כל מיני זמנים

  • מצלמת מהירות- איך יודעים אם ניידת או נייחת
    סו | 04/04/2009 16:31

    שלום, לפני מס' שבועות קיבלה אמי דוח על כך שצולמה נוהגת ב-104 בכביש של 80 (דרך נמיר). מי שנהג באוטו באותה עת הייתי בכלל אני.. 1. אני רוצה דבר ראשון להעביר את הדוח על שמי - מה יש לעשות לשם כך? 2. איך אני יודעת שבאמת עברתי את המהירות המותרת? האם יש הבדל בין מצב של מצלמה נייחת או ניידת לעניין אמינות? האם אני זכאית לקבל את הצילום? 3. האם עלי לשלם מיד את הדוח או שאני יכולה לחכות את 90 הימים שכתובים בו? האם יש לכך השלכות? 4. על הרכב של אימי נרשמו דוחות חניה רבים - האם זה אומר שלא אוכל לבקש המרת הדו"ח באזהרה? תודה רבה מאוד.

    • כל מיני זמנים
      דוד, מתנדב בתנועה | 05/04/2009 13:30

      אחרי קבלת דו"ח יש לך 30 יום לבקש להישפט 90 יום לתשלום אם תשלחי מכתב ותבקשי להמיר את הדו"ח על שמך, יהיו לך 90 יום מהגעת התשובה אחרי שהדו"ח יומר על שמך, תוכלי לבקש להמיר אותו באזהרה, בתנאי שיש לך רשיון נהיגה מעל 5 שנים ובשנתיים האחרונות לא נרשם לך שום דו"ח. השאלה הבסיסית היא איך תביאי את אמך להכרה שהיא צריכה לנהוג כחוק. הגנה מהסוג שאת נותנת לאמך היא בבחינת חינוך שלילי. חג שמח.

      • כפי שכתבתי - אני נהגתי ולא אמי!
        סו | 23/04/2009 09:10

        אמי לא זקוקה לכל חינוך בנושא נהיגה, היא נהגת זהירה מאין כמוה, חוץ מזה שהיא נוהגת בד"כ בסביבת ביתה בלבד. אני היא שמגיע לה הדו"ח אם כבר ולא היא, ועניין חינוכי קיים בכך שאני אקבל הדו"ח על העבירה שאני ביצעתי. עכשיו השאלה היא איך אני יודעת שבכלל בוצעה עבירה - כי הבנתי שיש בעיה כלשהי עם מצלמות מהירות ניידות וכיולן

    • אין בדרך נמיר מצלמות קבועות
      שמר | 11/04/2009 23:08

      אבל זהו מקום מארב די קבוע של מתנ"א