אין שום תקנה כזאת, אין מה לפחד.

  • תקנה 123/11א - האם יש חיה כזו?
    ירושלמית | 12/03/2009 00:41

    קיבלתי מייל שאומרת שיש תקנה חדשה ששאסור לנסוע יותר מ-40 שניות בנתיב השמאלי של כביש עם שני נתיבים לאותו כיוון נסיעה. אכן יש תקנה כזו? או שזו סתם אגדה אורבנית...

    • אין שום תקנה כזאת, אין מה לפחד.  לת
      קצין בטיחות בתעבורה | 12/03/2009 17:05

      • תקנת תעבורה 123/11א
        ש | 13/03/2009 15:28

        קבלתי מייל שאכן התקנה הזו נכנסה לתוקף מה- 1.3, עם 10 נקודות + 1000שח קנס.

        • אני כבר ניקנסתי על זה, ממש לא נעים  לת
          נהג בוס | 13/03/2009 16:01

        • תשובה ממקור מהימן והמלצה להשתמש במקור זה לעתיד
          תמר | 31/03/2009 12:34

          לכל המעוניין: לפני שאתם מעבירים מיילים מסוג זה לרשימת התופצה שלכם אנא השתמשו באתר - www.info.org.il והרי התשובה לנושא שבנדון. מקווה שעזרתי

    • נכון לעכשיו זו אגדה
      דוד, מתנדב בתנועה | 14/03/2009 07:54

      התקנה גורסת שיש לחזור לימין בגמר עקיפה לא עודכנתי עד כה בענין 40 שניות ולכן למיטב ידיעתי התקנה החדשה לא פורסמה ולא תקפה מצד שני, אני שמח על העיסוק בענין, שכן, זה מאפשר לחזור ולהדגיש כי יש לחזור לנתיב הימני ביותר, גם בכביש בעל 3 נתיבים.

      • נחמד, ואיפה תסענה מחצית משאר המכוניות, בטור?
        פנינה | 14/03/2009 20:53

        ממש תקנה נחמדה. גם כשנוסעים בשני טורים, אחד בימין ואחד בשמאל, ובמקרה הטוב - ביותר משני טורים, הפקקים הם כאורך הגלות. מה יקרה כשיהיה מותר להשתמש בנתיב השמאלי רק למשך 40 שניות? כולנו ניסע בטור אחד ארוך????????????

    • אני גם נקנסתי על זה כבר
      אייל | 17/03/2009 19:30

      כנראה שלוקחים את החוק הזה ברצינות במשטרה. הספקתי להיקנס על זה והשוטר נראה נמרץ במיוחד לקנוס אותי על זה..1000 שקל!! לידיעתכם

    • זה סתם בדיחה שהריץ מישהו דרך המיילים
      משפטן | 08/04/2009 01:09

      לא הייתה ולא תיהיה תקנה כזאת ואף יצאה כתבה על הנושא הזה, כל זה היה בדיחה של מישהו וכול אלה שאומרים שהם קיבלו הם סתם שקרנים מכיוון שאין בחוקי התעבורה תקנה כזאת אז מספיק עם כל השטויות האלה ואני חשבתי שיש פה אנשים רציניים