יש סבירות

  • מצלמת מהירות אוטומטית - שגיאה בתאריך
    יגאל | 24/03/2009 17:08

    קיבלתי דו"ח מהירות (117 קמ"ש). בתמונה רואים את הרכב לבדו ובבירור אבל התאריך שגוי. כנראה שצולם שבוע לפני כן בדיוק אז אכן נסעתי שם. 1. האם השגיאה בתאריך פוסלת את הראיה ולפיכך מזכה אותי? 2. האם ביהמ"ש יקבל כראיה ("אליבי") דו"ח נוכחות משעון נוכחות המותקן אצלי בעבודה ולפיו נכנסתי בבוקר ויצאתי בערב? (למרות שלא אוכל להוכיח שלא יצאתי בצהריים, נסעתי 40 ק"מ וחזרתי) 3. אילו בית המשפט לא יקבל את טענתי, האם אני צפוי לעונש גדול מברירת הקנס (750 ש"ח, 8 נק', בעברי 2 עבירות (מעבר מסלול ללא איתות) ב-10 שנים)

    • יש סבירות
      דוד, מתנדב בתנועה | 24/03/2009 17:52

      יש תקדימים שבהם בימ"ש זיכה על שטויות, כגון, אדם שקיבל דו"ח על-כך שהעור האחורי שלו לא תקין ןהוא הביא אישור מרופא עור שהעור האחורי שלו כן תקין. מוכר גם מקרה שבו תמרור הוגדר כלא חוקי כי הוא היה הפוך לתיאור ברשימת התמרורים הבעיה היא שגם לצד השני, כלומר לתביעה, יש אפשרות לתקן טעות. איך זה יעבוד לטובתך, התייעץ עם עו"ד. לגבי העונש, אין לי שום דרך להעריך את רמת הענישה. אישית אני מקוה, מבלי להכיר אותך כך שזה לא אישית נגדך, שהענישה תהיה חמורה, אחרת המסר לא נקלט.

      • ואולי יוכל לענות מישהו שמבין בחוק?
        יגאל | 24/03/2009 18:35

        אתה לא הבנת, הם לא טעו רק בתאריך הם גם טעו גם במהירות . אני נסעתי כחוק אבל לזה אין לי ראיות. קפיש? זה לא אישי אבל התגובה שלך פשיסטית.

        • נראה לי שאתה לא מבין מה זה פשיזם
          דוד, מתנדב בתנועה | 24/03/2009 18:39

          זה שאני רוצה שישופר מצב התנועה בכבישים, זה לא פשיזם זה שנהגים מבינים ענישה רק כאשר היא חמורה, זה לא פשיזם זה שאתה באופן אישי לא מוחזק בעיני כיריב ומבחינתי רק נהגת שלא כחוק ואתה צריך לעמוד לדין, כמו כל אזרח טוב שחרג ועומד לדין, גם זה לא פשיזם אין לי שום דבר אישי כנגדך אל תעביר את השיחה למצב של ויכוח אישי והכי טוב, אם תנהג כחוק לא תתנגש עם מערכת האכיפה ושלום על ישראל

        • אני הבנתי - הוא פשיסט, אתה בסדר, והשוטר . . .
          גיא "אנשים באדום" | 24/03/2009 19:05

          אתה רציני ? לפי הידיעה הראשונה ניתן להבין שיש טעות בתאריך, חשבתי לעצמי, אולי התאריכון של המשטרה מבולבל. . . לפי הידיעה הזו גם מחשבון המהירות השתגע. אני חושב שיש לך קייס ענק לזיכוי ! יתכן ועלית על באג ענק שעשוי להציל נהגים רבים, לדעתי מגיע לך פרס על שאתה נוהג כחוק וגם עולה על טעויות מחשבי המשטרה. סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • פורום של שוטרים?
            יגאל | 24/03/2009 19:31

            כשמישהו שואל שאלה ב"פורום דיני תעבורה" הוא מצפה לתשובה משפטית. אם כל מי שעונה פה אלו שוטרים מתנדבים האמונים כביכול על המוסר האנושי אז כדאי לשנות את שם הפורום כדי שאנשים לא יבזבזו את זמנם. בלי פורמליות של ראיות אפשר לזרוק את מערכת המשפט לפח, ואנשים כמוכם יחליטו על העונשים. לא בטוח שיהיו פחות תאונות אבל בטוח שכל אדם שפוי לא ירצה לחיות כאן.

