מבין לליבך אך....

  • התינוקת בת השנה ושמונה חוד ישבה על רגליי אישתי
    אלי | 27/01/2009 00:12

    נסעתי ברכב עם אישתי ועם התינוקת שלי נסיעה בערך של 7 דקות והילדה ישבה על רגליי אישתי ביגלל שהיה לה חום 39.5 ועצר אותנו שוטרת שלא הייתה מוכנה לוותר בבוקר הילדה הייתה אצל רופאה אני יכול להוציא עותק ביקור אצל רופאה האם יש משהוא שאפשר לבטל דוח זה והם ישבו בכסא האחורי לא הקידמי אם זה משנה

    • מבין לליבך אך....
      אורן המקורי | 27/01/2009 00:18

      המרחק והזמן שהיא ישבה על ברכי אימה לא כ"כ משנה. עדיין התבצעה עבירה שהתינוקת לא הייתה ישובה בהתקן מתאים. הדו"ח לא יבוטל כי בוצעה עבירה. המקסימום הוא שאולי יסכימו להמיר לך את הדו"ח לאזהרה ובתנאי שיש לך 5 שנים לפחות רשיון ובשנתיים האחרונות אין לך כל דו"ח של משטרה ואין לך אזהרות מהמשטרה. אלו הם הוראות פנימיות של המשטרה ולא כללים מחייבים. בין היתר מסתכלים על עברך התעבורתי - כמות הדוחות שצברת עד היום ביחס למס' השנים שאתה מחזיק ברשיון הנהיגה.

      • מבין לליבו ???
        גיא "אנשים באדום" | 28/01/2009 23:00

        אורן, עם כל הכבוד, ילדים לא חגורים ..... זה כמו רמזור אדום מהבהב ! אנא שלח לי את המייל שלך, שנתאם ביניינו עמדות עקב עיסוקנו המשותף תודה נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • מ-ז-ע-ז-ע !
      גיא "אנשים באדום" | 28/01/2009 22:55

      גם אני אבא לילדים, וגם הם היו חולים, אבל אף פעם ! לא אני ולא אשתי גרמנו לסיכון לילדים ! כיצד אתה מרשה לעצמך לסכן את הדבר החשוב ביותר לך ? למה חשבת שהשוטרת תוותר לך ???? הטופס מהרופא לא יעזור,מזלך שלא היית מעורב ב .... טפו ......טפו ...... מה שיכול לעזור לך ואולי להמיר את הדו"ח לאזהרה הוא : קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לרישום בגב הדו"ח. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • לי דווקא נראה שתינוק צורח באוטו זה יותר מסוכן
        עו"ד גולן פלד | 01/02/2009 13:38

        לגיא, די לגישה הקיצונית, גישה כזו לא משיגה כלום. מה אתה אוהב את הילד יותר מאבא שלו?! יש מצבים , שהחוק מכיר בהם אגב, בהם התועלת שבהפרת החוק עולה על הנזק . לדעתי זה מקרה מתאים. ובענין הסיכון, לשמוע את התינוק צועק לטעמי הרבה יותר מסוכן , שכן זה מסיח את תשומת לב הנהג, לא שלך כמובן , אבל של נהג לא סופר-מן , שאוהב את העולל שלו, בהחלט כן. לדעתי .

        • אני לא אוהב את הילד, יש לי מודעות לסכנה
          גיא "אנשים באדום" | 02/02/2009 06:36

          עו"ד פלד, אני לא מכיר את כל הסוגיות המשפטיות ואין לכך קשר, הבעיה היא הסיכון לקחת ילד לא חגור. לדעתי עדיף שהילד יבכה במשך שבע דקות מאשר ההורים יבכו כל החיים. אני קיצוני לגבי המודעות לסכנות כאשר אנו "על ההגה" ואני לא מוכן להתפשר בנושא. הנזק "אחרי" הוא גדול מידי ! ואני עושה ככל יכולתי כדי למנוע עוד אסון בכבישים. גם אם התינוק יצרח (כאשר האימא לידו) הנזק קטן פי כמה אם חלילה... אני בטוח שהאבא אוהב את ילדו אלא שאין לו מודעות לסכנה ולתוצאה הקשה מנשוא אם ........ צר לי שדוקא "עורך דין" האמור להטיף לשמירה על החוק ....... עושה את ההיפך, והרי אנו רואים זאת גם בבתי המשפט, שם בעלי מקצוע זה עושים "צחוק מהחוק" (בתעבורה ובכלל) הכל כדי להגן על פושעים. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • מר הלוי היקר הבעיה שלך שאתה קיצוני
            עו"ד גולן פלד | 03/02/2009 11:10

            ראשית ידידי , כאמור , אני חולק עליך, שנים רבות לפנינו נסעו ילדים במכוניות ללא כסאות בטיחות ואנשים לא חגורים בכלל, ומה קרה? כלום חגירת חגורות או כסא בטיחות הנם "דברי אלוהים חיים" ? יש מצבים, אותם החוק מכיר - ומכאן שאינך עובר על החוק, בהם עדיף "להפר" את החוק. למשל , מעבר , בזהירות , ברמזור אדום כדי לאפשר לרכב ביטחון לעבור (ניידת , אמבולנס..) . אימוץ גישה קיצונית הוא בעצם וויתור על שיקול הדעת, וזה ממש לא טוב. אני לא הייתי רוצה "להפגש" אתך כשאתה בתפקיד. אגב, אני חושב שלזה כיון מי שכתב במקום אחר שהשוטר "מתנדב", אולי יכול להיות שמתנדבים הם יותר קיצונים משוטרים רגילים?! בקיצור, אם צרחות הילד יוצרת סיכון לתאונה, הרי שהסיכון לילד מאי ישיבה על כסא בטיחות קטן מהסיכון לתאונה שתוצאותיה למרות החגורות אינן ברורות מראש.

            • בתאונה בדרום נהרגה ילדה לא חגורה
              גיא "אנשים באדום" | 03/02/2009 17:21

              אני קיצוני, אין לי בעיה עם זה, גם עם להיפגש איתך ולהסביר לך את מה שלא מובן מקריאה, אפשר "להתחיל" גם בטלפון. הכותרת היא לגבי תאונה שהיתה בימים האחרונים, והתוצאה אומרת הכל ואני חושב שאין טעם להתווכח עם עובדות. דרך אגב, לגבי מקרים בהם החוק "מתיר" להפר את החוק, כמו במעבר רכב חירום - אתה יודע מה הדין במקרה כזה ? - נהג שעובר באדום עלול לחטוף דו"ח / להצטלם, ועכשיו לך תילחם בבירוקטיה ...... אני גאה בכך שאני מתנדב להגברת המודעות לנושא ובאכיפת חוקי התנועה, ונכון למתנדבים יש יותר מוטיבציה כי הם באים מתוך אמונה ומודעות, ושאף אחד לא ינסה לזלזל בהם (מה שחלק מהגולשים מנסה). נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

            • אשמח אם תיצור איתי קשר
              גיא "אנשים באדום" | 09/02/2009 06:15

              המטרה שלי היא גם בהסברה לציבור לגבי הגברת המודעות לסכנות שבכביש, לכן אשמח אם נדבר ואף ניפגש (אני לא מבהיל, גם בתפקיד). נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com