תבורך על הודעתך החשובה והנכונה

  • הודעה כללית בענין תירוצים
    דוד, מתנדב בתנועה | 30/03/2009 09:02

    כאשר אני מתנדב כשוטר, אני נתקל בכל מיני תירוצים, חלקם גם כאן בפניות של השואלים 1. מצב כלכלי לא מאפשר לי לשלם דו"ח - העצה היחידה, אל תעשה עבירה שתגרור תשלום 2. אני לא מרגיש טוב - באופן חד משמעי: לא במיטבך, אל תנהג !!! 3.האוטו לא שלי - את זה שומעים כאשר אין רישוי בתוקף או אם משהו תפעולי לא תקין, כגון אורות ערפל פועלים שלא לצורך ובניגוד לחוק. כאן המקום להבהיר: יש לנהג אחריות מלאה לתקינות הרכב, הניירות של הרכב (ביטוח וטסט) וחובתו לדעת איך מפעילים את הרכב. לא שלי, לא יודע, שכחתי, כל אלה תירוצים שאינם פוטרים מאחריות ולכן לא מונעים דו"ח. חיתוך ברמזור בניגוד לסימון שעל הכביש, תוך הצהרה ש"הנהג האחר סימן לי שאני יכול לחתוך אותו" זה נחמד אבל לא חוקי, כי הנהג האחר אינו רשאי להתיר לך לעבור על החוק. הדרך הנכונה היא להמשיך בנסיעה בנתיב השגוי עד לנקודה שבה נוכל לעשות סיבוב פרסה ונחזור לכיוון הנכון. זיכרו גם שאסור לנסוע ברברס שלא לצורך. פיספוס פניה אינו צורך. המבחן העצמי צריך להיות: מה כמות ההגיון שהייתי נותן להצהרה הזו אם הייתי שומע אותה מאדם אחר. בדרך כלל אפס.

    • תבורך על הודעתך החשובה והנכונה
      גיא "אנשים באדום" | 30/03/2009 10:11

      ואנשים יפנימו את המסר החשוב שהעברת כאן, אלא שאני חושש שהם קוראים בדרך כלל רק את התגובות לשאלה שהם כותבים. סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com