למה סתם אחת ?

  • ערעור על דו"ח
    סתם אחת | 29/03/2009 09:51

    שלום לכולם, ברצוני לשתף אתכם באירוע מרגיז שחוויתי. לפני כמה ימים נסעתי באחד הכבישים המרכזיים בארץ. בשלב מסויים רציתי לפנות ימינה. בנתיב הימני נסעה משאית במהירות נמוכה מאוד. אותתי לה, ונסעתי ימינה תוך עקיפתה. הפעולה נעשתה בזהירות מירבית ובלי שום סיכון. נהג המשאית לא צפר או עצר או האט. למרות זאת, עצר אותי מייד שוטר ורשם לי דו"ח. לשאלתי איזו עבירה עברתי ומה עשיתי, הוא טען שחציתי קו הפרדה מקווקו.כשנדהמתי לשמוע שקיימת עבירה כזו (?) הוא אמר שיראה לי בספר החוקים. הוא אכן שלף ספר אך סרב להראות לי מה כתוב בטענה ש'זה הספר שלי, לא שלך'. אח"כ הוא שינה את גרסתו וטען שפניתי ימינה באופן שמסכן את התנועה. חשוב לציין שלאורך כל השיחה הוא התנהג אליי בבוטות שאני מסופקת אם היה מתנהג באופן דומה לו הייתי גבר: שבי בצד בשקט! אל תבלבלי לי ת'מוח! וכו'. אין לי בעיה לשלם את הדו"ח הזה ולא אפשוט רגל בגללו, אבל זה פשוט מקומם אותי. בא שוטר, נותן לי דו"ח ולי אין שום דרך להוכיח שזה נעשה לשווא או שההתנהגות הכוללת שלו הייתה מביישת. מה לדעתכם עלי לעשות בסיטואציה כזו? תודה ויום נעים אפרת

    • למה סתם אחת ?
      גיא "אנשים באדום" | 29/03/2009 14:21

      למרות שלא נכחתי במקום, בהסתמך על דברייך ובלי שראיתי את הדוח, אין ספק שמדובר כאן בהתנהגות שאינה הולמת ולא ראויה. לפי דעתי את חייבת לכתוב מכתב למפקדו של השוטר עם הסבר מפורט על כל האירוע, מתן הדוח והתנהגות השוטר. אני מציע לעשות את זה בשלב ראשוני ואם חלילה לא תעני בחיוב, כדאי לפנות לבית המשפט. נכון שזו "מילה של השוטר" מול "מילה שלך", אך יחד עם זאת אסור שהתנהגות כזו תהיה בין שוטר לאזרח, ואני מאמין שתצליחי להוכיח את צדקתך. אני מציע לך את עזרתי המלאה בכל השלבים שהצעתי לך ! את מוזמנת לכתוב אלי למייל - אני אומנם מתנדב במשטרה, אבל במקרים כאלה אני בשרות האזרח ! סע כחוקי - ותגיעי רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com