בפעם ה- 1000 אין קשר בין אי חבישת כובע לרישום דוח

  • כובע
    אודי | 05/03/2009 23:31

    האם כאשר שוטר/שוטרת עוצרים אדם שביצע עבירת תנועה בשעות הלילה המאוחרות (היינו 01:00 בלילה וכו'.. )והעצירה שבוצעה על ידם היא ללא כובע משטרה אך עם מדים-שאלתי היא האם עצרית אדם ללא כובע משטרה הא עילה לביטול דוח תנועה

    • בפעם ה- 1000 אין קשר בין אי חבישת כובע לרישום דוח
      אורן המקורי | 06/03/2009 00:57

      הדו"ח חוקי ותקף. ביצעת עבירה ועל כן נרשם הדו"ח. אי חבישת הכובע לא משנה מאומה.

      • בשבילו זו פעם ראשונה !
        גיא "אנשים באדום" | 06/03/2009 10:47

        אל תשכח שבשבילו זו הפעם הראשונה, הוא לא אורח קבוע כאן כמונו. איך ומתי נפגשים להכרות עקב "תחביב" משותף במטרה לקדם ולשפר ? סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • המשך תגובה
          אודי | 06/03/2009 15:41

          ודבר נוסף אותם מתנדבים במשטרה לא כולם אך חלקם המועט הם אשר מוותרים לדוד ולאח של ולקרוב של... אז לי אין קרובים שבמשטרה וזו הסיבה שאני אחפש כול דרך חוקית לביטול הדוח

      • תגובה לתגובה לתגובה
        אודי | 06/03/2009 15:45

        ומעניין אותי לדעת מה הסיבה שניתן דוח בלתי מוצדק בעוד שהשוטר/מתנדב יורדת מהאוטו ללא כובע ובשיער פזור והיא טוענת שהצומת מואר בעוד שהוא לא וגם היא טוענת שלא עצרתי לפני קו עצירה שזהו השקר הרביעי שלה-הבעיה היא שנותנים סמכות לאותו מנתנדב/מתנדבת בעוד השוטר הואריגינל יושב באוטו ומעשן סיגריה ואני האזרח הקטן שנוסע כחוק נדפק מדוע? זאת משום שהמתנדבת אינה מכירה את הנהלים ועצרה אותי שלא כחוק.

    • עבירת תנועה ... ל-מ-ה ?
      גיא "אנשים באדום" | 06/03/2009 11:06

      אודי, האם אתה מוכן לספר לנו מה קרה לך אחרי חצות אז ביצעת עבירת תנועה ? למה עשית את זה, מאילו סיבות והאם "הרווחת" מכך משהו ? זהו פורום לסיוע לגבי דו"חות תנועה, התנהגות שוטרים תאונות וכד'. אולם יחד עם זאת חלק מהעונים לשאלות הם מתנדבים במשטרה, ומעניין אותנו מה גורם לנהג לעבור על החוק / לסכן את עצמו ו / או אחרים וכד'. אשמח מאוד אם תספר לנו על כך. אשמח אם להבא לא תזדקק לסיוע שלנו, למרות שתמיד אני שמח לענות. סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תגובה לגיא מאנשים באדום
        אודי | 06/03/2009 15:40

        אתה מר "גיא אנשים באדום"-תקשיב לי אני חושב שאל תשחק אותה צדיק ובא לתקן את העולם אז זו כבר פעם שנייה שאתה מעיר על שאלתי ואל תרגיש שאתה נוהג הכי טוב בעולם והכי זהיר בחיים לא הכול צודק וכשוטר נותן לי דוח לא מוצדק אני אחפש את כול האפשרויות לבטל אותו.כי כשם שאני לא אמור לקבל את הדוח אז יש מאות שאמורים לקבל דוחות מדיד שניה והם עוד על ההגה עם 150 הרשעות קודמות. אז אם אתה מעוניין לעשות משהו בנידון סע לבית המשפט לתעבורה ותפגין שם מהבוקר עד הערב,והעשייה היא צריכה להיות בפועל ולא מאחרוי מקלדת ומסך. מידע נוסף: דוחות תעבורה

