תשובה

  • התיישנות - דחוף
    מיכל | 13/04/2009 10:24

    קבלתי דוח על אי עצירה בתמרור עצור. התמרור היה בצומת עם מעבר החציה, עצרתי ליפני מעבר החציה, ובצומת עצמה רק האטתי ולא עצרתי לגמרי. שוטר שהיה במקום נתן לי דוח. הארוע היה בספטמבר 2007, הגשתי בקשה להשפט בדצמבר 2007 וקבלתי הזמנה למשפט רק בפברואר 2009. היום הובא לידיעתי שחייבים לשלוח לי זימון למשפט שנה מיום שליחת הבקשה להשפט. האם אני יכולה לבקש את ביטול הדוח עקב התיישנות? האם הטיעון שלי בכלל נכון ואני יכולה לזכות במשפט? זה קצת דחוף כי המשפט בשבוע הבא...

    • תשובה
      קובי | 13/04/2009 12:31

      שלום, אני לא מכיר התיישנות לגבי עברת תנועה, במיוחד היום בתי המשפט מקשים בפ"ד. תופיעי למשפט ותטעני שעצרת על קו העצירה ולאחר מכן גלשת לתוך הצומת בכול הזהירות כפי שכתבת. יש לך אפשרות לצלם את הצומת ולסמן היכן השוטר עמד, ואם היה לו שדה ראיה מוחלט לראות את כול הצומת מקו העצירה. בהצלחה

    • לא ברור לי מה שחוף
      דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2009 15:27

      לפני חודשיים קיבלת את ההזמנה למשפט ועכשיו פתאום זה דחוף..... על-פי מכתבך אני למד שאמנם הגיע לך הדו"ח, את מודה באשמה ומנסה להיתלות בהליך פרוצדורלי בכדי להימנע מעונש. נו, באמת !!! לא עצרת. לכי לבית המשפט, היכנסי להליך של משא ומתן עם התובע, שלמי קנס ולימדי את הלקח. אנחנו כאן, כולנו, מעדיפים שתעצרי כראוי ולא תצטרכי לשלם שום קנס.

      • חבל שאתה סתם מתלהם
        מיכל | 13/04/2009 16:52

        1. כפי שכתבתי, רק היום מישהו הפנה לתשומת ליבי את העובדה שזימון צריך להגיע תוך זמן מוגדר של שנה. 2.עצרתי לפני מעבר חציה ואז גלשתי לתוך הצומת. זה נישמע לך כמו הודאה באשמה של אי עצירה? הפורום הזה קיים להתיעצות, לא כדי שתנזוף באנשים. שיהיה לך חג שמח

        • במפורש כן
          דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2009 19:27

          גלישה ולא עצירה מלאה - פעמיים - הינה בבחינת אי עצירה עצירה ראשונה בקו העצירה היה ואין שדה ראיה מספק ליציאה בבטיחות, עצירה נוספת בקו המדרכה אני לא מתלהם, רק משתדל להסביר לגבי התיישנות, תצטרכי להתיעץ עם עו"ד מאחר וכעת חופשת הפסח, תקישי על "פניה דחופה" וקרוב לודאי שתקבלי תשובה מהירה מעו"ד

          • עוד עובדה מעניינת
            דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2009 19:30

            את כותבת שקיבלת דו"ח משוטר, הווה אומר, קיבלת זימון לבימ"ש ביד לא היתה בעיה של משלוח מאוחר בדואר או משהו שמצריך מסירה מאוחרת, אלא, כדבריך, קיבלת את הזימון לידך שוב, אני חוזר ומדגיש, נהיגה כחוק מונעת את הצורך להתפלפל עם בירוקרטיה