עבירת נתיבים - דיני תעבורה

  • עקיפת רכב הנוסע לאט בשוליים וקבלת אזהרה
    מורן | 04/02/2009 09:04

    שלום לכולם, ביום שבת האחרון נסעתי בכביש דו סטרי עם נתיב אחד לכל כיוון, במהלך הנסיעה הגעתי למכונית שנסעה לאט (כ 30 קמ"ש) חלקית בשוליים (כשלושת רבעי רכב בשוליים), כיוון שהגעתי לרכב בעיקול - קו לבן - לא היה באפשרותי לעקוף אותו. לכשהעיקול הסתיים, נפתח נתיב לפנייה שמאלה, עם פתיחת הנתיב סטיתי מעט מנתיב הנסיעה לנתיב הפנייה שמאלה (רק חלק קטן מהרכב- אם בכלל, סטה לנתיב לפנייה שמאלה) ולאחר מעבר הרכב שנסע בשוליים חזרתי לנתיב הנסיעה הרגיל. (אציין כי לא ביצעתי עקיפה, לא הגעתי לצומת, כל הארוע היה ממש בתחילת נתיב הפנייה- ורק לשם סטייה קלה מהנתיב ע"מ לעבור על פני הרכב הנוסע לאט בשוליים). בצומת קרובה נוספת עמדה ניידת שהשוטר (מתנדב) בה ראה את המתרחש, הוא עצר אותי בטענה שביצעתי עברת תנועה חמורה שקנסה 500 ש"ח ו6 נקודות. מהות העברה: "נהגת ברכב הנ"ל בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חצים המובילים לצומת, ועברת בצומת / יצאת מהצומת שלא בכיוון החץ שסומן בנתיב ממנו נכנסת לצומת..." אשמח לדעת מה דעתכם, על סמך הידוע לי- קו מקווקו מותר לחצות, רכב הנוסע לאט ומפריע לתנועה מחוייב לרדת לשוליים, ועל פי העברה בה הואשמתי היה עליי לעבור בצומת ועל פני קו העצירה בסוף הנתיב - מה שלא קרה. תודה להתייחסויותיכם.

    • עבירת נתיבים - דיני תעבורה
      עו"ד אילון אורון | 04/02/2009 14:17

      כתבת בכותרת כי קבלת אזהרה. אם תערערי על האזהרה תומר האזהרה בדוח קנס ובגינו תוכלי להישפט - עלייך לשקול טוב טוב אם את רוצה לקחת סיכון זה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

      • תודה אורון
        מורן | 04/02/2009 23:32

        האם לדעתך אכן ישנה עבירה?