תמונה להמחשה

  • "עקיפה במעבר חציה"
    תומר | 03/04/2009 20:24

    היום (שישי בבוקר) קיבלתי דו"ח על עקיפה במעבר חציה והפרעה להולך רגל בזמן חציה. (תקנה 67 (א) \ סעיף 6458) (כמובן שלא ניתן לקרוא מה כתב השוטר). השוטר לקח את הרישיון ונתן לי זימון לקצין משטרה. בנוסף קיבלתי הזמנה למשפט. אני לא יודע עם הפרטים חשובים אבל להבנתי: נסעתי במסלול השמאלי בימין המסלול מאחורי מכונית בדרך דו נתיבית (על קטנוע עם מורכבת) ומרחוק זיהיתי הולכי רגל (2) עוברים במעבר חציה בצד שני של אי תנועה (על הרברט סמואל במפגש עם אלנבי בת"א). לאור "ניסיוני" חשבתי שהמכונית לא תעצור (טעות) ולכן לא האטתי. להפתעתי המכונית עצרה בזמן שהולכי הרגל כמעט סיימו את החציה או עלו על אי התנועה (התנהגות לא טיפוסית לישראלי המצוי). מאחר ולא הייתי בטוח במצב התנועה ישירות מאחורי, ושהמורכבת (אמא שלי) אינה רגילה בנסיעה על קטנוע העדפתי להמנע מעצירת חרום ולסטות ימינה. אדגיש שוב שלא היו הולכי רגל על מעבר החציה בכביש בו נסעתי וסטיתי מהנתיב בזמן עצירת המכונית או מייד לאחריה (פחות משניה). כל הנ"ל לא בהכרח רלבנטי אבל חשוב לי לציין שע"פ הבנתי, בהתחשב בנסיבות, עשיתי החלטה נכונה. בנוסף, השוטר עמד כ-20 מטר קדימה ממעבר החציה וממקום עמידתו של השוטר לא ניתן לראות בברור את מעבר החציה עצמו (אי תנועה מוגבה + צמחיה) כפי שכתבתי לעיל, השוטר לקח את רשיוני ועלי להתייצב בתחנת המשטרה לראות קצין בנוגע לאפשרות לשלילה (מנהלתית?) וכן זימון למשפט. ב-13 שנות נהיגה יש לי דוח אחד (מלפני כחצי שנה-שנה) ואזהרה. להבנתי, העברה ה"יבשה" היא חמורה. שאלותי: 1.      האם בכל מקרה רשיוני ישלל – מהם הסמכויות של קצין משטרה במקרה זה? 2.      מהי הפרוצדורה של הזימון לקצין? האם כדאי להצטייד במשהו? 3.      בנוגע למשפט: a.       האם כדאי להוועץ או לשכור עו"ד לטיפול בנושא? b.      מהם העונשים המותרים לעברה הנ"ל? c.       האם פרטי המקרה ע"פ הבנתי\ראייתי חשובים במשפט? d.      האם אולי בכלל כדאי להודות באשמה ולשלוח מכתב עם הפרטים הנ"ל לקוות לעונש מופחת? לכל עצה, הבארה\הבערה והכוונה אשמח! תודה ושבת שלום, תומר כגן נראה לי שזה מה שכתוב בדו"ח: "נהג(ת?) ברכב הנ"ל לבהתקרבה למעבר חציה לא איפשרה להולך רגל שחצה במעבר להשלים את החציה בביטחה תוך ?עקיפה? מסוכנת של רכב להולך הרגל בניגוד לתקנה 67 (א) לחוק" 10 נקודות

    • תמונה להמחשה
      תומר | 03/04/2009 20:28

      מצורפת תמונה להמחשה - לאחר בעיות טכניות עם האתר

    • קבל הבהרה
      דוד, מתנדב בתנועה | 04/04/2009 10:27

      העבירה של עקיפה לפני מעבר חציה היא מוחלטת, כלומר, אסור לעקוף רכב שעצר לפני מעבר חציה. נקודה. הבעיה היא שאתה לא מבין שהעבירה הראשונית שלך היתה "אי שמירת מרחק" מה שמנע ממך לעצור בבטיחות כאשר הרכב לפניך עצר ו"נאלצת" לבצע עקיפת חירום מימין. העובדה שהנהג עצר בניגוד לציפיותיך מוכיחה שאינך צופה על המתרחש בכביש תוך קליטת כל המשתנים ופועל בהתאם. בקיצור: אי שמירת מרחק הובילה אותך לצורך בעצירת חירום שנמנעה ע"י עקיפה לפני מעבר חציה. הנקודה היחידה שעובדת לטובתך היא התירוץ שלא סיכנת את החוצים במעבר. בכדי להוכיח שהשוטר לא ראה את פרטי העבירה מהמקום בו הוא עמד, אני מציע לך לצלם את מעבר החציה ממקום עמידתו של השוטר. הקצין אליו אתה מוזמן לשימוע רשאי לשלול את רשיונך מינהלית, ללא קשר למשפט. בד"כ לוקחים במשפט את השלילה הזו בחשבון ומפחיתים אותה מהעונש הסופי. אם קיבלת ברירת משפט, אני ממליץ לך לשלם, להפנים את הלקח ולנסוע לשלום. אתה מוזמן להדפיס את התכתובת הזו ולהביא אותה איתך לשימוע. אנא, חזור לספר לנו מה ואיך נגמר השימוע. חג שמח.

      • בהמשך להבהרה
        תומר | 04/04/2009 13:44

        ראשית, תודה דוד על ההבהרה.שנית - אבקש סליחה ממשתמשי הפורום על השרשור הכפול - היו לי בעיות טכניות עם האתר (לא הופיעה הפוסט עם התמונה).בקשר לעניין - צודק בעניין שמירת המרחק - מרחק גדול יותר היה מאפשר לי להגיב ביותר "עדינות". לא התאמתי את המרחק ששמרתי לרמת המורכבת... עדיין הייתי יכול לעצור גם בתנאים הנ"ל ואני חושב ש9 מ-10 רוכבי אופנוע היו ממשיכים...קיבלתי זימון למשפט כולל תאריך להופיע בו. לא כתוב גובה קנס - רק נקודות. האפשרות היחידה היא להודות בעבירה, לשלוח מכתב לבקש הקלה בעונש ולקבל פסיקה שלא בפני - האם זה עדיף על משפט?היה ואני כן הולך למשפט - האם כדאי לשכור עו"ד לצורך כך ומה העונש אותו יכול ביה"ש לגזור?

        • זו שאלה לעו"ד
          דוד, מתנדב בתנועה | 04/04/2009 16:50

          אני לא אתן לך עצה שיכולה חלילה להפיל אותך. בענין כן/לא להודות וכיו"ב תתיעץ עם עו"ד מומחה בתחום זכור !!! לא כל עו"ד מתמחה בתעבורה !!!

          • תודה
            תומר | 04/04/2009 18:00

            מצורפת תמונה של המקום - מבט ממיקום הניידת (גם היום היתה שם ניידת) למעבר החציה (רואים אנשים אבל גם בזום מלא (שלשוטרים מהדגם הנוכחי אין) - לא ניתן לקבוע אם הם על הכביש או על אי התנועה...) - האם קצין בכלל יסכים\חייב לראות את התמונות???

            • סבלנות
              דוד, מתנדב בתנועה | 04/04/2009 18:14

              לקצין שיראיין אותך יש בד"כ סבלנות לשמוע את כל מה שיש לך לומר. לעיתים אני נוכח בשימוע ונדהם מרמת הסבלנות והסובלנות שהקצין מפגין כאשר נהג מטיח בו דברים עד כדי "אתה לא מבין שום דבר בתנועה" ו "חבל על הזמן שלי איתך" אתה תציג את דבריך בצורה עניינית והשימוע יתנהל בצורה עניינית. אל תצפה לניסים !!!

              • פגישה עם הקצין
                תומר | 05/04/2009 10:49

                חזרתי מהפגישה עם הקצין - יחד עם הרישיון שלי...אכן הקצין היה סבלני ומוכן להקשיב. הכנתי מצגת קטנה שמראה את מיקום האירוע ואת התמונות מ"נקודת מבט" של השוטר. הקצין שאל מספר שאלות להבהרה ובסופו של דבר החליט לא לפסול.במהלך השיחה הבהרתי לקצין שהשוטר לא היה בעמדה טובה לראות את המתרחש וכן שאני מאמין שפעלתי נכון (כמובן מלבד נושא שמירת המרחק). כאמור – הייתי בעמדת תצפית טובה עם יכולת לראות ולהבין את המתרחש – בוודאי בצורה טובה יותר מהשוטר.הנושא של מעברי חציה הינו נושא כאוב בארצנו והוא חזר והבהיר זאת בשיחה (במיוחד לאור תאונה קשה שהתרחשה בכרמיאל לאחרונה - מכונית עקפה אוטובוס במעבר חציה ופגעה בילדה). הוא הדגיש את הנושא ואמר להזהר יותר.עכשיו צריך לראות בנוגע למשפט – בנתיים פניתי לעו"ד המתמחה בתחום ונראה מה יהיה.לכול גולשי האתר, ובמיוחד לדויד (!) תודה על הזמן והסבלנות!

                • העיקר זה שתפנים את הלקח
                  דוד, מתנדב בתנועה | 05/04/2009 13:21

                  שיהיה לכולנו חג שמח ללא תאונות