סנקציות מוגברות לנהג חדש

  • עונש גם מבית המשפט וגם ממשרד הרישוי?!!
    אביעד | 17/03/2009 14:23

    לפני שנה עשיתי עבירה של נהיגה מעל המהירות המותרת. קצין משטרה לקח לי במקום את הרישיון ל- 30 יום וזומנתי לבית המשפט שם נענשתי בקנס כספי בסך 450 ש"ח וכן פסילה על תנאי לשלושה חודשים. אתמול הגעתי למשרד הרישוי לאחר שתמה תקופה הרישיון שלי כדי לחדשו ושם נאמר לי שעלי למלא טופס ירוק,לעבור תיאוריה מחדש ותנאים של "נהג חדש" לשנתיים נוספות. מדוע משרד הרישוי מעניש אותי, הרי בית המשפט כבר עשה זאת. האם למשרד הרישוי הסמכות? אלו נהלים חדשים? אודה על תשובתכם שכן הנני ממורמר, מדוע עלי להיענש פעמיים?!?

    • סנקציות מוגברות לנהג חדש
      דוד, מתנדב בתנועה | 18/03/2009 06:58

      לנהג חדש יש סנקציות מוגברות כל עוד אתה נהג חדש כהגדרתו בחוק, קיימת עליך הסנקציה שבעבירות מסוימות אתה מוחזר לתקופה של לפני קבלת השיון המקורי, בקיצור, קיבלת שלילה מוחלטת עד הוצאת רשיון נהיגה חדש מההתחלה. בכדי לחדד את הנושא ולקבל עובדות מחייבות וחוות דעת מקצועית, פנה לעו"ד לשיחה, בד"כ זה ללא חיוב כספי. אתה יכול גם לשוחח עם מורה הנהיגה שלך, שהוא בודאי מוסמך בעיניך בענייני חוקי תעבורה.

    • נהג חדש שמקבל דוח
      עו"ד אילון אורון | 18/03/2009 08:07

      כדאי שיתייעץ עם עו"ד , שכן גם עבירת מהירות של סטיה של 10 קמ"ש מהמותר שמחייבת רק ב 250 ש"ח וללא נקודות מחייבות במבחן עיוני ובהארכת תקופת הנהג החדש. ישנם דרכים למנוע סנקציות אלו - אך היה עלייך להתייעץ קודם, טרם תשלום הקנס (או המשפט). בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי