תשובה

  • סטייה מנתיב - סעיף 5439
    אבי | 02/02/2009 10:19

    נסעתי בכביש שמתפצל בסופו ל2 נתיבים ימינה ו2 נתיבים שמאלה. הייתי בנתיב הימני של הפנייה השמאלית, ואז ניסיתי להשתלב בפנייה ימינה לפני שהופך להיות קו לבן. בנתיב הימני הייתה תנועה עומדת עקב רמזור, אז המשכתי עוד מעט על השמאלי וכשהתנועה התחילה לזרום החלקתי ללא הפרעה לנתיב השמאלי של הימין. לפני הצומת ממש עצר אותי שוטר וטען לעבירה של סטייה מנתיב לנתיב. האם יש בזה צדק? יש לציין שאני לא הכרתי טוב את הכביש ורק ידעתי בכיוון כללי שעלי ליסוע ישר ובאיזה שלב ימינה. עליתי מרמזור ששם כבר הייתי בנתיב השמאלי ולא יכלתי לחתוך מיד אחרי הרמזור ימינה כי שם הנתיב היה עמוס והייתי נתקע באמצע הצומת, והיו עוד מס' כלי רכב מאחורי שעשו כך.

    • תשובה
      אורן המקורי | 02/02/2009 13:27

      קשה לי לענות, כי שמעתי רק את הצד שלך ולא קראתי מה כתב השוטר בנסיבות המקרה. לפי תיאורך מהנתיב שבו היית (השני משמאל) עברת לנתיב הקיצוני ימני, היינו - 2 נתיבים ממך. עפ"י הסעיף שבו הואשמת - "נהגת ברכב הנ"ל וסטית מנתיב הנסיעה, דבר שגרם להפרעה / סיכון לתנועה..." סביר להניח, ואולי לא ראית, שהיו מכוניות שהתקרבו מאחור ובכך סיכנת אותם, גרמת להם לבלום, לסטות כדי לא להתנגש בך או שגרמת להאטה בתנועה. סביר להניח, שהשוטר הסביר כיצד גרמת הפרעה לתנועה ו/או סיכנת אותה. לכן קשה לשפוט מבלי לדעת מה השוטר כתב.

    • עבירת בריונות
      דוד, מתנדב בתנועה | 03/02/2009 06:35

      העבירה שאתה מתאר מזכירה במידה רבה את הרעיון של נהגים רבים לנהוג בנתיב שליד הנתיב בו הם רוצים לעבור ולקראת הצומת "לחתוך" לנתיב המבוקש. העבירה הזאת נקראת "קיפוח זכות שימוש בדרך" ונכנסת תחת הכותרת של עבירות בריונות כל נהג יודע שזה מאד מרגיז, זה שאתה ממתין בסבלנות ובא איזה מנ... שחותך מהצד. זה שלדעתך היית נחמד ולא מגיע לך דו"ח, זה נחמד, אבל השוטר צדק. אני באופן אישי אוהב לרשום את הדוח הזה, משום שאני רואה בעבירה הזו גורם מזיק לסבלנות של הנהגים שנוהגים כראוי.

      • עבירות איכות שמצווה וחובה לאכוף
        גולן | 03/02/2009 11:26

        לדוד (וגם לגיא) אלו בדיוק סוג העבירות שכשאתה אוכף אותן כהלכה אתה מעביר מסר ברור לכלל ציבור הנהגים לכבד את זכותם של המשתמשים האחרים בדרך. הדרך הנכונה להטמעה של תרבות נהיגה , להבדיל מאכיפה עיוורת נטולת שיקול דעת . אגב, לא הבנתי את התאור המדוייק של השואל ולכן אני לא בטוח שהוא התנהג בבריונות אבל נראה לי לפי מה שהבנתי שהוא אכן שינה נתיב תוך כדי הפניה, קרי בצומת, וזו בהחלט עבירה מסוכנת.