נסיון לעזור

  • דין תעבורה 67 (א)
    דורון סטריקובסקי | 17/03/2009 19:01

    בתאריך 03/03/09 נהגתי ברכב בכביש קיראון על רחוב הגליל לכיוון לוי-אשכול ( ממזרח למערב) בעת היותי על רח יחזקאל חצתה הולכת רגל את הכביש במעבר חצייה ! אני עצרתי את הרכב כנדרש לפני מעבר חציה והולכת הרגל בחן הנהנה לי בראשה לאות תודה וחצתה בבטחה את הכביש לאחר שחצתה את הכביש המשכתי בדרכי ולאחר כ 50 מ' מסמנת לי שוטרת ברכב אזרחי לעצור אחרי הצומת לוי אשכול (הרכב הנ"ל היה מאחורי בזמן חצייית ההולכת רגל ) לאחר עצירתי נשאלתי אם ידוע לי מדוע נתבקשתי לעצור ועניתי בשלילה נאמר לי שעברתי עבירה של אי מתן זכות להולכת רגל לחצות את מעבר-החציה בבטחה הייתי מופתע לחלוטין איך יתכן שלא נתתי להולכת רגל לחצות עם עצרתי את הרכב עצירה מלאה לפני מעבר חציה ונתתי לה לחצות את הכביש במלואו !!! זה לא בבטחה ?! שאלתי את השוטרת מדוע לא עצרה אותי בזמן העבירההמדוברת אלא לאחר שנסעתי מהמקום ( הרי היא היתה מאחורי כל הזמן ) כמו-כן שאלתי מדוע לא עצרה את ההולכת רגל לעדות או לפחות עם היתה עוצרת אותי במקום היתה לי אפשרות לבקש מההולכת רגל כעדת ראיה להביע את דעתה בעניין ולשמש מקור ראשון לאירוע השוטרת התעלמה מטענותי ורשמה לי דוח עלעבירה בצומת לוי אשכול פינת יחזקאל ( אין לי מושג מדוע ) שם יש צומת מרומזרת כך שאיני יודע בדיוק במה אני מואשם אשמח עם משהו יוכל לעזור לי בנסיבות אלה תודה ושוב תודה!!!

    • נסיון לעזור
      אורן המקורי | 18/03/2009 12:41

      אתה יכול לפנות למשטרה בבקשה לביטול הדו"ח אבל אומר לך כבר עכשיו שסיכוייך אפסיים. שתי האפשרויות הריאליות יותר הן: בקשה להישפט או בקשה להמיר את הדו"ח באזהרה. הדו"ח יכול ויומר באזהרה רק אם אתה עומד בקריטריונים מסויימם (ראה הודעות קודמות בנושא). אם תבקש להישפט עליך לזכור כי העונש שיכול ויוטל עליך בביהמ"ש - במידה ותורשע - יהיה חמור יותר (הן מבחינת גובה הקנס והן מבחינת כל עונש שיכול ויוטל בצירוף אליו). טענות כגון אלה שהעלית ואחרות מקומן בביהמ"ש אם תחליט להישפט. אינני יודע מהם סיכוייך משום שלא קראתי את גרסת השוטרת שנרשמה בנסיבות המקרה בדו"ח.

      • ציטות הדוח
        דורון סטריקובסקי | 18/03/2009 14:18

        יחזקאל פינת לוי-אשכול קרית-אונו נהגת ברכב הנ"ל ובהתקרבך למעבר חציה לא אפשרת להולכי רגל שחצו במעבר להשלים את החצייה בביטחה בניגוד לתקנה 67 (א) לתקנות התעבורה נסיבות מיוחדות של המקרה : תוך כדי נסיעה הבחנתי ברכב שהיה לפני והולכת רגל שירדה למעבר חציה וכשהיתה באמצע הרכב כמעט חלף אותה ובנס לא נפגעה עצרתי את הרכב הנל בכניסה לקניון שער מזרחי נלקחו רשיונותיו ונירשם הדוח הובהר מהות הדוח