תשובה

  • קבלת אזהרה שלא בצדק!
    גיא | 14/02/2009 01:59

    שלום לכולם! לפני ימים אחדים נעצרתי על ידי זוג שוטרים שראו רכב מהסוג שבבעלותי וצבע זהה לרכבי נוסע בפראות ובהירות מופרזת באזור התעשייה של העיר שלא עצר לניידת המשטרה.כמו כן טענו שראו נהג ונוסע לא חגורים.זו הייתה שעת לילה מאוחרת ואני חזרתי מהעבודה לבד.הסברתי לשוטרים שאני רק חוזר מהעבודה ושלא הייתה לי שום סיבה לעבור דרך אזור התעשייה שכן זה היה רק מאריך לי את הדרך.נעצרתי ליד ביתי ואחד השוטרים הודה שראה אותי מגיע מכיוון כניסה אחרת של העיר אולם השוטר השני היה בטוח במאה אחוז שהוא זיהה את הרכב שלי קודם לכן!מפקד סיור שהגיע לאחר כמה דקות החליט,לאחר שבדק שאין לי עבירת תנועה אחת במהלך 5 שנים שיש לי רשיון, להביא לי אזהרה על מעשים שלא בצעתי!המפקד אמר לי מכוון שהוא לא בטוח במעשים שלי אז הוא רושם לי רק אזהרה ולא דווח!מהאזהרה לא ניתן להבין על מה קבלתי אותה כי הכתב לא קראי בכלל! נשאלת השאלה האם כדאי לנסות ולהוכיח את חפותי?או שזה מקרה שאבד עליו הכלח? תודה מראש גיא.

    • תשובה
      אורן המקורי | 14/02/2009 06:25

      קשה להעריך את סיכוייך מבלי לקרוא מה כתב השוטר. בכל אופן אם תערער על דו"ח האזהרה המשטרה תפקיד לך דו"ח רגיל, שבצידו קנס ונקודות (אם נקבעו לעבירה) ואז תוכל לבקש להישפט על הדו"ח. יש לזכור כי ביהמ"ש אינו כבול לסכום הקנס בדו"ח אם תורשע וסביר שזה יגדל. כמו-כן, אם יש לך עבר תעבורתי של דוחות יתכנו עונשים נוספים לצד הקנס. לשיקולך.

      • שאלה נוספת.
        גיא | 14/02/2009 13:40

        האם זה אפשרי לפנות לגוף או לגופים אחרים שיבדקו את הנושא?אין לי זמן להיכנס לביוקרטיה של המשטרה על ידי הגשת ערעור.אני עד עכשיו לא יכול להבין איך יכולים להביא לי אזהרה על דבר שלא בצעתי ואפילו לא הייתה נוכח בו!זה שנראה לשוטרים שהם ראו רכב כמו שלי מבצע עבירה ולהפיל את האשמה עלי פשוט לא נראה לי צודק ומוסרי. תודה על העזרה!

        • לא הבנתי לאילו גופים
          אורן המקורי | 14/02/2009 15:50

          זה או לשלם את הקנס או לבקש להישפט עליו.

    • אל תוותר !
      גיא "אנשים באדום" | 14/02/2009 16:06

      נראה לי שהשוטרים גילו התלהבות יתר מכך שעצרו רכב דומה לזה שחיפשו, אלא שהם לא שמו לב שהנהג (אתה) לא תואם ל"טיפוס" אותו חיפשו. על מה קיבלת דו"ח אזהרה ? במה האשימו אותך ? הודית בעבירה שלא עשית ? אני מציע לך לגשת לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע ולהפגש עם קצין התנועה. באפשרותך להגיש ערעור (שהבירוקרטיה לא תרתיע אותך ! חבל שתהיה לך אזהרה על דבר שלא ביצעת) על כך, נראה לי שהם היו קצת שיכורים ...... לשאלות נוספות אתה יכול לפנות אלי במייל. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תשובה לגיא"אנשים באדום"
        גיא | 14/02/2009 18:48