        • תגובה מרוכזת לתגובותיך השונות
          גיא "אנשים באדום" | 06/03/2009 17:23

          אודי, קודם כל תוריד את ה"תקשיב לי" אני לא עובד / חייל שלך. הזכות שלך לנסות לבטל את הדו"ח עדיין לא מבטלת אותו ולמרות טיעוניך עדיין לא נמצאת כצודק. אני מכיר גם כמה שוטרים שמוותרים לחברים שלהם, אז מה ? ? ? מה הקשר לנושא ? ויש גם שרים בממשלה החשודים בכל מיני עבירות . . . אז ? אתה מרשה לעצמך לגנוב בגלל זה ? למה לא ? הלוואי וכולנו נשמש דוגמא לאחרים, ושכל אחד יעשה את המוטל עליו הכי טוב ונפסיק להתעסק רק בביקורת על אחרים. תבדיל בין העבירה שביצעת או לא, לבין התנהגות השוטרים. מהסתכלות במסך קשה לדעת מה קרה, והאמת שסגנונך גורם להיות "אנטי", ורק עקב חשיבות הנושא אני ממשיך . אני מתנדב מזה מספר שנים באכיפת חוקי התנועה עם רבים אחרים בעלי מודעות ואיכפתיות לנושא.אנו עושים זאת באופן מקצועי, איכותי ואפילו אדיב (אתה מוזמן לפגישה איתי "על אזרחי" ותבין). אנו מנסים לשפר את איכות החיים שלנו (גם שלך) לקדם את הבטיחות בדרכים ועושים רבות כדי שכולנו נגיע בשלום הביתה. אני לא מצדיק כל התנהגות של שוטר / מתנדב, אולם להשתלח במשטרה,ללכלך על כולם וכד' אין לך כל זכות ואתה פוגע ברבים סתם. שים לב שבכל דבריך לא ציינת את הסיבה בגללה נעצרת, למה ? אלא בחרת בדרך ביקורתית ללא כל כיוון כאשר אתה מכוון לעבר מטרות רבות ללא כל קשר לאירוע בו היית מעורב. לסיכום, על עצמי קצת ברשותך : נהגים רבים גלשו לכאן בעבר, וקיבלו ממני סיוע רב לגבי הסבר על הדו"ח, כיצד להגיש ערעור וכד'. הם פונים אלי באופן אישי למייל, אנו מדברים והם לא מפסיקים להודות לי. פעילותי זו כאן, היא "פסיק קטנטן" לעומת פעילותי הכללית בתחום. אני פעיל בעמותת "אנשים באדום" ופעילותי עוסקת בתחומים שונים : פעילות קהילתית, הפגנות, פעילות מול מוסדות ועוד.כפי שכבר הבנת, אני גם במשמרת פעם בשבוע בניידת משטרה כדי לאכוף את חוקי התנועה.(גילוי נאות - אני בעל משפחה ועובד) לתשומת ליבך - קיבלת שתי תגובות נוספות באותו סגנון ......... סע כחוק - ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • המשך...
            אודי | 07/03/2009 22:09

            את הפעילות שלך אני מבין ולדעתי יש צורך בכמוך אחרים,אך הפנייה שלך אליי "כ-מה עשית אחרי חצות" "ועל מה נעצרת" כאילו אין מורא באותו שוטר ומי שאשם תמיד זה ואטו נהג כאילו השוטר זה מישהו חיצוני ללא טעויות בחייו -ממש רובוט,נעצרתי על אי עצירה לפני קו עצירה-כטענת השוטרת המתנדבת שהגיעה אליי כשהיא ללא כובע ושיער פזור,בעוד שאני טוען כלפיה שאכן עצרתי בעצור עצירה מוחלטת והיא טוענת שלא,עוד דבר היא רשמה בדו"ח משום מה שהצומת מואר בעוד שהוא חשוך ואפל,וכול זאת בעוד שהשוטר האוריגינל יושב באוטו ולא מתערב. מה נראה ששני השוטרים הללו צריכים למלא את מכסתם וחייבים עוד שניים שלושה דוחות לסיום המשמרת ובכך הפכתי מאזרח לקורבן שנאלץ לספוג את הוצאות המשטרה באותו יום ע"ס 250 ש"ח ו-4 נקודות,וכמו שאתה מתנדב ופועל ומפעיל לגבי תרבות הנהיגה גם לי יש דרך משלי והיא לנסוע כחוק..

