תשובה

  • מבקש תשובה מעורך דין
    מתמחה | 17/04/2009 09:59

    שוטר תפס אותי נוהג כאשר הרשיון שלי לא בתוקף מעל 6 חודשים. 1. מה הענישה בחוק ? 2. האם אני יכול לחדש את הרשיון. מבקש תשובה מעורך דין. תודה

    • תשובה
      קובי | 18/04/2009 02:00

      שלום, א. תוכל לחדש את הרישיון במשרד הרישוי. ב. מאחר והרשיון שלך אינו בתוקף בגלל אי חידוש, (טכני), ברירת קנס. תודה

      • קובי - אתה מטעה
        אורן המקורי | 18/04/2009 15:25

        מעל 6 חודשים כשהרשיון לא בתוקף אם יתפס ע"י שוטר יקבל הזמנה לבימ"ש - שם יכול לקבל חוץ מקנס גם עונש של פסילה. בכל מקרה, פנה למשרד התחבורה לחידוש הרשיון בהקדם.

        • רשיון לא בתוקף -מבקש תשובה מעורך דין
          מתמחה | 18/04/2009 17:15

          האם ישנה חובה בחוק לפסילה של מינימום 3 חודשים.או שאין חובת פסילה ע"פ החוק?

    • רשיון בר תוקף
      עו"ד אילון אורון | 21/04/2009 07:44

      עפ"י החוק ביהמ"ש רשאי להטיל עלייך קנס, פסילה מותנית, ופסילה בפועל (וכן רכיבי ענישה נוספים, אך פחות צפויים) . אתה יכול לפעול לחידוש רשיונך ללא קשר למשפט. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשוובת בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי