בגדול, הכל אסור

  • פלאפון עם דיבורית - מה בדיוק מותר ומה אסור?
    מייק | 02/04/2009 22:01

    למשתתפי הפורום שלום, קראתי כאן כי עצם הנגיעה במכשיר גוררת דו"ח. האם ניתן להסיק כי הנאמר לא מכוון למכשיר המחובר לדיבורית? האם מותר (חוקית) עם דיבורית לחייג, לחפש מספר בספר הטלפונים של המכשיר (תוך נסיעה) או שאז ניתן לייחס את העבירה של אחיזת ההגה ביד 1 או חוסר זהירות?

    • בגדול, הכל אסור
      דוד, מתנדב בתנועה | 03/04/2009 06:32

      השימוש בטלפון נייד אסור בגדול בכל צורה הענין הוא, שכולנו יודעים מהנסיון, שחיוג בזמן נסיעה מסוכן על הטלפון להיות מונח במקום יציב, פרט כמובן לדיבורית, "כגון,במחזיק כוסות או במאפרה" אחיזת הטלפון בשתי אצבעות ביד המחזיקה בהגה, אסורה החזקת הטלפון ודיבור באמצעות ספיקר, אסורה ברמת העקרון, הוצאת הטלפון מכיס החולצה והכנסתו לבסיס הדיבורית, אסורה !!! לתשומת לבך, שיחה בעת עמידה ברמזור, במחסום רכבת וכיו"ב נחשבת לשימוש תוך כדי נהיגה המחיר, 1000 ש"ח, יקר מאד. אין הרבה שיחות ששוות תשלום כל-כך כבד.

    • חיוג בטלפו קבוע
      עו"ד אילון אורון | 04/04/2009 12:31

      לפחות מבחינה פרקטית, אין מייחסים לחיוג בטלפו ןקבוע - עבירה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי