טענה ראויה

  • אי ציות לתמרור ד-14
    נהג | 29/01/2009 22:41

    נסעתי בשעות הערב ברח' קפלן באור יהודה (רחוב דו נתיבי בכל כיוון) לכיוון צפון. ברמזור שבצומת רח' קפלן עם רח' העצמאות המשכתי ישר מהנתיב האמצעי, בהמשך עצר אותי שוטר בטענה כי עליתי על אי תנועה שמסומן על הנתיב האמצעי, וכי הנתיב השמאלי הוא זה שמיועד לנסיעה ישר. חזרתי למחרת בשעות היום וראיתי כי אכן מסומן שם אי תנועה, אך הוא שחוק מאוד וכמעט לא ניתן להבחין בו בשעות היום, על אחת כמה וכמה בשעות הלילה. בנוסף לכך מעל אי התנועה מסומן מעבר חציה (בכל מקרה לא חסמתי את מעבר החציה שכן לפני היה עוד רכב). השוטר טען ש"עוד יצאתי בזול, כי הוא נותן לי דו"ח של 250 ש"ח בלי נקודות במקום 500 ש"ח עם נקודות, על קיפוח זכות בדרך, כי בנתיב השמאלי היה טור מכוניות" (בדקתי, ובנתיבים עצמם לא מסומנים חצי הפניה, גם הרמזור מסמן נסיעה ישר או שמאלה). האם לשלם את הקנס או לצלם את אי התנועה וללכת למשפט?

    • טענה ראויה
      אורן המקורי | 30/01/2009 01:20

      אכן אתה יכול לטעון שלא ניתן להבחין בגלל הסימון השחוק ועוד היה מדובר בשעת לילה. כמובן צלם את המצב כמו שהוא היום. צריך לזכור שאם לא תתקבל טענתך אין וודאות שהקנס ישאר כמו שהוא.

      • מה הכוונה "הקנס לא יישאר כפי שהוא"?
        נהג | 31/01/2009 12:31

        הרי זה מה שאני מבקש - שהקנס לא יישאר כפי שהוא אלא יבוטל. האם אני צריך לפנות למשטרה בבקשה לבל את הדו"ח ולצרף את התמונות, או שמא עליי "לשמור את הקלפים קרוב לחזה" ולהשאיר את התמונות כראייה למשפט?

        • תשובה
          אורן המקורי | 31/01/2009 14:43

          הכוונה היא שאם תורשע, היינו - לא ישתכנעו מטיעוניך, תמונתיך וכו' העונש שיוטל עליך לא חייב בהכרח להיות הקנס המקורי שקיבלת בדו"ח אלא הוא יכול להיות כל דבר מעבר (קנס גבוה יותר, פסילה ע"ת ועוד). הכל תלוי, בין היתר, בעברך התעבורתי. אין מה לשמור את הקלפים קרוב לחזה. אתה יכול לצרף את התמונות גם למכתבך למשטרה ובהמשך להציגן בביהמ"ש במידת הצורך.

    • הדו"ח מוצדק והסימון ברור !
      גיא "אנשים באדום" | 31/01/2009 19:42

      נהג יקר, למרות שאני נוסע מידי יום במקום נסעתי באופן מיוחד וראיתי - אי תנועה המסומן על הכביש שנראה היטב גם אם הצבע לא חדש. העבירה שביצעת היא נסיעה על אי תנועה מסומן שהקנס בגינה 250 ש"ח עבירת "קיפוח זכות" לא בוצעה כאן כך שדו"ח על עבירה כזו אינו קביל במקרה הנ"ל. אני מציע לך - שלם את הדו"ח וסע כחוק כי המשפחה מחכה בבית ! נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • בהמשך לתגובתי הקודמת - במקום יש תאורה טובה !  לת
      גיא "אנשים באדום" | 31/01/2009 20:37

    • נראה לי שלא למדת תיאוריה
      ד | 01/02/2009 08:03

      לך לקורס ריענון, זה חשוב וחוסך כסף