            • לא ביצעת עבירה ? לך למשפט !
              גיא "אנשים באדום" | 07/03/2009 23:04

              השוטר הוא בן אדם כמו כל אחד, אני לא טוען שיש לפחד מהשוטר, והשוטר אמור להיות אף שירותי ואדיב. אם אתה חושב שהדו"ח לא הוגן בכך שהוא לא נכון כי למעשה עצרת בצומת ויש בו טעות בכך שהשוטרת רשמה שהצומת מואר ולא כך היה, גש למשפט ! אשמח לסייע לך בכך. יחד עם זאת אין זה מעניינך כיצד נראה שיערה של השוטרת וגם לא הצבע שלו (אתה עדיין לא המפקד שלה). כמו כן מניין לך מי ישב ברכב ? שוטר או מתנדב ..... גם אם זה "השוטר האורגינל" (מהיכן ההגדרה ?) הוא לא מחוייב להיות מחוץ לרכב, ושום אזרח עדיין לא קיבל תפקיד לנהל את הבעיות שהעלית כאן. לשוטרים אין כל מכסה ולדעתם אתה לא קורבן, אלא נהג שלא ציית לחוק. זכור רק דבר אחד - השופט מקשיב לשני הצדדים, ומי שיציג את טיעוניו טוב יותר, גירסתו תתקבל ע"י השופט. באם תימצא כאשם, העונש שיוטל עליך יהיה ככל הנראה כבד יותר מהעונש שניתן לך בדו"ח. סע כחוק ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

              • גיא - בכך אני חולק עלייך
                עו"ד אילון אורון | 08/03/2009 07:13

                גיא - אני נאלץ לחלוק עלייך בסייפא של תשובתך - כתבת כי : "זכור רק דבר אחד - השופט מקשיב לשני הצדדים, ומי שיציג את טיעוניו טוב יותר, גירסתו תתקבל ע"י השופט" בפועל , עדות השוטר מתקבלת כאמינה באופן כמעט מוחלט, ועל הנאשם להוכיח את חפותו ... כל עוד לא תוכיח כי השוטר טעה, בית המשפט יקבל את עדות השוטר. המדובר בחלק גדול מהמקרים בקרב אבוד מראש. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

                • חיזוק,וסוף.
                  אודי | 08/03/2009 10:29

                  אני בעד דבריו של עו"ד אורון ,אכן הקרב אבוד מראש ולכן אאילץ לשים סוף לתגובות ולטענות ,ראו מה עשתה שאלתי בקשר לכובע,אם היא רק הייתה חובשת אותו לא הייתה לי פירצה,חבל שכך הדברים.

                  • הכובע זה רק התירוץ ......
                    גיא "אנשים באדום" | 08/03/2009 11:53

                    האם כל זה היה רק בגלל הכובע ? או בגלל שלדבריך עצרת בצומת, לעומת השוטרת שנתנה לך דו"ח על אי עצירה. אם "הקרב אבוד ..." אתה יכול לנסות אפשרות נוספת והיא בקשה להמרת הדו"ח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. את הבקשה יש לשלוח לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע לפי הרשום בגב הדו"ח. אני מקווה שמעתה אתה "מבין" יותר בנושא ותקפיד יותר על חוקי התנועה, תפנים שיש גם שוטרים "נחמדים", והעיקר שתגיע הביתה בשלום! סע כחוק ותגיע רחוק ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • מעניין אותך לדעת למה?
        איתמר | 08/03/2009 12:35

        בשורה התחתונה: הרוב מתחיל ונגמר בחינוך! האלימות לא התחילה ולא תיגמר בכביש. אם בבית המרקחת לא היינו צריכים לחלק מספרים המצב שלנו היה מצויין.

    • שוטר שמציג עצמו כשוטר הוא שוטר לכל דבר
      דוד, מתנדב בתנועה | 06/03/2009 12:05

      אפילו אם הוא לובש רק בגד ים אי חבישת כובע היא עבירת משמעת ואם תתלונן השוטר/ת יצטרך לתת הסבר. עבירת תנועה היא עבירת תנועה ללא קשר לדמות השוטר.

      • עדיף שהוא יהיה בהופעה ייצוגית ...
        גיא "אנשים באדום" | 06/03/2009 16:42

        בוא נסכים שאם השוטר חוזר מהים עדיף שלא יתעסק בתחום עיסוקו המקצועי, לפחות לא מול האזרח. לעומת זאת כאשר הוא בעבודתו שייצג את עצמו ואת כולנו בכבוד. כמובן שאין קשר בין הדו"ח עצמו לבין העדר הכובע.

    • שוב - עזבו את הכובע ....
      עו"ד אילון אורון | 08/03/2009 07:03

      בפעם המליון... עזבו את האגדה על ביטול דוחות כיוון והשוטר ללא כובע..