            • פורום להגברת הבטיחות בכבישים
              גיא "אנשים באדום" | 25/03/2009 21:36

              פורום "דיני תעבורה" - מעבר לשמו והעיסוק בנושא עצמו, עוסק גם בעניינים של חיים, מה לעשות ? חוקי התנועה נועדו לשמור עלינו ! לצערנו רבים מאיתנו לא מקפידים על כך ואת התוצאות אנו מכירים היטב. חבריי כאן, בכביש ובפני ציבורים אחרים, כולנו יחד פועלים ללא הפסקה להגביר את המודעות לסכנות שבכביש ולתוצאות הרות הגורל כתוצאה מאי שמירת החוק. פורום זה ממלא את מטרתו על הצד הטוב ביותר - הפן המשפטי ממולא ע"י מנהל הפורום (עו"ד אילון אורון בהתאם לאפשרויותיו) ו / או הגולשים. כמו כן באה לידי ביטוי כאן הדעה של מי שעוסקים בכך בתוקף תפקידם המשטרתי (בד"כ בהתנדבות) - קשה לנו לקרוא את הודעותיהם ההזויות משהו, של גולשים אשר כל עניינם הוא האישי בלבד ואין להם כל מודעות לכך שהפרו את החוק והיוו סכנה לעצמם ולאחרים. אתן לך רק שתי דוגמאות שהופיעו כאן לאחרונה : גולש אשר היה בעבודתו ובאותו זמן המשטרה צילמה אותו טס בגובה נמוך ........ לטענתו המשטרה טעתה במהירות ובתאריך ..... נו באמת זה סביר ? ומה דעתך על הגולש אשר רשיונו נפסל ולמרות זאת הוא מתכנן (לפי הרוח הנושבת מדבריו) לנהוג בחו"ל ..... כי הרי הוא נפסל מלנהוג בארץ, ולא שם מעבר לים, אז לא מותר לו ? צר לי - אבל לרבים מאיתנו אין כל מודעות ואיכפתיות לחייהם ולמשפחתם! כל אחד חושב על עצמו, על סיפוק רצונו מיד ועכשיו בלי לבדוק האם זה אפשרי ומה המחיר לכך. לי ולחבריי נמאס עד מאוד מהקטל בכבישים ואנו עושים הכל כדי לשנות את המצב. לסיום ולתשומת ליבך - גולשים רבים קיבלו ממני תשובות מקצועיות אשר סייעו להם בפתרון בעייתם, והיו איתי אף בקשר אישי ! סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה

