תשובה

  • איסור שימוש לרכב צריך עזרה
    משפטן | 08/04/2009 00:46

    רציתי לברר בנוגע לתקנה החדשה שאסור להחנות בשולי הדרך אפילו אם יש לך פנצ'ר, אז איך זנה ששוטר עצר אותי על השוליים שהם פחות מ3 מטר והתחיל לבדוק לי את מכלולי ברכב,ולבסוף החליט לאסור שימוש ברכב בגלל שלוחיות הזיהוי לא תקניות כי אין סימן של ישראל,ו מנורות הקסנון שעל הרכב מעל ל4 שנים והותקנו במוסך מרצדס בכמה אלפי שקלים, ובנוסף הוא טען שצמיגי הרכב האחוריים לא זהים ואף סיכן אותי בכך שהייתי צריך לצאת מהרכב על כביש מהיר,ולמרות שהסברתי לו שכל ארבעת הצמיגים זהיםואף הצגתי לפניו קבלה, קראתי לעוד שוטר שהיה עימו ואף הוא בדק והסכים שהם זהים ורק אחרי שהשוטר כתב הוא העביר קו והבין שטעה. השאלה שלי היא ככההאם אני יכול להגיש תלונה על אותו שוטר על כך שעצר אותי על השוליים בניגוד לתקנה שאסור לעצור עליהם ואף סיכן אותי בכך שהייתי צריך לצאת מהרכב, ושאותו שוטר/בוחן אינו מנוסה בעבודתו ואף "מחפש" דברים שלא קיימים כלל והכי חשוב הוא כלל לא נתן לי את זכות הטיעון ואף קרא לי בשמות גנאי "עבריין" ושהוא לא מדבר עם עבריינים למרות שאין לי שום עבר פלילי כלשהו, והוא עיכב אותי למעל ל40 דקות החוק אומר שהוא צריך למלא דוח עיכוב אם זה מעלל25 דקות . מה אני יכול לעשות בנידון ומה יעשו בכלל לשוטר והאם יעלימו את התלונה בכך שיעשו לו נו נו נו זה שווה את כל המאמץ?

    • תשובה
      קובי | 08/04/2009 15:07

      שלום, לא ציינת האם העצירה בוצעה בכביש מהיר, לידיעתך עצירת רכב בכביש מהיר מותרת כאשר יש יסוד סביר לשוטר לחשוד כי הנהיגה שלך עלולה לסכן אחרים, בתנאי שאני מאמין לך על מה שנעשה לך יש מקום להגיש תלונה נגד השוטר. לשאלתך האם יעשו לשוטר נו.נו.נו. אני בספק היום כאשר משטרת ישראל מנסה לבנות את התדמית שלה מול האזרח, בלי התלונה שלך לא ידעו איך מתפקד השוטר, תגיש תלונה ויתכן כי עוד אזרחים הגישו נגדו.

    • אל תיתן לו פרס ! אל תוותר !
      גיא "אנשים באדום" | 09/04/2009 14:24

      גם אם נעצרת בצדק ועברת עבירה, התנהגות השוטר (לפי דבריך) אינה הולמת וראויה להיוודע למפקדו. לא אלה רוב השוטרים במשטרה וחבל שתפוח אחד רקוב" יעכיר על עבודה טובה של רבים וטובים אחרים. אתה חייב להרתם לכתוב מכתב ענייני ואמיתי למפקדו הישיר ואף לבכיר ממנו כדי להעמיד את השוטר במקומו. אני מוכן לסייע לך, אתה מוזמן לכתוב אלי ישירות למייל שלי. סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תודה לכל מי שהגיב. גיא כנס
        משפטן | 09/04/2009 18:52

        אני ישלח לך עותק של המכתב תלונה שאני ינסח מקווה שתוכל לעזור לי אם שכחתי משהו או לא ציינתי כמו שצריך ושוב תודה

        • אין בעיה
          גיא "אנשים באדום" | 09/04/2009 22:49

          האם קיבלת ממנו דוח או מסמך כלשהו ? אם כן שלח גם אותו אלי. בהצלחה

    • ועוד דבר חשוב שמו של הבחון הוא ליאור שכטר
      משפטן | 09/04/2009 18:54

      נכנסתי ובדקתי עליו ויש המון תלונות לגביו ולא עושים כלום, אפילו שוטרים הגישו נגדו תלונה ואף אילנית לוי אישתו לשעבר של אייל גולן, יש בגוגל את כל הפרטים עליו .ראו הוזהרתם מהבוחן /שוטר הזה

