המרה באזהרה

  • שימוש בדיבורית מובנית בטלפון (לא קבועה ברכב)
    ניצן | 08/05/2009 17:18

    היום נעצרתי ע"י ניידת סמויה (אשר נצמדה לימין רכבי לאורך כמה מטרים) בכביש גהה על שימוש במכשיר טלפון בנהיגה. השתמשתי במכשיר טלפון בעל דיבורית פנימית תוך שימוש בה, המכשיר היה בידי אך לא צמוד לפני/אוזני וכד', הוא קטן מספיק כדי להזחיקו כך תוך תפעול הרכב ביד זו. בנוסף ובכנות מה שבמיוחד פוגע בי שנעשיתי בעל כורכי עבריין תנועה למרות שדבר לא רחוק מהאמת - יש לי שתי עבירות קודמות: לפני 7-8 שנים אי-וידוי חגירה מאחור, מדובר היה ממש ביציאה מחנייה בתחילת הנסיעה ותוך כדי בקשותי לחגור. בנוסף עבירת מהירות שממש יוצאת מגדר הרגיל לפני כשנה לערך. מדוע אני מציין זאת? משום שתמיד! אני זה שמקפיד שכולם יחגרו (כם כנוסע). תמיד! אני מאותת בין נתיבים, עוצר בקו עצירה, הנהג התורן בכל יציאה (שלא שותה) וכו'. ובכל זאת פתאום (אומר לי השוטר) שאני עבריין תנועה. לכן לא אקבל אזהרה (ולתומי חשבתי שהשתמשתי בדיבורית). פתאום לי יש 16 נקודות כשדווקא אני במיוחד מקפיד ונזהר וכו' על הכל בנהיגה. למעט עבירות המהירות (עקפתי רכב באוטו שאני לא מכיר וחזק בהרבה מרכבים שהכרתי אני חושב שלא עשיתי דבר רע (כולל החגורות!, ממש התנקלות). מה עושים, האם ניתן לדבר עם מישהו? להמיר את זה לאזהרה?

    • המרה באזהרה
      אורן המקורי | 08/05/2009 19:34

      אלו התנאים הכלליים להמרה באזהרה: ותק רשיון הנהיגה 5 שנים ומעלה שנתיים אחרונות ללא דוחות משטרה עבר תעבורתי שאינו מכביד הכללים הנל הינם הוראה פנימית במשטרה ואינם מחייבים אותה.

    • אני בסדר וכולם מתנכלים לי איזה באסה !
      גיא "אנשים באדום" | 08/05/2009 20:14

      אתה בא לקבל ייעוץ משפטי (+ -) ועזרה ממבינים בתחום שחלקם פועלים במשטרה ועל הדרך אתה יורד עליהם. זה לא פייר ולא הוגן. ולעצם העניין : החזקת הטלפון (ולא משנה גודלו) ביד ! היא העבירה ולאו דוקא הדיבור עצמו. כאשר אתה מתעסק בדבר נוסף מלבד מהנהיגה, דעתך נתונה לאותו עיסוק וכך אתה עלול למצוא עצמך מעורב בתאונה מיותרת ועצובה. מדבריך נראה לי שאתה מזלזל בעבודת השוטרים ולעומת זאת חושב שאתה תמיד בסדר כי לדבריך אתה תמיד מאותת, לא שותה ועוצר "עצור". נראה לי שאתה חייב לעשות סדר בנושא. להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תודה על הקריטריונים,
        ניצן | 08/05/2009 22:24

        אני מבין את עבודת המשטרה, ב"עוונותי" גם שירתי בחיל זה  בצבא והתנדבתי במד"א זה שנים רבות.גילוי דעתי האישי אכן היה כך, אישי. אני נוהג מעל ~12 שנים. אי-וידוי החגירה מאחור (בדיוק ביציאה מהחניה כשאני "מוודא") לפני יותר מ-10 שנים חורא לי, כבר בעבירת המהירות נאמר לי שאני עבריין תנועה (ממש). אני עומד מאחורי דברי משקודם. דווקא אני שכ"כ מקפיד, ממש חנון בנהיגה, פשוט השנה וחצי האחרונות הפכו אותי לעבריין ואין לי מה לעשות בעניין.בקיצור הקריטריונים הללו, כפי שאינם מחייבים, גם דו-כיווניים? אני באמת ובתמים לא בא לשחק, טעיתי - חשבתי שזה נחשב דיבורית. מודה בעבירה (משהובהר לי שכך הדבר), עבירת המהירות לפני שנה ומשהו. מה ניתן לעשות? תודה, בכבוד, ניצן.ניצן.

        • זמני העבירות הקודמות
          ניצן | 08/05/2009 22:37

          אי-וידוא חגירה מאחור: אני לא ממש זוכר מתי זה היה, משהו בין 7-10 שנים נניח. המהירות הייתה בסביבות דצמ' 07.תודה.

        • כל הנתונים בתגובתי,לשאלות נוספות שלח לי מייל  לת
          גיא "אנשים באדום" | 09/05/2009 12:26