תשובה

  • צילום רכב שנסע במקביל אלי
    יניב | 03/02/2009 00:00

    שלום. רציתי להתייעץ\לקבל חוות דעת. היום בערב נסעתי בכביש אחד (3 נתיבים) בנתיב האמצעי. לפתע הבחנתי לפני בניידת סמוייה (פולקסוואגן ג'טה..., עומדת במד ומצלמת). שמחתי שאני יודע להבחין בהן ונסעתי (כמו תמיד) כחוק - 100 קמ"ש. משמאלי (בנתיב הכי שמאלי) עקף אותי רכב במהירות רבה וראיתי פלש של הניידת בדיוק כשחלפתי על פניה. לדעתי הרכב שעקף אותי היה מוסתר על ידי מכיוון שהניידת חונה בשול הימני המרוחק, כך שאין כמעט סיכוי שבצילום בכלל יראו אותו, אלא יראו אותי!!!!! מה עושים ??? (חוץ מלהמתין כמובן לדו"ח... יש מה לעשות במקרה כזה? אני מוכן ללכת למכונת אמת אם צריך!!!)

    • תשובה
      אורן המקורי | 04/02/2009 02:21

      אין מה לעשות חוץ מלהמתין לקבלת הדו"ח. לפני הפקת הדו"ח התמונה נבדקת ואם יש ספק (בנוגע לאיזו מכונית מיוחסת העבירה) הדו"ח לא ישלח. לגבי מכונת אמת הצחקת אותי. זה לא קביל בביהמ"ש והמשטרה לא תעתר לכך. אם עדיין תקבל דו"ח אתה תמיד יכול לבקש להישפט בגינו.

    • צילום שני רכבים
      עו"ד אילון אורון | 04/02/2009 14:24

      הצילום מבוצע באופן אוטמטי גם כאשר מדובר במצלמה ניידת. לאחר פיתוח הצילום, ישנה שבלונה מיוחדת באמצעותה מזוהה הרכב העבריין. אם שני הרכבים "נופלים ברשת" אזי הצילום יחשב כפסול ולא יוגש כ"א. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום