפתי בדפי הפורום וטרם מצאתי תשובות. הפורום נועד בכדי לתת מענה ולא כדי לבזבז את זמנם של משתתפי הפורום. אשמח אם פעם אחת תענה מה ניתן לעשות בעת קבלת העיקול? לאחר תשלום (עקב העיקול) לחברת עורכי הדין (חברת גביה)?, האם ניתן לערער?, תוקפו של תשלום תחת מחאה? כאמור לרוב מדובר בדוחות בני למעלה מחמש שנים אשרנודע על קיומם לאחרונה. חובת הרשות על המצאת אישורי משלוח? וכו'. מקווה שהפעם תענה

        • נראה לי שאתה חצוף
          דוד, מתנדב בתנועה | 23/05/2009 00:40

          אתה מקבל כאן תשובות מוסמכות שברגיל היית צריך לשלם עבורן אם אין לך זמן וחשק לחפש, מצא לך עו"ד, קבע פגישה, תתייעץ ויעשה הוא למענך את עבודת החיפוש. בשביל זה יש עו"ד ובשביל חיפוש עבורך משלמים להם יאללה, סע מכאן !!!

          • נראה שהתבלבלת
            אחד שעוקב | 23/05/2009 11:27

            טרם קיבלתי תשובה מוסמכת עבור השאלות ששאלתי בתגובתי הקודמת. בתגובתי הקודמת ציינתי כי היא נרשמה לאחר חיפוש נרחב בדפי הפורום. מנהל פורום יכול שלא לענות/לענות שלא יודע וכו'. גם אני יכול לנהל פורום במתכונת - "גלוש בפורום שאלות דומות לשלך נענו מספר רב של פעמים" על רוב השאלות התקיים דיון כבר בעבר. לפי תגובתך רואים את מנת המשכל שלך אולי במקומות בהם אתה מסתובב לא נהוג להעיר ל"מנהלים" על היתנהלות מגוחכת, אבל בטח טירון כמוך לא צריך לצאת להגנתם, אני בטוח שהם יודעים להגיב.