מוזר אבל יכול להיות

  • דו"ח
    דני | 20/02/2009 12:26

    לפני כחודש נעצרתי ע"י שוטר שלא במדים, הוא ניגש ע"י לחלון ברמזור אדום והציג לי תעודת שוטר, אציין כמובן שהוא לא היה במדים ולא נהג ברכב משטרתי. הוא ביקש ממני לעצור בצד ואת הרשיון שלי ונתתי לו אותו, ששאלתי את השוטר מה עשיתי הוא צעק אלי שאשב ברכב ולא אצא ממנו, לאחר שניגשתי אליו מספר פעמים הוא שוב צעק אלי שאשב ברכב ולא אצא, לאחר יותר מ-30 דקות של עיכוב השוטר ניגש אלי והחזיר לי את רשיונות רכבי ואמר לי שאת הדו"ח אקבל כבר בדואר, שאלתי אותו מה עשיתי והוא ענה שתקבל את הדו"ח תראה, ביקשתי מהשוטר את פרטיו והוא נתן לי אותם, לא קיבלתי ממנו שום פתק שום נייר שום דו"ח שום דבר, השבוע קיבלתי לביתי דו"ח מאותו שוטר על תקנה 47(א) עקיפה מצד ימין, אני מעוניין להגיש בקשה להשפט, האם יש טעם? נראה לי קצת תמוהה שלא קיבלתי שום דו"ח והשוטר לא היה מוכן להסביר לי גם על מה הוא עוצר אותי, חברה שלי גם כן הייתה נוכחת באותו אירוע ולשנינו כל העניין היה מוזר.

    • מוזר אבל יכול להיות
      גיא "אנשים באדום" | 20/02/2009 14:58

      אסביר את שאירע לך מעצם היותי שוטר - מתנדב וגם מסייע לגולשים כאן עם סיפורים דומים ושונים בתחום, בתקווה לקדם את הבטיחות בדרכים ובמטרה להביא לידיעה כי יש גם "משטרה אחרת" ראשית, שוטר (שזו עבודתו הקבועה) הוא שוטר גם כשהוא לא במשמרת, כלומר הוא תמיד בתפקיד. שנית, זה שהשוטר לא היה במדים, אין זה אומר שהוא לא היה בתפקיד, אולי היה סמוי ? בתפקיד זה או אחר. אבל זה לא משנה לעניין ולעובדות. אין כל סיבה הגיונית שהוא יעכב אותך מעל 30 דקות ! זה לא נדרש ממנו! אני כותב זאת מעצם דבריך ושהסיפור הסתיים לבסוף "רק" בדו"ח בדואר. אם אני (ללא קשר להכרותי את המערכת) הייתי במקומך, תוך 24 שעות מהמקרה הייתי מעביר מכתב על המקרה, ואין זה משנה אם עברתי עבירה או לא.לפי תיאורך (ללא שמיעת דברי השוטר) השוטר התנהג באופן בוטה לא מתאים ולא ראוי, ועל כך יש לך את כל הזכויות להתלונן ! לא קיבלת כל דו"ח באותו מעמד, כי לשוטר לא היה פנקס לרשום, אולם הוא בהחלט רשאי לעשות כן, אלא שהיה אמור להתנהג בנימוס ובאדיבות לעצם העניין - האם עברת עבירה בהתאם לרשום בדו"ח ? האם עקפת באמת מימין ? על מנת להבין יותר רצוי לדעת מה השוטר רשם ב"נסיבות המקרה" שם אמור להיות פירוט נרחב של האירוע. אם אתה מעוניין, אתה מוזמן לפנות אלי במייל ואני אחזור אליך. אם אתה יכול תסרוק את הדו"ח ותשלח לי אותו, לאחר שמחקת את פרטיך האישיים. בברכה ובהצלחה ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תוספת
        דני | 20/02/2009 15:16

        גיא, תודה רבה על תגובתיך, אני מעריך זאת. קודם כל ביום שלאחר המקרה היה לי רצון עז ללכת למשטרה ולהגיש תלונה על המקרה המדובר, אבל היות ואני סטודנט כרגע שעובד 2 משרות בנוסף לזה, זמן הוא מצרך יקר, ניסיתי להשתמש באתר משטרת ישראל על מנת להגיש תלונה אבל בסופו של דבר זה לא הצליח, קיבלתי שגיאה מוזרה מצד האתר, לכן באותו היום דאגתי לצילומי מסך של הדו"ח שהגשתי באתר המשטרה למרות שהדבר לא הצליח, צילמתי את השגיאה שאתר נתן לי. אני אוסיף עוד מספר פרטים בנוגע למקרה, השוטר נסע בנתיב השמאלי במהירות של כ-60 בכביש של 90, הרמתי לו אורות אך הוא סרב לפנות את הנתיב השמאלי, לכן בלת ברירה עקפתי אותו מהימני, הוא נהג במזדה 3 לבנה ונסע אחרי בערך כעוד 15ק"מ עד לצומת מרומזרת בה הוא עצר אותי, מול משטרת מסובים אגב. לא יכולתי שלא להרגיש תחושת נקמנות אישית שהוא התעצבן אישית שעקפתי אותו, אין לי גם צל של ספק שהוא עיכב אותו כי אמרתי לו שאני ממהר לכן הוא עיכב אותי הרבה זמן להוכיח לי שהעובדה שמהרתי הייתה טעות. סמוי? אני בספק הוא לבש ג'ינס וחולצה מכופתרת לתוך הג'ינס ונראה מסודר ונראה טוב, כאילו היה בדרך לאירוע. איפה אני יכול למצוא את "נסיבות המקרה?" בדו"ח שקיבלתי מפורטת רק העבירה ותיאור המעשה. שבקשתי את פרטיו של השוטר הוא נתן לי את שמו והתעקש לציין 3 פעמים שהוא רב פקד, אמר לי בתוקף "תרשום רב פקד ליד השם שלי", עכשיו שאני מקבל את הדו"ח אני רואה שהוא בכלל פקד ולא רב פקד. גיא, אשמח לשלוח לך את הדו"ח במייל, אני אעשה זאת ביום שבת או ראשון כאשר אהיה בעבודה ליד סורק, תודה רבה על העזרה. דני.

        • שלח לי במייל את טלפון שלך ונדבר,אין לי בעיה  לת
          גיא "אנשים באדום" | 20/02/2009 16:10