דבריך לא ברורים

  • מהירות מופרזת / 40 קמ"ש מעל המותר.
    יניב. | 29/03/2009 20:39

    שלום רב, ערב טוב, ''פורום תעבורה''. שלום אחי בן ה - 24, ביצע עברת תנועה. רישיונו קיים מזה כ - 24 חודשיים (שנתיים). לפני כ - שלושה חודשיים, הוא צולם על כביש - גהה, ע"י מצלמת לייזר. מהירות הנסיעה, המותרת בכביש הינה: 90 קמ"ש. בזמן נסיעתו בכביש - גהה הוא נתפס, במהירות: 131 - קמ"ש. 40 מעל המותר. בזמן תקופת המהירות המופרזת, רישיוני נעמד על (שנה ו - 11 חודשיים) כלומר: הוא עדיין נחשב לנהג - חדש. ברצוני לציין גם שזאת עבירתו הראשונה, וגם האחרונה אני מקווה. לא היה לא קודם לכן, נקודות - תעבורה. כרגע לאותו זמן יש לו, 10 - נקודות תעבורה. עקב המהירות המופרזת. שאלה: טוב למיטב הבנתי הוא נהג - חדש, בזמן שצולם ע"י המצלמה. 95% זה, שבית - משפט ישלול לו את רישיונו לתקופה של - ( 24 - חודשיים עד - 36 חודשיים. ) הנני מעוניין שייצגו אותו עורכי - דין, על מנת לא להגיע, לשלילה בפועל. א.) מהם הסיכויים בלהגיע למשא - ומתן בבית משפט. ? ב.) לכמה זמן יהיה תקף השלילה. ? ג.) למיטב הבנתי מחיר הקנס נעמד, ע"י ( 750 ש"ח - 1000 ש"ח. ) אם ידוע לכם אחרת אני אשמח תודה. ? ד.) הוא אכן קיבל כבר את דבר העבירה. ועדיין לא קיבל את הזימון לבית - משפט, כמה זמן יארך עד שיגיע זימונו. ? תודה רבה, לעוזרים. שבוע טוב. הערת מערכת: לקריאה נוספת מהירות מופרזת *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה.

    • דבריך לא ברורים
      עו"ד אחד | 30/03/2009 01:13

      מה פירוש הוא קיבל כבר את דבר העבירה? האם הוא קיבל הודעת תשלום קנס בדואר? אם כן, משלמים ונגמר הסיפור... אם וכאשר יזומן למשפט, ייתכן ורשיונו ישלל לתקופה קצרה ויתכן שיוטל עליו קנס כספי בלבד. גם אם רשיונו ישלל, למיטב התמצאותי והערכתי, לא יותר משלושה חודשים. שלילה לתקופה של שנתיים או שלוש כמו שאתה מתאר היא בלתי סבירה בעליל והסיכויים שיגזר עליו עונש שכזה שואפים לאפס. ולמרות זאת, יש בפורום עו"ד ואחרים הרבה יותר בקיאים ממני. כך שגםאני אשמח לשמוע את חוות דעתם בנדון.

    • עבירת מהירות
      עו"ד אילון אורון | 04/04/2009 12:43

      למרות הוותק הקצר ובהתחשב בכך שמדובר בקמ"ש אחד מעבירת לברירת המשפט (מעבר לעבירת הקנס) - קיים סיכוי גדול שעו"ד אכן יפעל לכך שלא יפסל, אף לא על תנאי. אחיך אינו בסכנה של חיוב בהוצאת רשיון מחדש. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי