עפ"י החוק יש חובה לדווח למשטרה על כל תאונה

  • נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף
    שולה | 24/02/2009 15:19

    אחותי נהגה ברכבה ללא רשיון תקף (גנבו לה את הארנק, היא לא ידעה שצריך לחדש אותו,שלחו לה רשיון זמני ולא קיבלה והיא פשוט עזבה את זה כי היא אסטרו-אולי עכשיו  תבין שזו לא דרך התנהלות פרקטית-ובנתיים פג התוקף ועברה לה חצי שנה). השבוע מישהו נכנס בה והיא הלכה אח"כ לבי"ח. כדי להגיש תביעה ולממן את המיון צריך אישור משטרה. אבל רק כשצלצלה לקבל את הרשיון שלה, עכשיו, הבינה שהוא בכלל לא היה תקף. עכשיו יש בידה רשיון אבל התאריך הוא מעכשיו ולא מספט', המועד המקורי. האם כדאי לה בכלל לגשת למשטרה או שברגע שיבינו שנהגה בלי רשיון היא תזומן למשפט/ישלל לה הרשיון או לא יודעת-מה בכלל העונש על דבר כזה?תודה רבה

    • עפ"י החוק יש חובה לדווח למשטרה על כל תאונה
      אורן המקורי | 25/02/2009 08:50

      אני מסכים שמדובר במלכוד אבל מדובר כאן במצב שפגעו בה. אני לא חושב שיאשימו אותה כרגע.

    • שים לב לביטוח
      דוד | 25/02/2009 22:51

      בדרך כלל, הביטוח תקף למי שהיה לו רשיון נהיגה בשנה האחרונה בהסתייגות שהרשיון לא נשלל. לפי זה, ביטוח יש לה. בעית הרשיון היא ברמה של קנס, כך שעדיף להיות בסדר ולדווח אמת ולספוג את הקנס. עד המשפט, אם יהיה משפט, היא תספיק לקבל רשיון חדש ולשלם אותו. לתשובה סמכותית יותר, תתיעצו עם עו"ד.