תשובה

  • דוח אזהרה - בגין חנייה על מדרכה
    ערן | 14/02/2009 21:12

    שלום לפורום רציתי להתייעץ איתכם על מיקרה שקרה לי היום – שמאוד מרגיז אותי נסעתי עם ביתי בת השנתיים לאסוף את אשתי מנתב"ג, בכניסה לחניון עמדו כ- 10 מכוניות מצד ימין ושמאל, חלקם חונות על פס הפרדה לבן וחלקם על המדרכה לפני הכניסה לחניון, אין לי מושג למה אבל החלטתי לעשות כך ועמדתי בצד ימין על המדרכה ממתין לאשתי, לפת הגיחה שוטרת לחלון מכוניתי וביקשה את רישיון הנהיגה שלי, נתתי לה והיא נ גשה לניידת , בעוד אני יושב וממתין ראיתי שבהדרגה הם מחזירים את הרישיונות לרכבים מסביב ואלו עוזבים את המקום, יצאתי מהרכב לשאול מה קורה איתי ואז השוטר שהיה איתה אמר לי – שיש לי דוח אזהרה ולחזור למכונית, ששאלתי אותו מדוע הוא לא משחרר אותי כמו כולם הוא אמר לי כי ככה אני החלטתי שלך יהיה דוח ולהם לא עכשיו גש למכונית, טוב חזרתי לרכב ולאחר 10 דקות נוספת ניגשתי שוב וציינתי שיש לי ילדה שממתינה לאימא שלה והיא בוכה ואני רוצה לנסוע, הוא שוב אמר לי תחזור למכונית, אחרי 7 דקות פתחתי את החלון ושאלתי מה קורה ......לסיכום של עניין קיבלתי דוח אזהרה ללא כסף או נקודות על זה שעמדתי על מדרכה (ואני בתוך הרכב) כמה שאלות: השוטר דיבר בצורה מאוד לא יפה ומתנשאת ורציתי להתלונן על הצורה שבה הוא מתייחס, למי אני מתלונן והאם יש סיכוי שהוא ישנה את הדוח האם אני יכול לבטל את הדוח, השוטרים לא ביקשו את ניירות הרכב (ביטוח וטסט) פשוט רק רשיון נהיגה וכמו כן לא אמרו לי שאקבל דוח בזמן מתן הרישיון אני יודע שזה ישמע מצחיק, הרכב שלי הינו יונדאי טוסון שחורה בת יום (45 ק"מ) שהיא מאוד נוצצת כמו שנראה רכב חדש, ואני מוצא קשר עקיף לנושא זה, כמו כן אני חייב לציין שלא התחצפתי או דיברתי בצורה לא יפה אני מהנדס הי טק שלא מחפש צרות . תודה מראש על העזרה ערן

    • תשובה
      RS | 14/02/2009 21:44

      כל שנותר לך הוא לפנות למח"ש.

      • לא מדוייק ולא מסייע מספיק
        גיא "אנשים באדום" | 14/02/2009 22:44

        הוא מבקש סיוע, ודאי שלא מבין בנושא, יתכן שאף לא יודע מה זה מח"ש מה גם שנראה לי שיש כאן איזו טעות, ראה את תגובתי לשואל. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • תודה לכולם על התשובות
          ערן | 15/02/2009 16:58

          לגבי "המהנדס היטק" רציתי לציין בזאת שדפוס ההתנהגות שלי הינו של אדם משכיל (נכון שיש יוצאי כלל) אבל הכוונה היתה לציין איך אני נראה, מדבר, מגיב ומתנהל (ואתה מבין בדיוק על מה אני מדבר) 2. התחושה שלי מהשוטר שמשהו הציק לו והצורה שבה הוא דיבר אלי לא היתה הולמת לאיש בשירות הציבור, לצערי בחיי קיבלתי דוחות ולשמחתי לא הרבה - יצא לי לראות איך מתנהלים שוטרים שמכבדים את עצמם ואת תפקידם - וגם "לקחתי" את הדוח בכבוד. ולכן למען אותם אלו אזרחים הבאים שיפגשו את השוטר הנ"ל, רציתי לציין לפני מפקדו את הארוע - לידיעה ולכן האם יש סיכוי שהשוטר או מפקדו יחליטו לבטל את האזהרה ולהמירה בקנס - בכוונה לחנך אותי ??? והאם לדעתכם כדאי לחפש קצת צדק במערכת הזו (אני לא ילד וברור לי שצדק, משטרה, שוטרים ובתי משפט לא מהווים קשר ישיר או עקיף לעניין) ??? תודה מראש ונסיעה שקטה ושלווה לכולנו