    • אני יכול רק להגיד לך שאם זה ליאור שכטר אז נראה....
      קובי אחר לא אותו אחד | 19/05/2010 16:45

      לי שחבל על הזמן מקווה שתבין כי אני לא רושם עם פסיקים נקודות וכל זה :) כמו שאמרת בתגובה האחרונה שלך יש עליו מלא אבל מלא תלונות ואם אתה רוצה לישמוע את הסיפור שלי אז ככה ב17/5 לפני יומים אני בדרקי לעבודה בשעה 6:45 בבוקר אני נוסע בכייף מוזיקה חזקה כדי להיתעורר והכל טוב ויפה שר בדרך וכייף פיתאום אני רואה שעוקפת אותי משטרה אני נסעתי בערך 90 הוא עקף אותי על 100 בערך ואז הגעתי למצב שאני צריך לעקוף ועקפתי ונסעתי אחרי המשטרה והשוטר היסתכל עלי ועבר לנתיב הימני כדי ליראות אם אני יעקוף אז אמרתי סבבה הוא נותן לי אז אני יעקוף ואני עוד עם מוזיקה ווליום אני מזכיר בקיצר עקפתי וכלום לא אמר לי אחרי שבע דקות בערך אני מרגיש שמישהו ניצמד לי לתחת של האוטו אז אני מסתכל במראה אני קולט את המשטרה המזד**נת הזאת מאחרי הלמכתי את המוזיקה אני שומע אותו צועק חזקקקק תעצור אתה מנסה ליברוח תעצור תעצור תעצור וכל מיני דברי שלא הבנתי וראיתי שהו מגזים אז התחלתי לשחק איתי הדלקתי 4 וינקרים והמשכתי לינסוע אחר כך וינקר ימני אבל המשכתי לינסוע ואז הוא צעק לי אתה משחק איתי ואז באמת עצרתי בשוליים כביש מהיר והייתי כל הרכב מתוך השוליים והוא גם שיחק איתי אמר לי עוד ימינה עוד ועוד ואז היתעצבנתי עצרתי הוצאתי את היד מהחלון וצעקתי לא רוצה ואז הוא יצא מהרכב ורצה רישיונות של הרכב ושלי ובדק וראה שאין מה לעשות בנידון הכול מצויין אין עברות ואין כלום ואז הוא ישב ברכב וחשב אך ליתקוע אותו ואז הוא אמר לי שהרכב שלי עקום שהשילדה שלי עקומה ורואים את זה רק בנסיעה ולא בעצירה ואמרתי לו אך זה יכול להיות הרכב שלי רוקד וכשהוא עוצר הוא חוזר למקום זה לא הגיוני הוא אמר לי אין בעיה יש לך עד השעה 9 בבוקר יום למחרת לתקן את זה אמרתי לו מה השטויות האלה אך אתה קובע דבר כזה אך אתה יכול ליראות דבר כזה ואני יכול להגיד לך שמה שהוא נתן לי זה יותר גרוע מדוח כי הוצאתי 1500 בערך ביומים כי לא עבדתי יומים הייתי בנסיעות כל היום ושתבין משהו לא היה לי כלוםםם באותו הרכב שלי היה ישר יותר מימנו הוא פשוט היתעצבן שלא עצרתי אז הוא היתנקם בי

      • שכחתי לציין
        קובי המשך :) | 19/05/2010 16:55

        שהוא הוריד לי את הרכב מהכביש ביטל לי את הרישיון של הרכב ואמר לי שאני צריך ללכת למוסך מורשה ואז לעשות טסט חדש כללי על כל הרכב ולאשר את זה במשטרת כפר סבא ואז משרד הרישוי ותחשוב שיום שני התחלתי ולא הספקתי ויום שלישי זה חצי יום ולא עבדתי ביומיים האלה ולא הייתי מוכן לטסט בכלל אז ככה כשאני ניגש זה ברור שאני ניכשל ולא יכולתי לחכות כי ב18/5 בשעה 9 אני לא יכול לינסוע רק גרר עזוב שלא הספקתי וחרגתי אבל עכשיו הכל תקין נישאר לי רק משרד הרישוי לקבל רישיון רכב חדש