ככלל, לשוטר אסור לעשות עבירות תנועה

  • האם למתנדב תנועה מותר לעצור את הניידת באדום לבן
    שרון ימיני | 19/04/2009 16:01

    האם למתנדב תנועה מותר לעצור את הניידת באדום לבן להפריע לתנועה ולעצור עוד אנשים לבדיקה שגרתית גם הם באדום לבן כאשר הוא יוצא ללא כובע וכאשר היסבתי את תשומת ליבו לכך תשובתו הייתה שיהיה לך יום טוב בזלזול

    • ככלל, לשוטר אסור לעשות עבירות תנועה
      דוד, מתנדב בתנועה | 19/04/2009 17:10

      היוצא מן הכלל הוא שלשוטר מותר לבצע עבירת תנועה הנחוצה לצורך ביצוע תפקידו, כגון, נסיעה בשוליים, מעבר באור אדום וכיו"ב ההגיון מאחורי ההיתר הזה הוא כדלקמן: תאר לך ששלחו אותי למקום תאונה. מטבע הדברים נוצר במקום פקק תנועה ענקי. אני צריך להגיע לשם ולשחרר את הפקק כמיטב יכולתי. אם אעמוד עם כולם בפקק, אגיע לשם אחרי שכולם כבר עברו ולא יהיה בי צורך. לצורך זה מותר לי לנסוע בשולי הכביש. עוד דבר: אל תקשור בין הכובע לעבירת התנועה. שוטר ללא כובע עובר עבירת משמעת שאינה פוגעת בסמכותו לתפקד כשוטר !!!

      • השאלה מה קורה אם לשוטר פשוט נוח לעמוד באדום לבן
        שרון ימיני | 19/04/2009 21:54

        כאשר כמה מטרים ספורים יש לו כחול לבן וכאשר מעירים לו על כך מתוך אכפתיות כי הוא אינו מעל החוק לא שחלילה הוא עצר אותי אני פשוט עברתי מהצד ראיתי והערתי מה קורה במקרה וכן היה עוצר אותי ונניח נותן לי דוח האם היה תקף או שמכיוון שהדוח ניתן תוך ביצוע עבירה חמורה עמידה באדום לבן וחסימת התנועה (בל נשכח שזה גם סיכון חיי אדם) ובנוסף עבירת משמעת האם הדוח היה תקף אז

        • שום דבר מהדברים שמנית לא פוסל את הדו"ח
          דוד, מתנדב בתנועה | 20/04/2009 05:48

          אלו טענות שתוכל להעלות בבימ"ש או בבירור אצל קצין משטרה. עבירת משמעת של שוטר ו/או עבירת תנועה של שוטר אינה פוסלת את הדו"ח אני מסכים ששוטר שעומד בצורה מפריעה, מעצבן ! אני מסכים גם שיש שוטרים שנוהגים ומתנהגים בצורה מטופשת אבל הדוחות שהם נותנים קבילים ותקינים