תשובה

  • מעבר נתיב
    שמעון | 27/03/2009 10:38

    נסעתי ביום גשום בנתיב הימני וממולי נתקע רכב והחלטתי לעבור לנתיב השמאלי תוך כדי מעבר לנתיב השמאלי הסתכלתי בראי השמאלי וראיתי רכב במרחק של כ 70 מטר וחשבתי שזה מרחק סביר לשנות נתיב - כמה מכוניות מאחורי היתה ניידת ואמרה לי לעמוד בצד - השוטר נתן לי קנס 250 ש"ח בלי נקודות על גרימה לרכב בנתיב השמאלי לבלום , האם כדאי לבקש להשפט ? יש לי רישיון שנתיים ... ואם אני הולך למשפט האם יכולי לחייב אותי בקנסות נוספים ? כגון , הוצאות משפט או יום עבודה של שוטר . תודה רבה

    • תשובה
      אורן המקורי | 27/03/2009 12:01

      ראשית, זוהי גרסתך הסובייקטיבית לאירוע. צריך לקרוא בדיוק מה כתב השוטר בנסיבות המקרה. שנית, אם תיגש למשפט ותורשע בדר"כ הקנס לא ישאר אותו קנס ויכולים להתווסף אליו עונשים נוספים (כמו הגדלת הקנס, פסילה ע"ת, פסילה בפועל וכו'). הכל תלוי בוותק של רשיון הנהיגה שלך וכמות העבירות שצברת עד היום וכן לחומרת העבירה הנוכחית.

    • למה אתה רוצה להישפט ?
      גיא "אנשים באדום" | 28/03/2009 14:04

      אתה חושב שלא ביצעת עבירה ? אתה יכול "להוכיח" שאכן אותו רכב לא בלם ? אתה חושב שהשוטר נטפל אליך סתם ? בוא נניח שהוא לא החליט לרשום לך דוח "כי בא לו" . מה הקשר שיש לך רשיון שנתיים ? אתה מחשיב את עצמך כנהג ותיק ? אתה עדיין נהג צעיר ורצוי מאוד שתפנים את החובה בזהירות בנהיגה, ותזכור שהשופט עלול להכביד בעונש וזה בדרך כלל מה שקורה. סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • מה ראה השוטר?
      דוד, מתנדב בתנועה | 28/03/2009 22:59

      מאחר שלפי תיאורך הניידת נסעה מאחוריך, אם הוא ראה שהנהג האחר נאלץ לבלום, הרי שהיתה בפניה שלך לנתיב השני משום הפרעה לתנועה והדו"ח מוצדק. עצתי לך, שלם את הקנס ולמד את הלקח.