בית משפט לתעבורה - מקום מסוכן

  • שימוש בסלולרי
    בני | 06/05/2009 01:04

    ברכבי יש דיבורית קבועה. בזמן ששוחחתי באמצעות הדיבורית הקבועה ברכב, שוטר סימן לי לעצור (להערכתי ראה כי אני מדבר ומטה את הראש לעבר תא הכפפות הוא חשב שאני משוחח בטלפון הנייד, אבל לאחר שעצר אותי כבר לא היתה לו ברירה ורשם לי דוח), ליד השוטר היה מתנדב, כך שמכל מקום גם שדה הראיה שלו היה מוסתר מה עוד שהוא נהג ברכב בעצמו ואני מניח שהיה מרוכז בנהיגה, כמובן שהוא רשם כי הראות היתה טובה, החלונות נקיים וכו' ובכך יקשה עלי להתגונן כאשר המילה שלו עומדת מול המילה שליי. לאחר שאמרתי לו כי שוחחתי בדיבורית הקבועה ורק הסתכלתי לעבר הסלולרי הנייד ולא עשיתי בו שום שימוש, הוא רשם לי בדוח כי החזקתי טלפון נייד ביד ימין ועשיתי בו שימוש ובסוגריים הוא רשם (מביט לעברו), הוא גם ציין כי ברכב יש דיבורית קבועה אבל הוא לא יודע אם נעשה בו שימוש , פניתי לחברת הסלולר לקבל פלט שיחות על מנת להוכיח כי לא יצאה שום תקשורת מהטלפון הנייד ומצד שני כן היתה תקשורת מהדיבורית הקבועה באותו הזמן. האם זה יהיה מספיק טוב כאשר לפי מה שהצלחתי להבין כאן בפורום השופט יעדיף את המילה של השוטר מול המילה שלי, מה ניתן לעשות במקרה כזה ? (פניתי כבר במכתב למשטרה, אך הם דחו את פנייתי) האם יש טעם ללכת להשפט?

    • בית משפט לתעבורה - מקום מסוכן
      עו"ד אילון אורון | 06/05/2009 07:30

      בניגוד לתדמיתו של בית המשפט לתעברה, המדובר במקום מסוכן ביותר. כאשר נהג מגיע לא מיוצג לבית המשפט לתעבורה, ולצידו התובע והשופט, אשר מבקרים שם מדי יום, הוא חשוף לסכנות רבות. יצוין לדוגמא, כי שופטים רבים מטילים פסילות ארוכות בפועל לנהגים אשר בקשו להישפט בגין "עבירת קנס" (כמו טלפון נייד) , וזאת אם עברם התעבורתי אינו חיובי. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אנן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

      • האם בעלות/תועלת
        בני | 06/05/2009 08:46

        האם בעלות/תועלת כדאי לי בכל זאת לקחת עו"ד או שעדיף לשלם את הקנס. (אן לי עבר תעבורתי בעייתי ככ) א. הקנס בסה"כ 1000 ש"ח - אין לי מושג כמה יעלה לי עו"ד לייצוג כזה ב. אני לא יודע להעריך את הסיכוי להצלחה ג. דבר נוסף שהצלחתי להבין שאולי הפסיקה לא ברורה בנושא, לכאורה גם אם השופט לא יקבל את גירסתי, ממה שהצלחתי למצוא באינטרנט, נראה לי כי לא ממש ברור האם אכן המחוקק התכוון לשימוש שאינו תקשורתי, בכל המקרים שהספקתי לראות נראה כי הסיבה שהשופטים בכל זאת מחייבם על עצם אחזקת המכשיר הנייד נובעת משום העובדה כי למשתמש לא היתה דיבורית קבועה, בגלל שיש התייחסות מפורשת של המחוקק לנושא, אחרת לכאורה אין ההבדל אם הדלקתי את הרדיו או החזקתי מכשיר סלולרי. בהנחה שאני אכן יכול להוכיח שיש לי דיבורית קבועה, שביצעתי בה שימוש באותו הזמן וכן כי לא יצאה שום תקשורת מהמכשיר הנייד - האם הבנתי נכון ואכן יש סיכוי לתקדים? האם אכן כדאי להאבק או פשוט להרים ידיים (אני ככ כעוס על חוסר האונים, שאני חושש שאני פועל מבחינה רגשית ולא שכלית)

        • טלפון נייד - לא ! ביד !
          גיא "אנשים באדום" | 06/05/2009 13:12

          אני מגיב כאן לשתי פניותיך, ואני מקווה שכולנו נבין סוף סוף כי בעת הנהיגה אסור להחזיק ! את הטלפון ביד. הדיבור בטלפון מותר אך ורק אם הוא בדיבורית או במקום קבוע ובטוח שהמכשיר לא יזוז / יפול. יש הבדל גדול בין הדלקת רדיו לבין החזקת הנייד. לצורך הדלקת הרדיו נדרשת לחיצה קלה על כפתור, כאשר מחזיקים את הנייד כנראה (בטוח) שבשלב מסויים גם מסתכלים עליו למטרה כלשהי. אין קשר לכך שיש דיבורית באוטו, כי יתכן והחזקת את המכשיר לסיבות אחרות מלבד לדבר בו. השוטר לא החליט סתם לעצור אותך ולרשום לך דוח ואם הוא היה מוצא לנכון הוא היה רושם לך אזהרה או מזהיר אותך בע"פ, הכל בהתאם לנסיבות. אני מציע שנפסיק לחפש תירוצים לדוח שקיבלנו, עלינו להפנים שבנהיגה אסור להתעסק בדברים אחרים מלבד התרכזות בנהיגה עצמה ! הסחת הדעת, ולו הקצרה ביותר עלולה להסתיים בכאב בכי וצער - וחבל ! סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • היתי מעדיף לקבל את התייחסותו של עו"ד אילון אורון
            בני | 07/05/2009 09:42

            הגישה שלך ממש לא לעניין, נראה לי שאתה גם קורא באופן סלקטיבי. אני מעריך מאוד שאתה מתנדב במשטרה וזה לכשלעצמו יפה מאוד אך גם בתור מתנדב היתי מצפה גם אולי קצת ליותר גילוי רגישות ואמפטיה כלפי אנשים.

            • מה הקריטריון לרגישות ?
              גיא "אנשים באדום" | 07/05/2009 10:19

              אני נותן לך נקודת התייחסות משני כיוונים : של מתנדב במשטרה - מבחינת החוק, ביצוע העבירה והסיכון שבכך. של פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש - לגבי התוצאות הקשות שלאחר תאונה חלילה. אחרי שתיפגש עם מי שמעורב בכך תשנה את השקפתך. לפרטים נוספים, המייל שלי כאן. סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

              • מתנדב, למה אתה מפריע?  לת
                משה | 07/05/2009 13:20