    • דו"ח מהירות שגוי
      עו"ד אחד | 25/03/2009 00:59

      ראשית, פניה למר דוד המתנדב בתועה - הייתי שמח אם תבהיר את נושא רופא העור והקשר לאור ברכב (האם מדובר בהלצה?) בנוגע לדו"ח המהירות: 1. כעקרון, לא כל פגם טכני פוסל דו"ח. אם המשטרה תבהיר מראש שהתאריך על המצלמה לא היה מכויל וכי יש בידה דרך לחשב את התאריך המדוייק, אני לא רואה סיבה שתמנע ממנה להוכיח בביהמ"ש את התרחשות האירוע בתאריך שבו אכן התרחש. אם כך יהיו הדברים ובתלות בראיה שתביא המשטרה, ככל הנראה תורשע (אלא אם יש לך טענת הגנה - מה שכנראה לא רלוונטי לפרשה הספציפית). 2. כרטיס העבודה יכול להוכיח שנכחת בעבודה בתאריך מסוים. הוא לא מוכיח שהרכב שלך היה איתך בעבודה. בעבירות מסוג זה יש "חזקת בעלים". כלומר, ההנחה היא שבעל הרכב הוא שביצע את העבירה. ניתן לסתור חזקה ע"י הבאת הנהג האמיתי לביהמ"ש על מנת שיודה באשמה. באין כזה תיאלץ לשאת בתוצאות. אם יש לך דרך להוכיח כי ביום ובשעה המופיעים בדו"ח הרכב היה בעבודה - כגון מצלמות אבטחה של החניון בעבודה - יש לך שתי אפשרויות: לפנות למשטרה בבקשה לביטול הדו"ח ובפירוט הטיעון הנ"ל. הם יעשו לבד את החשבון אם המכשיר מכויל לתאריך הנכון או שיש רכב אחר שמטייל בארץ עם לוחיות מזויפות או כל תיאוריה אחרת שמסבירה את פשר היות הרכב בעבודה ובמצלמה "בו זמנית". אפשרות אחרת היא להשפט. במקרה כזה עדיף לא לחשוף את קו ההגנה מראש ולהגיע למשפט כשהמשטרה לא מודעת לטעות בתאריך ולראיות שיש בידך להוכחת המצאות הרכב בעבודה. "שליפת שפן" כזו במשפט עשויה בהחלטה להוביל לזיכוי. קח בחשבון שפניה מוקדמת למשטרה עשויה לסייע לה לגלות את הפגם ולהגיע מוכנה כאמור למשפט עם הסבר לתאריך השגוי כפי שפירטתי לעלי. יחד עם זאת אני מניח, מנסיוני הדל, שלא ישקיעו יותר מדי משאבים ואם יתרשמו שרכבך אכן לא היה על הכביש בתאריך המדובר הדו"ח יבוטל. ולסיכום (כי באמת הארכתי יותר מדי) האפשרויות הן: 1. בקשה לביטול. אם נתקלה בסירוב: תשלום הדו"ח / משפט. 2. פניה למשפט ללא בקשת ביטול. 3. תשלום הדו"ח. נסיעה טובה ובטוחה.

      • זה סיפור אמיתי ממזמן
        דוד, מתנדב בתנועה | 26/03/2009 05:16

        למיטב ידיעתי זה סיפור אמיתי מצחיק השופט החליט לזכות את הנאשם בגלל טעות כתיב של השוטר, מה שבדר"כ לא קורה. מותר לתביעה לתקן טעות כזו בביהמ"ש יש טעויות שלא ניתן לתקן, או לחזור בך (לא משנה אם זה הנאשם או השוטר) מעדות קודמת שניתנה במקום האירוע או בחקירה אחרי האירוע, בד"כ באירוע תאונתי. אשמח אם תחשוף את כתובת הדו"אל שלך, אפשר דרך גיא מאנשים באדום שכתובתו מתפרסמת כאן בפורום. תודה עוד הערה: זהו בהחלט פורום שבו שוטרים מתנדבים תורמים מנסיונם. זה חוקי ואפילו מבורך, כל עוד מנהל הפורום לא החליט אחרת.

    • טעות במועד העבירה
      עו"ד אילון אורון | 27/03/2009 08:07

      מחד - אם תטען כי נהגת שבוע קודם לכן , אזי ניתן יהיה לומר נגדך שזו אכן טעות סופר בתאריך, ואומנם העבירה בוצעה במועד אחר , אך בוצעה. מאידך - ניתן לבדוק - ע"ג התמונה מופיע המועד בו צולמה- יתכן והשוטר שהקליד הנתונים למסוף (עורך הדוח) העתיק באופן שגוי את הנתונים - יתכן והתביעה תטען שזו טעות תכנית ברת תיקון. יש לשקול בחוכמה כיצד לפעול לביטול הדו"ח מבלי שהתביהע תבקש "פשוט" לתקן את הטעות ולהמשיך בהליך. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל פורום תעבורה התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי