תשובה

  • לעו"ד אורון הנכבד - שאלה לעניין המרת דוח תנועה
    שירי | 15/03/2009 18:25

    שלום ווברכה, הייתי רוצה לדעת כיצד יש בידי לנסות ולהמיר דוח תנועה שקיבלתי היום בעקבות "אי מתן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה " המקרה אירע בירושלים , גשם זלעפות בחוץ וחציתי מעבר חציה עם הרכב כאשר היו הולכי רגל שהמתינו לעבור. לא הייתי היחידה שהמשיכה לנסוע אלא רבים אחרי ומלפני רק אותי בחר השוטר לעצור ולקנוס ב 500 שח ו 4 נקודות. השוטר ציין שהיתה ראות טובה בחוץ. חרף הגשם העז. האם תוכל לכוונני כיצד אוכל לנסות להמיר את הקנס בעבירה אחרת? למי עליי לכתוב? ומה עליי לציין? מיהו הגורםשמטפל בכך ואם יש לי סיכוי ? רב תודות..

    • תשובה
      אורן המקורי | 16/03/2009 11:24

      התנאים להמרה באזהרה: 1. וותק של לפחות 5 שנים ברשיון הנהיגה. 2. שנתיים אחרונות ללא דוחות משטרה. 3. הנהג מודה בביצוע העבירה. 4. עבר תעבורתי שאינו מכביד. כדי להמיר באזהרה יש לפנות בכתב תוך 30 יום מקבלת הדוח ללשכת התנועה ששמה מופיע בראש הדו"ח וכתובתה מופיעה בגב הדו"ח. יש לציין, שעמידה בתנאים אלו לא מבטיחה אוטומטית המרה באזהרה. הטענה - "הייתה ראות טובה חרף הגשם העז" ניתן להעלותה אם בוחרים להישפט. היא לא תעזור בהליך של אזהרה.

    • היכן הזכות של הולכי הרגל ?
      גיא "אנשים באדום" | 21/03/2009 16:36

      המקרה לא ברור קצת .... האם העבירה בוצעה או לא ? אם העבירה לא בוצעה כלל לדעתך אני הייתי מערער עליו ! תעזבי את שאר הרכבים, השוטר לא יכול לעצור כמה רכבים יחד. לדברייך היה "גשם זלעפות" . . . היכן היה השוטר ? מהיכן הוא ראה את המקרה ? להלן פרטים לגבי בקשה להמרת דוח לאזהרה : קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. סע כחוק ותגיע רחוק ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com