        קבלתי דוח אזהרה על זה שהשוטרים ראו באזור התעשייה של העיר רכב דומה לשלי נוהג בפראות ובמהירות מופרזת.כמו כן ראו נהג ונוסע לא חגורים.אותי עצרו מטרים ספורים ליד הבית שלי.לא הודתי בכולם אלה ההפך הסברתי להם שרק לא מזמן סיימתי את העבודה,שלא עברתי דרך אזור התעשייה ושזה רק היה מאריך לי את הדרך.אחד השוטרים הודה שראה אותי מגיע לא מאזור התעשייה אולם השוטר השני היה בטוח במאב אחוז שראה את האוטו שלי!את האזהרה נתן לי מפקד הסיור שהגיע לאחר כמה דקות ונתן לי אזהרה ולא דוח רק בגלל שהוא לא ידע למי להאמין!!!כמו כן הוא גם בדק שבמהלך ה5 שנים שיש לי רשיון אין לי אף דוח תנועה.האזהרה עצמה לא ניתנת לקריאה כלל. אני יכול לגשת לתחנת המשטרה ולבקש לראות את הקצין תנועה אבל מה לדרוש ממנו?מה לשאול אותו?כי כפי שאני מבין את זה הוא לא יכול לבטל לי את האזהרה. תודה מראש

        • למה שיכפלת את הידיעה ?
          גיא "אנשים באדום" | 14/02/2009 19:18

          אני הייתי נלחם ונאבק בכל כוחי כדי שיבטלו אישום כנגדי הזוי ולא נכון. אתה צריך להאבק אולי גם בבירוקרטיה, אבל לדעתי זה הצדק וכך אתה צריך לנהוג. תיגש אליו ספר לו את שאירע ותשמע את תגובתו. בכל אופן אתה יכול כבר עכשיו לערער על הדו"ח (בלי להפגש עימו) - כתוב לתחנה הקרובה למקום האירוע (בהתאם לכתובות בגב הדו"ח). אם הדו"ח אינו קריא - זו סיבה מספקת לביטולו. מן הסתם קשה להעביר את המסר בהודעות כאלה, ולכן אני מוכן גם לדבר עם הגולשים, אם אתה רוצה שלח לי פרטים איך ליצור איתך קשר. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • תודה רבה.
            גיא | 14/02/2009 20:23

            מחר אני הקפוץ לתחנת המשטרה והראה מה קצין המשטרה יציע לי. תודה על העזרה.

    • האבסורד שבביטול אזהרה...
      עו"ד אילון אורון | 15/02/2009 07:15

      קבלת אזהרה מהשוטר - עכשיו קבל אזהרה גם ממני.. אם תפנה למשטרה בבקשה לביטול האזהרה בטענה לפיה העבירה לא נעברה, יש סיכוי קטן כי הדוח יבוטל וסיכוי גדול כי "יענו לבקשתך" באופן שיאופשר לך להישפט בגין הדו"ח (קרי - האזהרה תבוטל ותהפוך לדוח רגיל) . תוכל לנהל משפט ואם תורשע ע"י ביהמ"ש ... שקול טוב את צעדך וקח בחשבון שלצדק עלול להיות מחיר יקר. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

      • האם אתה כאזרח היית נוהג כעצתך ?
        גיא "אנשים באדום" | 15/02/2009 09:05

        נראה לי הזוי וממש לא הגיוני לא להילחם על צדקתך, עד כדי שאני מוכן לקחת סיכון, כי אני כל כך בטוח בצדקתי. האם זו עצה הגיונית ללקוח ? תודה על תגובתך. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • תגובה
          עו"ד אילון אורון | 17/02/2009 08:22

          גיא - ראשית אני לא מייע ץלנהג האם לפעול לביטול האזהרה אם לאו - מה שעשיתי בתשובתי זה להסביר לו את המצב המשפטי והתוצאות האבסורדיות שעלולות להגרם אם הבקשה לאזהרה תדחה. אם כבר אתה מעלה הנושא אני כבר הייתי במצבו ובקשתי לבטל דוח אזהרה, ולכן אני מדבר גם מנסיון אישי. כל אחד מחליט עפ"י מצםונו אך בהחלט יש לזכור כי בבית משפט לא תמיד נעשה צדק - ויש לפעול בחוכמה. בברכה עו"ד אורון

    • תגובה מחבר קולגה
      גיא "אנשים באדום" | 17/02/2009 20:25

      להלן תגובה של שוטר - מתנדב בעל נסיון מעל עשר שנים בפעילות : אני ממליץ לנהג לפנות למשטרה בבקשה לביטול האזהרה.למכתב שיצרף אישור ממקום העבודה מתי סיים את עבודתו וגם מפה של האזור שבה הוא יראה שאכן כדי להגיע ממקום עבודתו למקום בו עמדו השוטרים הדרך ארוכה יותר. במכתב לציין גם שהכתב אינו קריא. לדעתי דו'ח האזהרה יבוטל. בברכה, גדי ליפוביצקי