          • איפה יש צ-ד-ק ?
            גיא "אנשים באדום" | 15/02/2009 21:58

            לעצם הגשת הדו"ח - אין אפשרות לדון אם היתה הצדקה לכך או לא. לעצם התנהגות השוטר - אתה רשאי ויכול בהחלט לכתוב על כך. אני מציע להתמקד בעניינים שקרו, התנהגותו, זמן כתיבת הדו"ח (מעל 20 דקות - מעל ומעבר לזמן סביר) וכד' . במכתב ציין כי אתה מודה שביצעת את העבירה (לא משנה כרגע שאתה לא מסכים גם עם האזהרה) אלא שאתה מבקש לקבול כנגד התנהגות השוטר. אני לא יכול להיות ערב שהמשטרה תאהב את זה ולא תחלום לבטל לך את האזהרה (כפי שקרה לאחרונה ופורסם בפורום משמר אזרחי של תפוז). אתה צריך לחשוב היטב "ולעשות חושבים" לפני המהלך הבא. בהצלחה ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • מהנדס הייטק ... אהבתי.למה "מהנדס" הוא חף מעבירות ?
      גיא "אנשים באדום" | 14/02/2009 23:03

      ערן, עם כל הכבוד ... באמת ..... זה לא מתאים למהנדס הייטק ....... אז לעניין : אנו לא נדע מכאן למה השוטר נתן לך דו"ח וויתר לאחרים, אולי כדבריך בגלל "השחור הנוצץ"...רק הוא יודע כנראה,אולי גם אתה? אולם נניח ששיקול הדעת שלו נכון והיתה סיבה לתת לך דו"ח. על עבירת חניה אין ! דו"ח אזהרה. לא קיים דבר כזה, וכנראה שהשוטר התבלבל ואני מניח שיקבל משוב כלשהו על כך. לגבי משך זמן רישום הדו"ח - זה התארך בגלל הבדיקה אם אתה זכאי לרישום דו"ח אזהרה, לא משנה שלעבירת חניה לא רושמים אזהרה. עצם ההפרעה שלך לתנועה היא עובדה ואין זה משנה אם היית ברכב או לא. הרכב עמד במקום שהפריע, אז מה זה משנה אם אתה באוטו או לא ??? לגבי שאלותיך : 1. אתה רוצה להתלונן על השוטר ? - בצד שמאל למעלה רשומה היחידה בה משרת השוטר, ומאחורי הדו"ח רשימת תחנות, כתוב לזו הקרובה למקום האירוע עם צילום הדו"ח. ציין את הדברים הענייניים בלבד ! 2. אתה לא יכול לבטל את הדו"ח ! יש לך סמכות כזו ? אתה יכול לערער עליו. אי בקשת כל הניירת ואי אמירה שמוגש נגדך דו"ח זה עוד נתון לבקשה לערעור. 3. איני יודע אם יש קשר לצבע הרכב ..... אבל ודאי שאין קשר למקצועך. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • היחיד שקבל דוח..
      עו"ד אילון אורון | 15/02/2009 07:18

      לכאורה בצעת עבירה והדוח מוצדק. יחד עם זאת טענתך לפיה כולם שוחררו ורק לך נרשם דו"ח אכן מציגה מצב בהחלט לא ראוי. תוכל לפנות בנושא למשטרה או לבימ"ש - מאידך נרשם נגדך דוח אזהרה, ובקשה לביטולו עשויה לגרום להפיכתו לדוח רגיל (ראה תשובה נוספת שלי בנושא מהיום). בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי